csontheline Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 15 hours ago, archer100 said: Το παρακάτω επιβεβαιώνει τα προηγούμενα στοιχεία αλλά και την κοινή αίσθηση. Η παραγωγή της Ολλανδίας αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, με μηχανήματα, κλπ και όχι μικροπαραγωγούς που είναι το αντικείμενο του νήματος. Υπόψη πως πριν όχι πολλά χρόνια, το ποσοστό των αγροτών στην Ελλάδα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΤ ΤΖΙ ΠΙ ΤΙ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!! Είτε απευθείας τις πηγές, είτε με προσωπική άποψη μέσα και σε καμία περίπτωση εικόνες! Εφ εφ ες δηλαδή. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από csontheline
Aurumnus Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες On 13/09/2025 at 17:37, Black Demis said: έχουμε και λέμε (θεσσαλονικη) βαζει και στην άκρη λεφτά πήρε Iphone 16 pro max (ενα χρόνο μάζευε) Και εδώ τελειώνουν όλα. Με τέτοια μυαλά, καλά κάνουν και σας (μας) κοπανάνε αλύπητα και ανελέητα. 3
cumulus Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, pontez2 said: Πάρθηκαν τωρα κάποια μέτρα για τη φορολόγιση των νέων. Ειναι λίγο αστειο αν σκεφτει κανεις οτι εργαζόμενοι σε αυτές τις ηλικίες που ειχαν φορολογία ηταν ελάχιστοι. Κάποιος έγραψε αστειευόμενος οτι το μέτρο ειναι ανάλογο με το να δωσεις δωρεαν θεραπεία για ακμή σε ηλικιωμένους Mε στοιχεια του 2024 548.000 μεχρι 30 ετων εργαζονται. Τα μετρα πιανουν 260.000. Κανε τα μαθηματικα Το αστειο ειναι οτι ο καθενας γραφει οτι του κατεβαινει χωρις να κανει καποια ερευνα,επειδη καποιο τρολ το εγραψε. Βλακολια,ο θανατος της μικρης Μαριας,πωλειται το Μπουρτζι κλπ Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από cumulus 1
pontez2 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μόλις τώρα, cumulus είπε Mε στοιχεια του 2024 548.000 μεχρι 30 ετων εργαζονται. Τα μετρα πιανουν 260.000. Κανε τα μαθηματικα εως 25 ετων που πλήρωναν φορολογία. Οχι εως 30. Αναφέρθηκε ένας αριθμός γυρω στους 180.000, ωστοσο η συντριπτικη πλειοψηφία δουλευε part time ή ειχε πολύ χαμηλά εισοδήματα, αφορολόγητα. Για αυτο και ηταν λιγο περιεργο που έγινε ολοκληρο θέμα γιατι ειναι πολύ λιγοι αυτοι που οντως εργάζονται και βγάζουν τοσα ωστε να φορολουνται.
thanak96 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 5 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Θες να μοιραστείς και τι δουλειά κάνεις; Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ΕΕ να βγάζει 800€ το μήνα. Οι ΕΕ που ξέρω πιο κοντά είναι στα 800 την εβδομάδα (ίσως μικτά, κάποια μαύρα) παρά στα 800 το μήνα. Σε πολλά επαγγέλματα ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να είσαι και μόνο στους τύπους ως προς τις υποχρεώσεις σου σε ασφάλιση και εφορία ενώ στην πραγματικότητα είσαι κατ' ουσίαν μισθωτός, αλλά αντί ο εργοδότης σου να είναι αφεντικό γίνεται "συνεργάτης" και αντί να έχεις σύμβαση, με μισθό, δώρα κλπ του κόβεις ένα τιμολόγιο το μήνα. Συνεπώς δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας εάν έχεις στο μυαλό σου ότι έχω το μαγαζί μου ή το γραφείο μου και κάνω τις δουλειές μου με τους πελάτες μου. Για να είμαι απολύτως διαφανής, ξέχασα στο αρχικό ποστ να πω ότι στα 800 ευρώ μισθό δεν συμπεριέλαβα την παρακράτηση φόρου κάθε μήνα τα αποτελέσματα της οποίας βλέπω μια φορά το χρόνο με την εκκαθάριση. Συνεπώς μπορεί να καταλήξω στο τέλος με επιστροφή φόρου, αλλά 11 μήνες το χρόνο υπήρχε γερό ζόρι.
cumulus Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 minutes ago, pontez2 said: εως 25 ετων που πλήρωναν φορολογία. Οχι εως 30. Αναφέρθηκε ένας αριθμός γυρω στους 180.000, ωστοσο η συντριπτικη πλειοψηφία δουλευε part time ή ειχε πολύ χαμηλά εισοδήματα, αφορολόγητα. Για αυτο και ηταν λιγο περιεργο που έγινε ολοκληρο θέμα γιατι ειναι πολύ λιγοι αυτοι που οντως εργάζονται και βγάζουν τοσα ωστε να φορολουνται. Εχεις δικιο ,αλλα αυτο ενδυναμωνει το μετρο,αφου οπως εγραψα πιανει 260.00 εργαζομενους νεους ,αρα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο.Επισης και μετα τα 25 μεχρι τα 30 υπαραχει μεγαλη μειωση φορου. Οσο και να φανει παραξενο ,ειδικα εδω μεσα ,υπαρχουν νεοι που δουλευουν απο τα 18 και πολλοι σπουδαζοντας και φτανοντας σε μια ηλικια που αλλοι ουτε καφε δεν φτιαχνουν ,εχουν υψηλο εισοδημα.Το ιδιο εκανα και εγω.Δεν εχουν ολοι την νοοτροπια αφου πετυχα στο πανεπιστημιο πρεπει να ξεκουραστω για τα επομενα 10 χρονια.
Arkin Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 ώρες πριν, archer100 είπε Χωραει σιγουρα 20-30 χιλιαδες κυβικα; Ποσο βαθος εχει; Πχ με 3 μετρα βαθος πρεπει να εχει εκταση 10 στρεμματα, δηλαδη ενα χωραφι ακομα Εριξα μια ματια στο google maps χωρις επιτυχια, μηπως μπορεις να βρεις μια και να τη βγαλεις screenshot; Η στειλε μου σε πμ το λινκ-συντεταγμενες του σημειου Ευχαριστω Την καλημέρα μου είμαι από κινητό οπότε μέσες άκρες δες λίγο εδώ μετά από υπολογιστή μπορώ να σε δείξω καλύτερα. Συνήθως είναι 7 μέτρα βάθος 5 στρέμματα 35000 κυβικά. Μπαίνει χοντρή σαμπρέλα παντού οπότε θέλει πολύ χρήμα για μια τόσο μεγάλη. Ξενοιάζεις όμως από νερό 100%. Δες εδώ Η μία είναι 35000 η δεύτερη 20000. Υπάρχουν και 10 μέτρα βάθος κάτι τεράστιες. Η πρώτη είναι 5 στρέμματα η δεύτερη 3.5. Θες 100 χιλιάρικα για μια 35αρα οπότε δεν την κάνεις εύκολα. 7 ώρες πριν, Pansp32 είπε Ναι το κατάλαβα. Γι' αυτό και έγραψα ότι μου έκαναν εντύπωση τα νούμερα. Όντως αυτές εδώ θέλουν πότισμα από Σεπτέμβρη και μετά και κυρίως τον οκτώβρη. Άμα έριχνε καμιά σταγόνα νερό, χρειάζονται ακόμα λιγότερο. Υπάρχουν κάποια χωράφια που δεν τις ποτίζουν καθόλου(βέβαια δεν έχουν καθόλου νερού στην περιοχή) αλλά ακόμα και έτσι έχουν μία Χ παραγωγή. Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Εσείς έχετε όντως θέμα. Εδώ γίνεται ακόμα και τώρα μεγάλη σπατάλη νερού αλλά πιστεύω ότι όσοι θέλουν να επιβιώσουν θα αλλάξουν σε σταγόνες. Κάθε χρόνο πάνε και πιο βαθιά τις γεωτρήσεις. Απλά δεν. Πετρέλαιο θα βγάλουν στο τέλος. Συνεργεία εδώ είναι για συγκομιδή. Πάνε γύρω στα 550 ευρώ τη μέρα αλλά οι τιμές πάνε ανάλογα και με την περιοχή. Ή κάνουν και διαφορετική τιμολόγηση άλλοι(με το κιλό κλπ). Το (εκάστοτε) αφεντικό ένα 150αρι πρέπει να μαζεύει τη μέρα. Αυτοί έχουν και δικά τους χωράφια οπότε βγάζουν από παντού και συνεχώς επεκτείνονται. Τους βγαίνει οικονομικά αφού έχουν εργάτες "μόνιμους" για τα δικά τους με καλλιέργιες και εργασίες όλο τον χρόνο + ότι μαζεύουν και των άλλων + ότι από ένα σημείο και μετά τα κάνουν όλα αυτοματοποιημένα. Δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Ρίχνουν ασταμάτητη δουλειά. Πολλά λεφτά. Κάθε χρόνο αγορές. Βέβαια τα "κακά" συνεργεία κάνουν τεράστια ζημιά στα δέντρα. Τα καλά συνεργεία όχι τόσο αλλά στην ουσία μαζεύουν όλα τα λεφτά. Η σύνθεση συνήθως είναι όπως τη λες. Το αφεντικό(μπορεί έλληνας αλλά μπορεί και ξένος από τους παλιούς που έχουν μείνει ελλάδα) και γύρω στα 5 άτομα αλλοδαποί εργάτες. Λογικά τους δίνει γύρω στα 70-80 ευρώ μαζί με στέγαση προφανώς. Άρα μιλάμε κατ' ελάχιστο 18000 κέρδος για το αφεντικό για να κάνει τον...εργολάβο και να δίνει εντολές. (στην πραγματικότητα φτάνει περί τα 30000 κέρδος χωρίς να ακουμπήσει τίποτα) Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που να "νικάει" την τουρμπίνα. Ίσως υπάρχει κάποιος που θα μπορούσατε να συνεννοηθείται να κάνετε καμιά δοκιμή. Ή κάποια εταιρεία ώστε να κάνετε μερικές δοκιμές(ή ένα ολόκληρο ψέκασμα) πρώτα πριν αγοράσεις. Είναι σημαντικό ποσό άλλωστε. Ισχύουν αυτά σε μεγάλο βαθμό. Απλά οι "ενστάσεις"(όχι προς εσένα αλλά γενικότερα με αυτή λογική) είναι 1) Τι οικογένεια να κάνει κάποιος με διπλό εισόδημα 2-2.5 χιλιάρικα; Γίνεται, δεν λέω όχι. Αλλά μεταξύ μας τώρα πρέπει να μετράς το γάλα που θα πάρεις στο παιδί. Για παιδιά, πληθυντικός, ούτε λόγος. Δεν αναφέρω καν το πρόβλημα που έχουν οι περισσότεροι με το ότι δεν έχουν που να αφήσουν το παιδί ή ποιος να το πάρει από το σχολείο.. 2) Συνήθως 8ωρο δεν υπάρχει. Μιλάμε 10+ ώρες στα περισσότερα που ξέρω εγώ. Και δεν συμπεριλαμβάνεται απαραίτητα το πήγαινε-έλα που μπορεί να φτάνει και τη 1.5-2 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν πούμε ότι παίρνει 1500 καθαρά και δουλεύει 10 ώρες την ημέρα τότε αυτό μετά βίας βγαίνει 5 ευρώ την ώρα. 3) Αν συνεχίσουμε με την υπόθεση των 10 ωρών(που ξαναλέω είναι παραπάνω) τότε τι ακριβώς ζωή έχει κάποιος; Απλά κανά Π/Σ/Κ αν είναι ζωντάνος. 4) Φταίνε λίγο και οι παλαιότεροι σε αυτό. Ότι τα παιδιά δεν ασχολούνται. Γιατί αν είναι όλη μέρα γκρίνια και όλη μέρα - κάθε μέρα λένε δεν βγαίνω, δεν κάνω, δεν ράνω, δεν έχει μέλλον κλπ τότε και αυτά τι να κάνουν; Θα μου πεις "μα δεν βλέπουν; Τα μεγάλωσε, σπούδασε, πιθανός τους πήρε κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμα και ακίνητο και πιθανώς ακόμα και τώρα τσοντάρει κάθε λίγο και λίγακι να τα βοηθήσει. Ε μάλλον βγαίνει..". Σωστός αλλά κανείς δεν κάθεται να τα βάλει κάτω με χαρτί και μολύβι να δει αν όντως έχει λεφτά και μέλλον. 5) Ναι οι "ξένοι" του 90, πλέον έχουν αποσυρθεί. Τα παιδιά τους όντως πολλά από αυτά κάνουν άλλα πράγματα. Όχι όλα αλλά πολλά. Να πούμε και την αλήθεια και αυτοί μεγάλωσαν τα παιδιά τους με την ελπίδα να έχουν ένα καλύτερο μέλλον απ' ότι είχαν οι ίδιοι. Αυτό ήθελαν(όπως και όλοι οι γονείς ανεξαρτήτως εθνικότητας) και κάποια παιδιά το έκαναν πράξη και έχουν προοδεύσει και ξέφυγαν από την "εργατική τάξη". Βέβαια σε κάποια άλλα θέματα, μία μερίδα από αυτά τα παιδιά, έμοιασε με τα ντόπια παιδιά. Έτσι κι αλλιώς μαζί μεγάλωσαν. Γιατί να διαφέρουν. Έμπλεξε με εστίαση και τουρισμό και έμεινε στάσιμο εκεί. Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτό το εργατικό δυναμικό που ήταν ποιοτικό και στην τελική προσέφερε και στον τόπο(έμειναν, έφτιαξαν τα σπίτια τους, πληρώνουν τους φόρους τους κλπ), έχει τελειώσει. Πλέον μόνο από τρίτες χώρες που χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους ανθρώπους δεν είναι το ίδιο. Και σε αυτό έχει ευθύνη το κράτος που δεν προσελκύει ανθρώπους νόμιμα, να μείνουν στη χώρα, να πληρώνουν τους φόρους τους τα σπίτια τους τα σουπερμάρκετ τους κλπ και να αναπληρώσουν αυτό το κενό στον πρωτογενή αλλά και τριτογενή τομέα. Το ανέφερα γιατί συνήθως γίνεται λόγος ότι οι νέοι ή γενικότερα οι νεότερες γενιές είναι τεμπέληδες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μεγάλο ψέμα. Δουλεύουν πολλές ώρες σε δουλειές που δεν πληρώνουν μία και πιστεύω ότι απλά έχουν απογοητευτεί. Το αν έχεις φτάσει 30-35 ετών και να μην έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό 5 ή 10 χιλιάρικα είναι βαρύ. Σε πιάνει μια "κατάθλιψη". Και ακούνε/με από όλες τις πλευρές "ααααααα εμείς είχαμε 8 παιδιά και 3 σπίτια", είστε τεμπέληδες καλοπερασάκιδες και πίνετε όλη τη μέρα καφέ. Που σίγουρα υπάρχουν και αυτοί και ίσως σε κάποια πράγματα να γίνονται "υπερβολές" αλλά μεταξύ μας δεν φταίει ο καφές. Δεν φταίει αν χαλάσεις 100 ευρώ το μήνα σε "διασκέδαση" ή ότι σκατά θέλεις. Αυτοί που τα λένε όλα αυτά είτε μέσα από τα κανάλια είτε από οπουδήποτε, είναι αυτοί που δηλητηριάζουν την κοινωνία, απογοητεύουν και τις νεότερες γενιές που απλά σκέφτονται "μήπως είμαι άχρηστος; μήπως δεν είμαι αρκετός; μήπως έχουν δίκιο; μήπως αν δεν έτρωγα 50 ευρώ το μήνα σε καφέ/σουβλάκια θα είχα πάρει 7 σπίτια και 3 βαπόρια;". Για μένα είναι ο λόγος (μαζί με τις πολιτικές τους) που καταστρέφουν την κοινωνία και την χώρα. Και στην τελική είναι και ο λόγος που εντέλει θα πεθάνει και ο πρωτογενής τομέας. Βλέπεις και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ (που είναι απλά ένα κομμάτι του σκανδάλου). Πραγματικοί αγρότες ή κτηνοτρόφοι που τα χρειάζονταν για να συνεχίσουν το επάγγελμα πήραν από τα 3 το μακρύτερο και οι "χασάπηδες" που δεν ξέρουν τι χρώμα έχει το χώμα έπαιρναν εκατομμύρια. Και η κοινωνία στο τέλος θα κατηγορήσει ή κατηγορεί τους αγρότες(όχι πως δεν έχουν ευθύνη κάποιοι από αυτές με τα κομματιλίκια) ότι τα λεφτά τα κάνει μερσεντές(όντως γινόταν αλλά μπουρδέλο είμαστε. Ποιος θα τα ελέγξει; ). Όπως θα κατηγορήσει τους αγρότες(με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης που θα ρίξει τα υπονοούμενα) αν το λάδι πωλείται στα σουπερμάρκετ 15 ευρώ το λίτρο ενώ αυτοί το δίνουν 4 ευρώ το κιλό. Ή γιατί οι πατάτες πωλούνται 1.5 ευρώ το κιλό ενώ αυτοί τις δίνουν 25-35 λεπτά. Αφού είμαστε Κολομβία και λέξεις τύπου "ρυθμιστική αρχή", "έλεγχος", "πλαφόν" κλπ έχουν σβηστεί από τα λεξικά. Την καλημέρα μου. Εμείς ποτίζουμε ακόμα και από Απρίλιο αν δεν έχει νερά μέχρι Οκτώβριο. Και μιλάμε για 1 κυβικό και το δέντρο τη βδομάδα. Οι λαδοελιες έχουν το 1/10 των εξόδων των ελιών Χαλκιδικής που είναι από τις πιο κοστοβορες καλλιέργειες καμία σχέση με οποιαδηποτε άλλη ελιά στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Στα 400 μέτρα έχω 2 γεωτρήσεις και είναι στα 7 κυβικά. Πολύ ζόρικα πράγματα. Χειμώνα έχουν 20 25 για αυτό χρειάζεται χαβουζα για ασφάλεια ο καιρός είναι χάλια μηδέν βροχές. Βγάζουν και σε συγκομιδή πάρα πολλά απλά δεν έχουμε τέτοια συνεργεία ευτυχώς ακόμα. 4 ευρώ η κλούβα όμως κάποιοι δίνουν 5 και 6 με λιγότερη ελιά κάποτε ήταν 2 ευρώ το τελάρο. 30 κλούβες 120 ευρω τη μέρα 7 ώρες δουλειά. Τρελά λεφτά μόνο με τα 2 σου χέρια με μηδέν έξοδα. Έχουν βγει νέας τεχνολογίας τουρμπίνες αλλά από όσο έχω δει ιδια στρέμματα βγάζουν με τις κλασικές απλά το κάνουν πιο σύννεφο το νερό. Ο Έλληνας δεν ειναι τεμπέλης αλλά θεωρώ ότι ψάχνει και μια πιο εύκολη δουλειά. Εγώ δίνω 80 ευρώ μεροκάματο Έλληνας δεν έρχεται όμως. Προτιμούν 30 ευρώ ξεκούραστα από 80 δύσκολα. Προφανώς την εκμετάλλευση 10ωρα και λίγα χρήματα κανείς δεν τα θέλει καλώς να μην πηγαίνει κανείς εκεί. Η διαφθορά υπάρχει πολύ βαθιά στον πυρήνα της Ελλάδας σιχαίνομαι καθετί κομματικό όλοι κοπρόσκυλα ειναι γιατί δουλεύω εγώ για να τους ταΐζω που έχουν βγάλει κάλους οι κωλοι τους από την καρέκλα έχοντας μηδέν ένσημα. Η Έλληνες αποφασίζουν όμως οπότε σαν σύνολο έχουμε αυτούς που μας αξίζουν. Ποτέ δεν θα πάμε μπροστα όλοι μόνοι μας είμαστε μηδέν βοήθεια σε τιποτα. Καλά που είναι η Ευρώπη. Οσον αφορά το εργατικό έρχονται και από Αφρική και Πακιστάν αλλά δεν γνωρίζουν τη δουλειά θέλει χρόνο να μάθουν. 35 κλούβες από Αλβανία 10 ο έγχρωμος από Αφρική 5 ο γύφτος. Τα νέα παιδιά ξένων πάνε σεζόν βαράνε 12ωρα για λιγότερα λεφτά από 8ωρο χωράφι. Αλλά και αυτά θα το βρουν μπροστά τους. Οι γονείς τους δούλεψαν σκληρά και έκαναν πράγματα. Τα παιδιά τους δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα με τα μυαλά που έχουν όπως και οι νεολαία των Ελλήνων. Αν δεν γίνεις YouTuber infuenser του κωλου η τράπερ δεν θα πας μπροστά. Με αυτή την προοπτική μεγαλώνουν. 4 ώρες πριν, gorge18 είπε Πηρα το Τ50 τον ιουνιο.. Θα σου πω αποτελεσματα αργοτερα.. Σε σχεση με το κλασικο ψεκασμα σιγουρα θα κανει δουλεια. Με την τουρμπινα δεν ξερω. Και παιζει να συνεχίζουν ετσι μονο και μονο για να λενε οτι μενουν στην πολη Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου όταν τον δουλέψεις εκτενώς μακαρι να γίνετε δουλειά θα βολέψει πάρα πολύ. Συγκριτικά με τουρμπίνα 2τονη ηλεκτρική πάντα. 1 1
NickTG Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 59 minutes ago, pontez2 said: Όμως, τα μέτρα τα βγάζουν άνθρωποι με πολυ μεγάλους μισθους και που ανηκουν στη κατηγορία του 30%. Αρα με ποιο τροπο ακριβως θα καταλάβουν τις δυσκολίες? Δεν ανήκουν στο 30%. Δεν γίνεται να βάζουμε στο ίδιο ποσοστό και σε αντίστοιχη κατάσταση εμένα που έχω πάνω από 1000€ στην τράπεζα με κάποιον βουλευτή με 4πλο μισθό και μερικά ακίνητα. Ανήκουν σε ένα ποσοστό 1-2%. 1
gorge18 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 28 λεπτά πριν, Arkin είπε Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου όταν τον δουλέψεις εκτενώς μακαρι να γίνετε δουλειά θα βολέψει πάρα πολύ. Συγκριτικά με τουρμπίνα 2τονη ηλεκτρική πάντα. οτι απορίες εχει στείλε μου. Αν και τα χωράφια μας εμας δεν ειναι για τουρμπίνες και δεν εχω προσωπική εμπορεία με τουρμπίνα
aromeo Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Αν και χάθηκε η ουσία του topic στις τελευταίες σελίδες, προσωπικά με κάτω από 2.5κ/μήνα καθαρά με 14 μισθούς δεν θα έμενα στην Αθήνα*. Θα πήγαινα επαρχία που έχω σπίτι με ό,τι δουλειά έβρισκα. * Όταν λέω Αθήνα εννοώ την Αθήνα που ζω εγώ, υπόλοιπο Αττικής σε παραθαλάσσια περιοχή, 15 λεπτά από τη δουλειά και σε σπίτι που γουστάρω. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να με πληρώσει κάποιος αρκετά για να μείνω στην Κυψέλη που έλεγαν στο διπλανό θρεντ για παράδειγμα. Έχω ζήσει ένα διάστημα σε διπλανή περιοχή και για τα δικά μου γούστα δεν αντέχεται, καλύτερα επαρχία με λιγότερα.
pontez2 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, NickTG είπε Δεν ανήκουν στο 30%. Δεν γίνεται να βάζουμε στο ίδιο ποσοστό και σε αντίστοιχη κατάσταση εμένα που έχω πάνω από 1000€ στην τράπεζα με κάποιον βουλευτή με 4πλο μισθό και μερικά ακίνητα. Ανήκουν σε ένα ποσοστό 1-2%. Οπως στο γενικο ποσοστό του 70% ειναι αυτός που χρωστάει σε 10 τράπεζες και δεν έχει να φάει με αυτον που έχει 1000 ευρω, έτσι κι εσυ που έχεις 1001, εισαι στην ιδια κατηγορία με αυτο το 1-2% με τα ακινητα. Δε σημαίνει οτι αυτο το 30% βγάζει 7000 το μηνα και έχει ακινητα, αλλά το οτι στατιστικά ανηκει απλά σε άλλη κατηγορία. Κατάλαβες, δε λέω οτι ειστε ιδιοι, προς Θεού. Το οτι τα μέτρα τα βγάζουν άνθρωποι που ανηκουν στο 1-2% ειναι χειρότερο και ακομα χειροτερο ειναι οτι τους υποστηριζουν άνθρωποι που ανηκουν σε ολο το υπολοιπο ποσοστό 55 λεπτά πριν, cumulus είπε Εχεις δικιο ,αλλα αυτο ενδυναμωνει το μετρο,αφου οπως εγραψα πιανει 260.00 εργαζομενους νεους ,αρα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο.Επισης και μετα τα 25 μεχρι τα 30 υπαραχει μεγαλη μειωση φορου. Οσο και να φανει παραξενο ,ειδικα εδω μεσα ,υπαρχουν νεοι που δουλευουν απο τα 18 και πολλοι σπουδαζοντας και φτανοντας σε μια ηλικια που αλλοι ουτε καφε δεν φτιαχνουν ,εχουν υψηλο εισοδημα.Το ιδιο εκανα και εγω.Δεν εχουν ολοι την νοοτροπια αφου πετυχα στο πανεπιστημιο πρεπει να ξεκουραστω για τα επομενα 10 χρονια. Mαζί σου, άλλοι εργάζονται απ τα 15 και τα καταφέρνουν. Πολλά παιζουν ρολο. 1. Μπορει η οικογένεια να στηρίξει φροντιστήρια και σπουδές? 2. Μπορει να σε στηριξει για επιπλέον μορφωση? 3. Εφόσον δεν μπορεί, μπορεις να εργαστείς κάπου και παράλληλα να τα καταφέρνεις να χτυπάς δυνατές σχολές στις πανελλαδικές? 4. Και εφόσον το κάνεις αυτό, μπορεις στα 25 σου, χωρις να έχεις τη παραμικρή βοήθεια να βγάζεις ποσά που φορολουνται? Ναι κάποιοι μπορουν. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν και στηριξη οικογένειας αλλά ειναι και οι ίδιοι πολύ προκομένοι, συνηθως απο οικογένειες που στηριζουν πολύ τα παιδιά τους και τα μεγαλώνουν με τη νοοτροπία να μη τα βρισκουν ολα έτοιμα. Βέβαια αυτο δε σημαίνει οτι πάντα θα πετυχαίνεις, μπορει να κάνεις μια επένδυση που θα αποτυχει. Πολλοί την έχουν πάθει. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από pontez2
Babis_allos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Γενικά διαβάζοντας κάποια από τα σχόλια που 'απλοποιούν' το να γίνεις αγρότης, πόσο μάλλον όχι απλά να δουλέψεις ως αγρότης για κάποιον άλλο αλλά να τρέχεις εσύ τα χωράφια, μπορώ μόνο να δώ μια απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Πρέπει να καταλάβετε ότι όποιος εδω μέσα δεν είναι αγρότης είναι απολύτως ΑΣΧΕΤΟΣ με τη δουλειά. Δεν μπορεί επειδή υπάρχουν προγράμματα για νέους αγρότες ξαφνικά να νοικιάσει όλα τα εργαλεία να βρεί τα στρέμματα και να ξέρει τι θα κάνει. Ξεχνάτε τι θα πει άσχετος. Άσχετος θα πεί άσχετος. Δεν ξέρει απολύτως τίποτα. Τώρα να είναι κάποιος 18 χρονών και να προσπαθήσεις να τον πείσεις ότι είναι καλύτερα να διαβάσει να προετοιμαστεί, να μάθει, να δουλέψει πρώτα σε κανά χωράφι αλλουνού και σιγά σιγά να μάθει τη δουλειά αντί να τρέχει στα Πανεπιστήμια, πάω πάσο και συμφωνώ απολύτως ότι ίσως να είναι μια καλύτερη επιλογή. Αλλά να μιλάμε τώρα για ανθρώπους που έχουν κάνει ήδη τις επιλογές τους, δουλεύουν ήδη κάπου, έχουν ήδη τις υποχρεώσεις τους, λες και μπορούν σχετικά απλά να τα τινάξουν όλα και να πάνε να αγοράσουν φάρμα και να μάθουν πως να την τρέχουν είναι επιστημονική φαντασία και μόνο τα μούτρα τους θα φάνε. Είναι παρόμοιο με το να πάω εγώ να βρώ έναν μέσο αγρότη και να του πώ ξέρεις τι; Άσε τη φάρμα και πήγαίνε του χρόνου να γίνεις quant researcher/trader στην goldman που πληρώνει 1 μύριο το χρόνο+. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά ως κάποιος που δουλεύει σε τράπεζα εξίσου ακραία μου ακούγεται η πρόταση να παραιτούμουν (αν δεν πληρωνόμουν καλά), να μετακόμιζα στην επαρχεία ως κάποιος που δεν έχει απολύτως καμία μα καμία σχέση με αγροτικά (ούτε πόσο νερό να βάλω στην γλάστρα μου δεν ξέρω) και να τρέξω δική μου φάρμα (ή να επενδύσω δεν ξέρω πόσα χρόνια και πόσα χρήματα χωρίς να εργάζομαι πουθενά για να μάθω αυτή τη δουλειά). 1
pontez2 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 3 λεπτά πριν, aromeo είπε Αν και χάθηκε η ουσία του topic στις τελευταίες σελίδες, προσωπικά με κάτω από 2.5κ/μήνα καθαρά με 14 μισθούς δεν θα έμενα στην Αθήνα*. Θα πήγαινα επαρχία που έχω σπίτι με ό,τι δουλειά έβρισκα. Υπάρχουν πολλά θετικά και αρκετά αρνητικά στην επαρχία. Το μεγαλυτερο αρνητικό και μπορει να το επιβεβαιώσει οποιος μένει σε χωριό, ειναι η υγεία. Αν σου συμβει κάτι έκτακτο, ουτε ιδιωτικές ασφάλειες ουτε τιποτε. Έχουμε πολυ σοβαρο προβλημα σε νησιά και κωμοπόλεις.
gokuthelegend Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, pontez2 είπε Υπάρχουν πολλά θετικά και αρκετά αρνητικά στην επαρχία. Το μεγαλυτερο αρνητικό και μπορει να το επιβεβαιώσει οποιος μένει σε χωριό, ειναι η υγεία. Αν σου συμβει κάτι έκτακτο, ουτε ιδιωτικές ασφάλειες ουτε τιποτε. Έχουμε πολυ σοβαρο προβλημα σε νησιά και κωμοπόλεις. Επίσης, αν μένεις σε χωριό και δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο ξεχνάς και τις μετακινήσεις. Αν από την άλλη έχεις αυτοκίνητο, τότε θα κάνεις το ταξί σε όλους τους συγγενείς και φίλους που δεν έχουν. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από gokuthelegend
gorge18 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 13 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Ξεχνάτε τι θα πει άσχετος. Άσχετος θα πεί άσχετος. Δεν ξέρει απολύτως τίποτα. Τις περισσότερες φορες που ειπα εγω κατι ηταν να παει να δουλέψει μεροκάματο. ελιες εμεις δίνουμε 60 τις 7 ωρες μεσα και το διάλειμμα, ασφάλεια κλπ. Δουλεύεις, μαθαίνεις την δουλεια και αν θες βρισκεις και νοικιάζεις μετα. Εγω αν μπορούσα θα ημουν μεροκάματο. Λιγότερο αγχος και σίγουρα λεφτά.. Εδω ξεκινάνε με αναλύσεις επενδύσεων και χιλιάδες στρέμματα. Δεν κάνει κανείς λεφτά απο τη μια μερα στην αλλη. (με νομίμους μεθόδους παντα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα