kostasmath23 Δημοσ. χθες στις 04:57 μμ Δημοσ. χθες στις 04:57 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, wesker είπε Καλά υπερβολή, γκαρσόνι στα χωριά δεν παιρνει 1500€, αλλά έστω οτι παίρνει ποιος νέος με 2 μεταπτυχιακά, σεμηναρια, ξένες γλώσσες, πτυχία κλπ θα πάει στο χωριό για να γίνει γκαρσόνι για 1500€; Αν δεν βρει στις μεγάλες πόλεις αυτο που θέλει θα την κάνει για εξωτερικό. Επειδή εχω συγγενείς σε χωριά οι μόνοι που αμοιβονται κοντά σε αυτά τα λεφτά και παραπάνω είναι όσοι εργαζονται για μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής σαλτσών και μαζεύουν στα χωράφια τις ντομάτες. Και πάλι πές στον νεο με τα πτυχία παρατα τα όλα και έλα στο Βαρθολομιό να παιρνεις 2-2,5κ αλλά θα σε τρώει το λιοπύρι όλη μέρα, το βραδυ θα τρεμεις απο την κούραση και τα χερια σου θα βγάλουν κάλους. δεν ειναι η μονη επιλογη η επαρχια (που σαφως η λυση του χωραφιου δεν ειναι ελκυστικη για καποιον, ειδικα με πτυχια). υπαρχουμε και τα νησια. περαν των προφανων επιλογων δηλαδη εστιαση και διαμονη που δινουν μισθους 1500-2000 για πλακα αλλα εχουν το χειρωνακτικο κομματι, ολες οι επιχειρησεις ψαχνουν προσωπικο και ανειδικευτο και ειδικευμενο. μονο οι ξενοδοχειακες μοναδες που ειναι αμετρητες αναζητουν διακαως μονιμο προσωπικο για λογιστικα, εγκαταστασεις, νομικο τμημα, μηχανογραφηση, κτλ κτλ. στο δημοσιο (σχολεια, σωματα ασφαλειας, δημο) επισης υπαρχουν κενες θεσεις. ναι αυτες δεν πληρωνουν παραπανω απο την υπολοιπη ελλαδα, αλλα οταν εχεις να πληρωσεις μισα ενοικια, μηδαμινες βενζινες γιατι ολα ειναι διπλα, μηδενικο πετρελαιο λογω κλιματος κτλ κτλ, στην τσεπη σου μενουν πολυ περισσοτερα. δεν ειναι μονοδρομος το εξωτερικο οπου θα ζεις για να δουλευεις και θα εισαι ωρες μακρια απο τη βαση σου ή μια χαμηλομισθη δουλεια στην αθηνα οπου θα χανεις τη μιση μερα σου στην κινηση. απλα πρεπει καποιος να βγει απο το comfort zone του και να ψαξει. 5 ώρες πριν, tutuyo είπε LoL θα αφήσω εγώ τα γούστα μου να πα να γίνω γκαρσονι στο κωλοχωρι ,να ψάχνω γυναίκα με το κυαλι Φοβερη πχιοτητα δεκτο, αλλα και να τη βρεις τη γυναικα και να μην εχεις να την πας ενα ταξιδι, να βγαινετε σε ενα καλο εστιατοριο, ή αμα κανεις παιδια μαζι της να μην μπορεις να τα μεγαλωσεις με μια αλφα ανεση τι να το κανεις..οταν περνας τα 30 αλλαζουν οι προτεραιοτητες και οι στοχοι, φανταζομαι εισαι πιο πιτσιρικας Επεξ/σία χθες στις 05:01 μμ από kostasmath23
Arkin Δημοσ. χθες στις 05:04 μμ Δημοσ. χθες στις 05:04 μμ 4 λεπτά πριν, kostasmath23 είπε δεν ειναι η μονη επιλογη η επαρχια (που σαφως η λυση του χωραφιου δεν ειναι ελκυστικη για καποιον, ειδικα με πτυχια). υπαρχουμε και τα νησια. περαν των προφανων επιλογων δηλαδη εστιαση και διαμονη που δινουν μισθους 1500-2000 για πλακα αλλα εχουν το χειρωνακτικο κομματι, ολες οι επιχειρησεις ψαχνουν προσωπικο και ανειδικευτο και ειδικευμενο. μονο οι ξενοδοχειακες μοναδες που ειναι αμετρητες αναζητουν διακαως μονιμο προσωπικο για λογιστικα, εγκαταστασεις, νομικο τμημα, μηχανογραφηση, κτλ κτλ. στο δημοσιο (σχολεια, σωματα ασφαλειας, δημο) επισης υπαρχουν κενες θεσεις. ναι αυτες δεν πληρωνουν παραπανω απο την υπολοιπη ελλαδα, αλλα οταν εχεις να πληρωσεις μισα ενοικια, μηδαμινες βενζινες γιατι ολα ειναι διπλα, μηδενικο πετρελαιο λογω κλιματος κτλ κτλ, στην τσεπη σου μενουν πολυ περισσοτερα. δεν ειναι μονοδρομος το εξωτερικο οπου θα ζεις για να δουλευεις και θα εισαι ωρες μακρια απο τη βαση σου ή μια χαμηλομισθη δουλεια στην αθηνα οπου θα χανεις τη μιση μερα σου στην κινηση. απλα πρεπει καποιος να βγει απο το comfort zone του και να ψαξει. δεκτο, αλλα και να τη βρεις τη γυναικα και να μην εχεις να την πας ενα ταξιδι, να βγαινετε σε ενα καλο εστιατοριο, ή αμα κανεις παιδια μαζι της να μην μπορεις να τα μεγαλωσεις με μια αλφα ανεση τι να το κανεις.. Η λύση του χωραφιου θα σε δώσει τα 5πλασια από όσα θα πάρει αυτός με πτυχία. Αλλά θέλει πολύ δουλεια. Συν ότι φτιάχνεις περιουσία εκατομμυρίων συγκριτικά με έναν που δουλεύει και παίρνει 2 3 χιλιάρικα το μήνα και έχει ένα αμάξι και ένα σπίτι. Αλλά όταν όλοι κοιτάνε δημόσιο για να τα ξινουν χωρίς κανένα μέλλον απλά επιβίωση μην περιμένουμε να αλλάξουν πολλά. 1
NickTG Δημοσ. χθες στις 05:37 μμ Δημοσ. χθες στις 05:37 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Arkin said: Η λύση του χωραφιου θα σε δώσει τα 5πλασια από όσα θα πάρει αυτός με πτυχία. Αλλά θέλει πολύ δουλεια. Συν ότι φτιάχνεις περιουσία εκατομμυρίων συγκριτικά με έναν που δουλεύει και παίρνει 2 3 χιλιάρικα το μήνα και έχει ένα αμάξι και ένα σπίτι. Αλλά όταν όλοι κοιτάνε δημόσιο για να τα ξινουν χωρίς κανένα μέλλον απλά επιβίωση μην περιμένουμε να αλλάξουν πολλά. Αφού έχει τόσα λεφτά η δουλειά γιατί ακούμε τόσα παράπονα απο αγρότες συνεχώς? Επίσης πως βγαίνουν τα παρακάτω νούμερα: "Από αγροτική δραστηριότητα το 89,07% ή 428.141 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 96.54% ή 464.040 φορολογούμενοι" https://www.ertnews.gr/eidiseis/forologikes-diloseis-fouskomena-kata-14-4-disek-eyro-einai-ta-eisodimata-tou-2023-deixnei-i-aktinografia-tis-aade/ Γιατί θεωρούμε πως όλοι μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά? Ειδικά κάποιος στα 30+ που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κάτι σχετικό. Τα χωράφια και ό,τι άλλο χρειάζεται να ξεκινήσεις τα χαρίζουν? @giorgosaero Τι ακριβώς σε μπέρδεψε? Επεξ/σία χθες στις 08:23 μμ από NickTG 2 1
Arkin Δημοσ. χθες στις 05:54 μμ Δημοσ. χθες στις 05:54 μμ 7 λεπτά πριν, NickTG είπε Αφού έχει τόσα λεφτά η δουλειά γιατί ακούμε τόσα παράπονα απο αγρότες συνεχώς? Επίσης πως βγαίνουν τα παρακάτω νούμερα: "Από αγροτική δραστηριότητα το 89,07% ή 428.141 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 96.54% ή 464.040 φορολογούμενοι" https://www.ertnews.gr/eidiseis/forologikes-diloseis-fouskomena-kata-14-4-disek-eyro-einai-ta-eisodimata-tou-2023-deixnei-i-aktinografia-tis-aade/ Γιατί θεωρούμε πως όλοι μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά? Ειδικά κάποιος στα 30+ που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κάτι σχετικό. Τα χωράφια και ό,τι άλλο χρειάζεται να ξεκινήσεις τα χαρίζουν? Γιατί όλοι νομίζουν ότι βάζοντας 5 10 στρέμματα θα γίνουν πλούσιοι. Και το καλύτερο? Νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι απλά κάθοντας καφετέρια και στέλνουν εργάτες για να κάνουν τη δουλειά. Ελάχιστοι δουλεύουν πραγματικά σε τέτοιες δουλειές από Έλληνες όλοι θέλουν να το παίξουν αφεντικά και προφανώς πληρώνεις τα πάντα εφόσον θες να κάθεσαι και να τα κάνουν όλα εργάτες. Χωράφια αγοράζεις δεν είναι ακριβά κάποτε ήταν αλλά προφανώς δεν θα γίνεις από τη μια μέρα στην άλλη μεγάλος θέλει σκληρή δουλειά πολύ σκληρή έχοντας δουλεψει και οικοδομή παλιότερα είναι οι 2 πιο δύσκολες δουλειές σωματικά. Και για αυτό και οικοδομή δεν θα βρεις Έλληνες ενώ οι ξένοι παίρνουν 100 και 150 ευρω τη μέρα δουλεύοντας σκληρά. Τέλος δεν ειναι όλα άσπρο μαύρο. Έχεις τον καιρό που μπορεί να σε καταστρέψει σε μισή ώρα έχεις την τιμή έχεις το νερό που έχει χρόνια που στερευουν γεωτρήσεις οπότε θες ακομα 20 30 χιλιάρικα για να ξανά χτυπήσεις άλλη αλλιώς χάνεις το χωράφι. Τέλος εγώ μιλάω για καλλιέργεια ελιάς που ασχολούμαι 25 χρόνια κάποτε και με βερίκοκα τα οποία έφυγαν από τη ρίζα δεν υπήρχε τιμή όπως και στάρι από τα 800 στρέμματα κάποτε τώρα μηδέν μιας και δεν βγάζεις κέρδος. Για άλλες ποικιλίες φρούτα κτλ δεν γνωρίζω ξέρω ότι όλα θέλουν δουλειά όμως προσωπικη εργασία και όχι όλα στον αυτόματο έτσι δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος.
primeragt Δημοσ. χθες στις 06:39 μμ Δημοσ. χθες στις 06:39 μμ 4 hours ago, razimar said: Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Αν μιλάμε και για μια Α΄ ποιότητα ζωής και όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου, πιστεύω 5 χιλιάδες είναι το απόλυτο, μα απόλυτο minimum. Γιατί όχι κάνα μύριο;;;; Τονιδιο πιθανό είναι για Ελλάδα. Ανέλυσε μας λίγο τα απολύτως απαραίτητα. 50 minutes ago, Arkin said: Γιατί όλοι νομίζουν ότι βάζοντας 5 10 στρέμματα θα γίνουν πλούσιοι. Και το καλύτερο? Νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι απλά κάθοντας καφετέρια και στέλνουν εργάτες για να κάνουν τη δουλειά. Ελάχιστοι δουλεύουν πραγματικά σε τέτοιες δουλειές από Έλληνες όλοι θέλουν να το παίξουν αφεντικά και προφανώς πληρώνεις τα πάντα εφόσον θες να κάθεσαι και να τα κάνουν όλα εργάτες. Χωράφια αγοράζεις δεν είναι ακριβά κάποτε ήταν αλλά προφανώς δεν θα γίνεις από τη μια μέρα στην άλλη μεγάλος θέλει σκληρή δουλειά πολύ σκληρή έχοντας δουλεψει και οικοδομή παλιότερα είναι οι 2 πιο δύσκολες δουλειές σωματικά. Και για αυτό και οικοδομή δεν θα βρεις Έλληνες ενώ οι ξένοι παίρνουν 100 και 150 ευρω τη μέρα δουλεύοντας σκληρά. Τέλος δεν ειναι όλα άσπρο μαύρο. Έχεις τον καιρό που μπορεί να σε καταστρέψει σε μισή ώρα έχεις την τιμή έχεις το νερό που έχει χρόνια που στερευουν γεωτρήσεις οπότε θες ακομα 20 30 χιλιάρικα για να ξανά χτυπήσεις άλλη αλλιώς χάνεις το χωράφι. Τέλος εγώ μιλάω για καλλιέργεια ελιάς που ασχολούμαι 25 χρόνια κάποτε και με βερίκοκα τα οποία έφυγαν από τη ρίζα δεν υπήρχε τιμή όπως και στάρι από τα 800 στρέμματα κάποτε τώρα μηδέν μιας και δεν βγάζεις κέρδος. Για άλλες ποικιλίες φρούτα κτλ δεν γνωρίζω ξέρω ότι όλα θέλουν δουλειά όμως προσωπικη εργασία και όχι όλα στον αυτόματο έτσι δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος. Μετά από 28χρονια ελιές φαντάζομαι 1 μύριο έχεις να το επιδείξεις. 1
dasimo Δημοσ. χθες στις 07:31 μμ Δημοσ. χθες στις 07:31 μμ ο λόγος που οι νέοι μένουν σπίτι εως αργα είναι επειδή δεν κάνουν σχέσεις......Αν εχεις φτασει 32 με 1200 ευρω εισόδημα και δεν εχεις μια σχέση να βγάζει αλλα 1000, πως να φύγεις απο το σπίτι ? Με 2200 και ενα δυάρι σωστο μένουν 1600 ευρω ανετα disposable income. Αλλα κανείς δεν θέλει δεσμέυσεις. 3 1
Arkin Δημοσ. χθες στις 08:33 μμ Δημοσ. χθες στις 08:33 μμ 1 ώρα πριν, primeragt είπε Γιατί όχι κάνα μύριο;;;; Τονιδιο πιθανό είναι για Ελλάδα. Ανέλυσε μας λίγο τα απολύτως απαραίτητα. Μετά από 28χρονια ελιές φαντάζομαι 1 μύριο έχεις να το επιδείξεις. Σε περιουσια ναι σε ρευστο προφανως οχι μιας και καθε χρονο θα επενδυσεις θα αγορασεις μηχανηματα χωραφια αγωγοι χιλιομετρων και πολλα ακομα. Τι προτιμας μια τρυπα σε μια μεγαλοπολη σε καποια πολυκατοικια και με 1 μιζερο μπαλκονι μεσα στο καυσαεριο και ενα αμαξακι μεχρι να πεθανεις η αυτο που ανεφερα? Οπως και να εχει σε πολη δεν θα αντεχα πανω απο 3-4 μερες η βρωμια ειναι απιστευτη και απο ανθρωπους απο αστεγους μεχρι διακινηση ναρκωτικων μερα μεσημερι κλεφτες και ενα σωρο σκατα και απο την κινηση στο χωριο εχεις την ηρεμια σου ξερεις τον διπλανο σου θα πεις καλημερα οταν δεις καποιον συν καθαρο αερα συν μονοκατοικια με τεραστια αυλη μεγαλα μπαλκονια θεα κτλ κτλ ατελειωτο παρκινγκ εχω 4 αμαξια γκαραζ+αυλη τα 2 τα εχω στο δρομο μπροστα στο σπιτι μου το μεγαλο στο γκαραζ και το αλλο στην αυλη και γενικα καμια σχεση με πολεις. Συν μεγαλο θετικο οτι η κοινωνια πηγαινει με πιο αργους ρυθμους πολυ μικροτερο καθημερινο αγχος και ατελειωτο πρασινο συγκριτικα με μια μεγαλοπολη. Απο την αλλη εχω ξαδερφια ζουν απο μικροι τουμπα Θεσσαλονικη σε μια τρυπα και δεν μπορουν να ζησουν σε χωριο ερχονται μονο για διακοπες. Ισως στο τελος ειναι οπως εχεις μαθει και τι σε κανει πραγματικα να νιωθεις ευτυχια και ηρεμια μεσα σου. 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. χθες στις 09:10 μμ Δημοσ. χθες στις 09:10 μμ 9 hours ago, tutuyo said: LoL θα αφήσω εγώ τα γούστα μου να πα να γίνω γκαρσονι στο κωλοχωρι ,να ψάχνω γυναίκα με το κυαλι Φοβερη πχιοτητα Εν τω μεταξύ οι ίδιοι που στο δίπλα θέμα λένε πόσο σκατα είναι η ανθρωπότητα πλέον και πόσο καλή ήταν στο παρελθόν, είναι οι ίδιοι που βάλλονται κατά των μεγάλων πόλεων σε αυτό το νήμα. Πιστεύετε πως είναι τυχαίο; 1
Nabuko Δημοσ. χθες στις 09:15 μμ Δημοσ. χθες στις 09:15 μμ 6 ώρες πριν, razimar είπε Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Αν μιλάμε και για μια Α΄ ποιότητα ζωής και όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου, πιστεύω 5 χιλιάδες είναι το απόλυτο, μα απόλυτο minimum. Όπως τα λες είναι. Εγώ τσίμα τσίμα βγαίνω με τόσα. 1
kostasbm Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 7 hours ago, wesker said: Σε τι ειδικότητα; μεσο όρο είπα.....άλλοι παίρνουν 1000 και άλλοι 1500 ....μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είναι στο 1200 δεν βάζω μέσα τους ανεξάρτητους επαγγελματιες
Liverpool89 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Αλλα αν ο μισθος που θα παρεις θα σε βοηθησει να ζήσεις ωστε να μην πεινας και αλλον αν ο μισθος που παίρνεις θα ειναι αυτος που σε μια αναποδια που θα σε τυχει στο επομενο βημα της ζωης σου θα ειναι αρκετος. Πολλοι νεοι δουλευουν αλλα δεν κανουν οικογενεια, καποιο επιχειρηματικο βημα, δεν αλλάζουν αμαξι αλλα κληρονομουν το πατερα ή αγοραζουν ενα 20ετιας, μενουν με τους γονεις τους, γιατι ο μισθος τους δεν τους εξασφαλιζει την σιγουρια της επομενης μερας. Αποταμίευση ειναι κατι το αγνωστο για τους 30+, γιατι πολυ απλα δεν μενουν λεφτα. Εγω θεωρω πως ο μισθος επρεπε να ναι τουλαχιστον 1200€, εδω στην ελλαδα για καποιον που ξερει για την δουλεια που τον πηρες, πχ ζητας οδηγο επικαθυμενου, ε αν του δωσεις τον βασικο, γιατι ψάχνεις μη εμπειρο, μαντεψε ποσες ζημιες θα εχει το φορτηγο ή ποσο προσεκτικος θα ναι. Που αν τα αθροισεις θα σου βγει οσο ο ακριβος. Και με βαση το ποσο εχουν αυξηθει ολα τα βασικα αγαθα στην χωρα, βενζινη, ρευμα, νερο, θερμανση, σουπερ μαρκετ, στεγαση, ειναι γελοιο να λεμε οτι θα παρει καποιος 800€ ειδικα σε επαρχια που σχεδον ολες οι δουλειες, ολα τα πραγματα γινονται με αμαξι, που ειναι ενα επιπλεον εξοδο.
The_Judas Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Όλα σχετικά ειναι. Εγώ δουλευω κοντα στο σπιτι και η γυναίκα μου.Μισθοί πανω από 1000+ έκαστος και ημαστε άνετοι. Μηδέν εξοδα βενζινης, μηδεν μεταφορικα. ιντερνετ 26 ευρω ( 14 σε λιγο θα παω inalan). Τηλεφωνα κινητα: 13 ευρω έκαστος. Ρεύμα: περιπου 50 ευρω Ενοικιο: 400 ευρώ κοινοχρηστα 10 το μηνα αυτοκινητο: 360 ευρω ανα διετία περιπου σε λαδια, σερβις. δεν κινειται πολυ μονο 1 φορά την εβδομαδα και περισσότερο το καλοκαίρι σε διακοπες. σ/μ: δεν εχω μετρήσει ποτε αλλα παιρνω τα παντα σε προσφορα ποτέ κανονική τιμη. Φαγητό δεν τρωμε συχνα εξω, μια φορα το δεκαήμερο. Ενα καφεδακι ή καμια μπυρα στο αραιό 1 φορά την εβδομαδα. Με το μωρο πλεον αυξημενα εξοδα... +40 ευρω το μηνα πανες, +40 γάλα κυρίως και διάφορα αλλα μικρότερα εξοδα. + 40 ευρώ το μηνα παιδίατρος. Το 70%+ στην Ελλαδα εχει δικό του σπιτι (το 30% και 2ο) και γλιτώνει το ενοικιο. αρκετοί έχουν και έσοδα από ενοικια. 4
gorge18 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 3 ώρες πριν, Arkin είπε Τι προτιμας μια τρυπα σε μια μεγαλοπολη σε καποια πολυκατοικια και με 1 μιζερο μπαλκονι μεσα στο καυσαεριο και ενα αμαξακι μεχρι να πεθανεις η αυτο που ανεφερα? Ναι, αλλά δε θα κάνει τα γούστα του που είπε ο φίλος πιο πάνω... Ελιές, εδω που είμαι δίνουν 60€ 7ωρο - το διάλειμμα και η ασφάλεια πληρωμένη απο το αφεντικό. Θερμοκήπια περίπου 45€ και σερβιτόρου ανάλογα μέχρι 10 η ωρα εχω δει. Καθαρίστριες (δωμάτια, βίλες, κλπ) 10-14 την ωρα. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν χέρια και κάθε χρόνο ανεβαίνουν.. 6 ώρες πριν, NickTG είπε Τα χωράφια και ό,τι άλλο χρειάζεται να ξεκινήσεις τα χαρίζουν? Ξέρω άτομα να παρακαλάνε κάποιον να αναλάβει τις ελιές ή τα θερμοκήπια τους (που τα παίρνουν Αλβανοί στο τέλος) γιατι τα παιδιά τους δεν θέλουν να ασχοληθούν. Σήμερα σε κουβέντα με κάποιον, εχει περίπου 5000 ελιές και οι δικές του ειναι οι περίπου 1000. Τις άλλες τις δουλεύει και κρατάει απο το λαδι. Μόνο να θέλει κάποιος και να εχει όρεξη. 6 ώρες πριν, NickTG είπε "Από αγροτική δραστηριότητα το 89,07% ή 428.141 αγρότες δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 96.54% ή 464.040 φορολογούμενοι" Νομίζεις οτι δηλώνεται ολο το εισόδημα 🤣 5 ώρες πριν, primeragt είπε Μετά από 28χρονια ελιές φαντάζομαι 1 μύριο έχεις να το επιδείξεις. Μην το γελάς καθόλου. Σε περιουσία οπως ειπώθηκε έχουν πάρα πολλοί. Το κατω κατω ολα ειναι επιλογές. Τι θα κερδίσεις και τι είσαι διατεθειμένος να χάσεις. Θες γούστα κλπ χωρίς κάλλους; Το πιο πιθανό να είσαι σε μια τρύπα να ζεις με τα τελείως απαραίτητα, χωρίς ιδιαίτερο μέλλον πλην λίγων εξαιρέσεων. Αν θες να έχεις άνεση. Θα κάνεις άλλες υποχωρήσεις.. Επιλογές και συνέπειες. p.s. Παλι πόλη vs επαρχεία το παμε.. 1
Poulovas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Στις 13/9/2025 στις 1:06 ΜΜ, colombiano747 είπε Καλησπέρα παιδιά, όπως δείχνουν τα στατιστικά στην χώρα μας οι νέοι πλέον φεύγουν από το πατρικό/μητρικό τους γύρω στα 30. Οπότε τι Μηνιαίο εισόδημα πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιος για να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του και να μείνει μόνος στην Αθήνα; Τι βλέπετε από το περιγυρό σας; Δεν μιλάμε μονο για βιοπορισμό αλλά να έχει και μια Α΄ ποιότητα ζωής. Έτσι όπως τα υπολογίζω εγώ πλέον θες πάνω από 1,5κ άμα μείνεις σε ενοίκιο και έχεις και Όσα μηνύματα διάβασα δεν είχε διευκρινιστεί: Εννοείς 1500 μεικτά ή καθαρά?
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 6 λεπτά πριν, Poulovas είπε Όσα μηνύματα διάβασα δεν είχε διευκρινιστεί: Εννοείς 1500 μεικτά ή καθαρά? Εφόσον αναφέρεται σε κόστος διαβίωσης, προφανώς και αναφέρεται σε καθαρά. Τι είναι hrού για να αναφέρεται σε μεικτά; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα