Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις στην IFA 2025 στο χώρο των λευκών συσκευών είναι ο νέος φούρνος της AEG, καθώς μπορεί να ψήσει μια πίτσα σε μόλις 2:30 λεπτά, κάτι που επιβεβαιώσαμε.

Κεντρικό ρόλο στο φούρνο παίζει η λειτουργία PizzaExpert της AEG, η οποία θερμαίνει έναν δίσκο από χυτοσίδηρο στους 340°C. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πέτρινες βάσεις, ο δίσκος προσφέρει γρήγορο ψήσιμο ενώ χρειάζεται μόλις 150 δευτερόλεπτα για να επανέλθει στη σωστή θερμοκρασία πριν από την επόμενη πίτσα. Ένα ειδικό φτυάρι πίτσας και ο δίσκος θα πωλούνται ξεχωριστά ως αξεσουάρ.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο νέο φούρνο AEG 7000 MealAssist, με τη μαζική παραγωγή να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2026. Για την υποστήριξη των οικιακών μαγείρων, ο φούρνος περιλαμβάνει έναν ψηφιακό βοηθό μέσω της εφαρμογής AEG και μια οθόνη EXCite Touch TFT, καθοδηγώντας τους χρήστες στην προετοιμασία της ζύμης, το χρονοδιάγραμμα και το μαγείρεμα. Η τεχνολογία έχει επίσης την έγκριση της Scuola Italiana Pizzaioli, μιας από τις κορυφαίες παγκόσμιες αρχές στην παρασκευή πίτσας.

image.jpeg.0a594f576e99228d821739eda7e2c992.jpeg

image.jpeg.efe156b7d4d3fe87dfdd1aa547961400.jpeg

Η καινοτομία έχει κερδίσει ακόμη και τον Ιταλό Biagio Capasso, Διευθύνοντα Σύμβουλο της The Good Guys, ο οποίος χαρακτήρισε τις πίτσες που ψήθηκαν στο φούρνο ως "πολύ καλές", μια σημαντική επιδοκιμασία από έναν Ιταλό ειδικό.

"Η λειτουργία PizzaExpert διαθέτει έναν ψηφιακό βοηθό εντός της εφαρμογής που βοηθά τους καταναλωτές να προετοιμάσουν τέλειες αφράτες και τραγανές πίτσες", ανέφερε η AEG σε ανακοίνωσή της. "Καθοδηγεί τους χρήστες για τέλεια ζύμη και άψογο χρονισμό, και η οθόνη EXCite Touch TFT στο φούρνο παρέχει καθοδήγηση βήμα προς βήμα."

Όπως ενημερωθήκαμε από την AEG, η πίτσα κατατάσσεται ως το τέταρτο πιο συχνά μαγειρεμένο φαγητό σε ένα φούρνο στη Γερμανία, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο περιορισμένος χρόνος και οι περιορισμοί των συσκευών έχουν εμποδίσει την περαιτέρω υιοθέτηση της σπιτικής πίτσας ως ένα πιο δημοφιλές σπιτικό φαγητό, κάτι που η λειτουργία PizzaExpert στοχεύει να λύσει.

Επιπλέον, η AEG τόνισε τη δυναμική της στην ευρωπαϊκή αγορά, υποστηρίζοντας ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα εντοιχισμένων κουζινών από τις αρχές του 2024.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, jimmisk1974 said:

Δηλαδή αν την αφήσεις τρία λεπτά βγήκε κάρβουνο

Από την στιγμή που την ψήνεις πάνω σε μαντέμι, είσαι από πάνω και την προσέχεις.

Αν δεις το topic που έχουμε στο μπλα μπλα, θα πάρεις ιδέες.

  • Like 2
Δημοσ.

Με το κόστος του συγκεκριμένου φούρνου για πόσο καιρό μπορώ να παραγγέλνω πίτσες, χωρίς να χρειάζεται ούτε να αγοράζω υλικά πίτσας, ούτε να κάθομαι να τη φτιάχνω; 

  • Like 6
  • Haha 3
Δημοσ.
30 minutes ago, jimmisk1974 said:

Δηλαδή αν την αφήσεις τρία λεπτά βγήκε κάρβουνο

Ναι. Έτσι ψήνεται η πίτσα. Ελάχιστος χρόνος, σε υψηλή θερμοκρασία. Το ψήσιμο σε οικιακό φούρνο είναι «ντεμέκ» - ακριβώς επειδή δε μπορεί να δώσει τη θερμοκρασία που απαιτείται . Αυτό πάει να λύσει η AEG μ' έναν πιο εύχρηστο τρόπο σε σχέση με τα έως τώρα κόλπα (πέτρες, μαντέμια, κ.λπ).

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Haldol said:

Αυτό πάει να λύσει η AEG μ' έναν πιο εύχρηστο τρόπο σε σχέση με τα έως τώρα κόλπα (πέτρες, μαντέμια, κ.λπ).

Quote

Κεντρικό ρόλο στο φούρνο παίζει η λειτουργία PizzaExpert της AEG, η οποία θερμαίνει έναν δίσκο από χυτοσίδηρο στους 340°C. 

Πάλι δίσκο από μαντέμι θερμαίνει... 😛

Απλά πιο γρήγορα από τους απλούς φούρνους που πάνε μέχρι 200-250 βαθμούς.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jimex είπε

Με το κόστος του συγκεκριμένου φούρνου για πόσο καιρό μπορώ να παραγγέλνω πίτσες, χωρίς να χρειάζεται ούτε να αγοράζω υλικά πίτσας, ούτε να κάθομαι να τη φτιάχνω; 

μα με μια μαντεμενια πλακα στο κλασσικο φουρνο ψηνεις και γαμω τις πιτσες. εδω ο τυπακος τις κανει πολυ ωραιες 

 

Δημοσ.

Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, η πίτσα για να ψηθεί σωστά χρειάζεται γύρω στους 400 με 500 βαθμούς για ελάχιστα λεπτά ίσως και δευτερόλεπτα. Αρκετοί αγοράζουν κάποιες βάσεις από μαντεμι και με υλικό από υψηλή θερμική αδράνεια και το βάζουν μέσα σε φούρνο με την θερμοκρασία στο τέρμα, αν ο φούρνος φτάνει τους 300, αυτό αγγίζει λιγο πριν τους 400.

Δημοσ.

Αν έψηνε τα φαγητά της μαμάς όπως γεμιστά,μουσακά και παστίτσιο σε 150 δευτερόλεπτα θα γινόταν ανάρπαστη.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...