Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πείτε ότι οι γονείς βάζουν την Kids wallet στο κινητό του παιδιού. Το παιδί αν την διαγράψει τι γίνεται; τσακάλια αυτοί που βγάζουν τα μέτρα. Επίσης κατα πόσο θα ασχοληθεί το fb να βάλει επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την ηλικία που μπορείς να γράψεις στο προφίλ σου, μάλλον καθόλου. Γενικά άπατο το βλέπω να πηγαίνει, ειδικά σε παιδιά 13-15 ετών που λίγο πολύ ξέρουν να προσπερνούν όλα όσα προανέφερα φαντάζομαι. Μια διαγραφή εφαρμογής και μια αναφορά ψεύτικης ηλικίας στο fb

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, oldnew είπε

Είναι ηδη. Τωρα αμα είμαστε ηλικρινεις πάντως, το 95% που χρησιμοποιεί vpn το κανει για να κανει κατι παράνομο. Και εγω χρησιμοποιώ για τον ίδιο λογο. Αν χρησιμοποιείς vpn για αλλο λόγο είσαι στο 5% ( και πολύ βαζω).  Οπότε το θέμα είναι οικονομικό. Προσπαθούν να καταπολέμησουν την πειρατεία πρώτα απο ολα. 

Επισης, ποιος δε θέλει την απόλυτη ελευθερία? Και εγω θυμάμαι οταν ειμουν παιδί και ηταν τα πάντα ελεύθερα και μου δημιουργεί νοσταλγία. Και σήμερα αν ειμουν ανήλικος θα ειμουν 100% αντίθετος στα μέτρα, αυτό δε σημαίνει ότι θα είχα δίκιο όμως. 

Τότε όμως δεν υπήρχαν κίνδυνοι που υπάρχουν τώρα. Παίζαμε μπαλα στην αλάνα γιατι δεν είχαμε τιποτα αλλο να κάναμε. Αν υπήρχε Facebook και αποβλακωνομασταν 5 ωρες καθε μερα, θα επρεπε από τότε να υπάρχουν περιορισμοι. Επίσης είχα δοκιμάσει τσιγάρο στα 13. Καθε περιορισμος στο να συμβεί αυτό ξανα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ίδιο για το στοίχημα. Είναι νορμάλ να επιτρέπεται σε 14 χρόνους πχ να παίζουν στοίχημα? Να σχολιάζουμε τα συγκεκριμένα μέτρα και οχι τι νομίζουμε οτι θα εξελιχτεί στο μέλλον. 

Οι ιστοσελίδες στοιχημάτων ανέκαθεν ζητούσαν στοιχεία για επιβεβαίωση. Το να το βάζουν μέσα στο καζάνι γενίκευσης είναι λάθος για να πλασάρουν το νομοσχέδιο της Ε.Ε.

Δημοσ.

Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, ένα κράτος έχει δικαίωμα να ασκήσει την εξουσία του για να προστατεύσει την δημόσια υγεία.

Εξού και η απαγόρευση πώλησης καπνικών προϊόντων σε ανήλικους, ή το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Ή η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ πάνω από ένα όριο όταν οδηγάμε.

Ή οι προδιαγραφές ότι το τάδε οπτικοακουστικό υλικό είναι ακατάλληλο για κάτω των 18.

Tα social αντιμετωπίζονται περίπου όπως το πορνό, αλλά πιό αυστηρά, λόγω της πολύ μεγαλύτερης αρνητικής επιρροής τους.

2 minutes ago, marius.t said:

Οι γονείς πρέπει να το κάνουν που αφήνουν τα παιδιά στο αυτόματο και όχι να παρεμβαίνει το κράτος

Όχι φίλε μου. Μεγάλο λάθος αυτό που λές. Διότι εγώ και εσύ δεν δίνουμε κινητό στο παιδί μας, αλλά το παιδί του γείτονα, οι συμμαθητές τους έχουν κινητό, έχουν πρόσβαση και κατ' επέκταση θα έχει και το παιδί μου.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει προ πολλού κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχει δηλώσει ρητά ότι απαξ και το παιδί σου έχει οποιαδήποτε πρόσβαση σε κινητό, θα δεί ακατάλληλο για την ηλικία του περιεχόμενο.

Μόνο αυστηρές απαγορεύσεις μπορούν να δουλέψουν σε τόσο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, oraiustepe είπε

πείτε ότι οι γονείς βάζουν την Kids wallet στο κινητό του παιδιού. Το παιδί αν την διαγράψει τι γίνεται; τσακάλια αυτοί που βγάζουν τα μέτρα. Επίσης κατα πόσο θα ασχοληθεί το fb να βάλει επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την ηλικία που μπορείς να γράψεις στο προφίλ σου, μάλλον καθόλου. Γενικά άπατο το βλέπω να πηγαίνει, ειδικά σε παιδιά 13-15 ετών που λίγο πολύ ξέρουν να προσπερνούν όλα όσα προανέφερα φαντάζομαι. Μια διαγραφή εφαρμογής και μια αναφορά ψεύτικης ηλικίας στο fb

Καλά φαντάζομαι θα έχουν σκεφτεί αυτό το τόσο απλό και δεν θα μπορείς να τη διαγράψεις χωρίς κωδικό απο το γονιό...

Δημοσ.
2 minutes ago, Huruduru said:

Οι ιστοσελίδες στοιχημάτων ανέκαθεν ζητούσαν στοιχεία για επιβεβαίωση. Το να το βάζουν μέσα στο καζάνι γενίκευσης είναι λάθος για να πλασάρουν το νομοσχέδιο της Ε.Ε.

Ναι για το στοίχημα όντως υπήρχε αυτό.. Φαντάζομαι οτι μπαίνει μια ασφάλεια παραπάνω, κυρίως προς τους γονείς να μη αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, oraiustepe είπε

Μπορεί να μπει προστασία στις εφαρμογές να μην μπορούν τα παιδιά να τις κάνουν απεγκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, koutsis είπε

Καλά φαντάζομαι θα έχουν σκεφτεί αυτό το τόσο απλό και δεν θα μπορείς να τη διαγράψεις χωρίς κωδικό απο το γονιό...

Επίσης ποιο παιδί 13-15 δίνει το κινητό του στο γονιό του; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Μόνο από πλευράς fb πιστεύω πως αν γίνει κάτι που σε φακελώνουν με επικαιροποίηση στοιχείων μέσω ταυτότητας και σελφι και με machine learning πιστοποιούν ότι αυτός που τράβηξε την σέλφι είναι αυτός που είναι στην ταυτότητα. Αλλά έτσι σε φακελώνουν ακόμα περισσότερο στο φβ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Επεξ/σία από oraiustepe
  • Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, Huruduru said:

Δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα πλέον ανώνυμα.

Ανωνυμία στο διαδίκτυο ποτέ δεν υπήρχε (χωρίς κάποιος να πάρει τα κατάλληλα μέτρα), απλά δεν υπήρχε λογοκρισία. Ενημερωτικά, το facebook ανήκει στο πρόγραμμα PRISM από το 2009.

Prism_slide_5.jpg

Δημοσ.
2 minutes ago, oraiustepe said:

Επίσης ποιο παιδί 13-15 δίνει το κινητό του στο γονιό του; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Μόνο από πλευράς fb πιστεύω πως αν γίνει κάτι

Μπορεί να μη γίνει τίποτα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κράτος δεν πρεπει να προσπαθήσει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, oraiustepe είπε

Επίσης ποιο παιδί 13-15 δίνει το κινητό του στο γονιό του; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Μόνο από πλευράς fb πιστεύω πως αν γίνει κάτι

Αυτό είναι ευθύνη του γονιού να βάλει την εφαρμογή στο κινητό του παιδιού του. Αν δεν τον ενδιαφέρει να τη βάλει δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο προς το παρόν...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι άσχετος; Οι στοιχηματικές πώς επιβεβαιώνουν την ηλικία σου; Στέλνεις ταυτότητα ή απλά 🤞;

Μου φαίνεται πάντως ότι αν και σωστό μέτρο (imho), είναι μια καλή πρόφαση για χρήση ψηφιακής ταυτότητας και τέλος της ανωνυμότητας στο διαδίκτυο (σταδιακά σε βάθος χρόνου).

Οψόμεθα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Huruduru said:

Την ευθύνη αγαπητέ την έχει ο κόσμος που τους υποστηρίζει, δες πόσοι το χειροκροτούν δίχως να αναλογιστούν τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η E.E. με τα Lobby που τους συμβουλεύουν. Αν ήθελαν όντως να προστατέψουν την δημοκρατία και τους ανήλικους μέσα σε αυτή, έγραψα παραπάνω τι θα μπορούσαν να κάνουν. Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που ξεκίνησαν τα πρώτα "Social" αν θες να τα χαρακτηρίσεις έτσι γιατί ήταν Barebone. Δεν είχες αλγόριθμους, ψυχολογικά τεστ, πολιτική προπαγάνδα, ψέματα, AI και σαπίλα γενικότερα. Έβλεπα μόνο αυτά που ανέβαζαν ή μου έστελναν οι φίλοι μου. Αλλά εκεί βλέπεις είναι το χρήμα, σήμερα, δεν έχουν σκοπό να κόψουν την ροή χρήματος, θέλουν απλά να γνωρίζουν ποιος είναι χρήστης σε ποιο σάιτ. Δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα πλέον ανώνυμα. Γιατί και καλά οι γονείς που δεν τους καίγεται καρφί, δεν θα επιβεβαιώσουν με την δική τους ψηφιακή ταυτότητα το άτομο τους για να έχει ο ανήλικος πρόσβαση και αυτοί την ησυχία τους.  Τα VPN θα είναι ο επόμενος στόχος της Ε.Ε.

Για εμάς τους 40+ πάντως, με τον ίδιο τρόπο βλέπαμε εσάς τα 15χρονά τότε να αποβλακώνεστε στα social, όπως βλέπετε εσείς τα πιτσιρίκια σήμερα. Ακόμα και σε εκείνα τα "αγνά" όπως λες social του ~2004-7,

Είναι πιο σάπιο τώρα? σίγουρα. Ήταν αγνό τότε? @@ρια ήταν. Πόσοι έφηβοι αργότερα με ψυχολογικά γιατί δήθεν η ζωή τους δεν ήταν τόσο καλή όσο των δήθεν φίλων τους.

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 4
Δημοσ.
1 minute ago, koutsis said:

Αυτό είναι ευθύνη του γονιού να βάλει την εφαρμογή στο κινητό του παιδιού του. Αν δεν τον ενδιαφέρει να τη βάλει δεν μπορεί να γίνει κάτι προς το παρόν...

Μιλάμε για προσπάθεια Ευρωπαϊκή (οσονούπω παγκόσμια). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αργήσουν να έρχονται οι εφαρμογές προεγκατεστημένες στα κινητά και θα τα σετάρουν απο την αρχή σαν απαραίτητο βήμα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, alcemist είπε

Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι άσχετος; Οι στοιχηματικές πώς επιβεβαιώνουν την ηλικία σου; Στέλνεις ταυτότητα ή απλά 🤞;

Μου φαίνεται πάντως ότι αν και σωστό μέτρο (imho), είναι μια καλή πρόφαση για χρήση ψηφιακής ταυτότητας και τέλος της ανωνυμότητας στο διαδίκτυο (σταδιακά σε βάθος χρόνου).

Οψόμεθα. 

Από ότι ξέρω για να κάνεις ανάληψη πρέπει να κάνεις επικαιροποίηση στοιχείων. Στέλνεις ταυτότητα λογαριασμό κινητού ή τράπεζας και τέτοια. Οπότε δεν μπαίνεις αν είσαι κάτω από 18 εκτός αν πάρεις όλα αυτά τα στοιχεία από το γονιό σου στα μουλωχτά συνήθως 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...