Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 hours ago, fidepab982 said:

με τα μαυρα τι θα κανουμε εχεις καμια ιδεα?

μπορεις να κανεις αυτό που κάνουν οι βουλευτές, πχ να παρεις ενα σπιτι χρεπι στην αντικειμενική αξία, να το κανεις extreme makeover με τα μαύρα και μετα να το πουλήσεις ή airbnb, το άλλο που κάνουν ειναι να αγοράζουν κερδισμένα δελτία από Προπό. 

• Haha 1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Strategos είπε

μπορεις να κανεις αυτό που κάνουν οι βουλευτές, πχ να παρεις ενα σπιτι χρεπι στην αντικειμενική αξία, να το κανεις extreme makeover με τα μαύρα και μετα να το πουλήσεις ή airbnb, το άλλο που κάνουν ειναι να αγοράζουν κερδισμένα δελτία από Προπό. 

φιλε 3 σπιτια εχω τα εχω ανακαινιση ολα με μαυρα με αλβανους. το θεμα ειναι αν υπαρχει αλλος τροπος γιατι ακριβιναν τα σπιτια για να αγορασεις τωρα

Δημοσ.
11 minutes ago, fidepab982 said:

φιλε 3 σπιτια εχω τα εχω ανακαινιση ολα με μαυρα με αλβανους. το θεμα ειναι αν υπαρχει αλλος τροπος γιατι ακριβιναν τα σπιτια για να αγορασεις τωρα

αρα εχουν ακριβύνει και στο να τα πουλήσεις μετά.

Δημοσ.

Ερωτηση μπορει και ασχετη.. αυτα τα δηλώνεται πχ στη δήλωση? Δλδ αν μπω στη διαδικασια να επενδυσω, τι θα παραδωσω στο λογιστη? Που παιζει να ειναι και ασχετος με αυτα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

Τα βάζεις στο XEON που και με την πτώση των επιτοκίων έχει 2,54% τον τελευταίο χρόνο. Όσο έπρεπε να δίνει η κάθε Πειραιώς/Εθνική/alpha/eurobank/Revolut.

Screenshot_2025-10-08-18-01-15-500_com.tradingview.tradingviewapp-edit.jpg

Μπράβο ..

Κι έψαχνα κάτι αντίστοιχο των repos που είχα μπει κάποτε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Justelene235 είπε

Ερωτηση μπορει και ασχετη.. αυτα τα δηλώνεται πχ στη δήλωση? Δλδ αν μπω στη διαδικασια να επενδυσω, τι θα παραδωσω στο λογιστη? Που παιζει να ειναι και ασχετος με αυτα

Υπεραξία σε ελληνικές μετοχές δεν φορολογούνται. Μερίσματα αυτών 15%. Τόκοι κουπονιών ομολόγου 5%. Παρακρατούνται από τον broker σου κατά την πληρωμή. Στο λογιστή θα δώσεις το statement του όποιου broker με τις ετήσιες κινήσεις. 

Υπεραξία ξένων μετοχών 15%. UCITS ETF's αφορολόγητα πλήρως. Μερίσματα αμερικάνικων μετοχών παρακρατούμενος φόρος 30%

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Justelene235 είπε

τιποτα δεν δηλωνω πουθενα

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω οι καλύτερες risk-free λύσεις είναι να κάνεις λογαριασμό σε interactive brokers και να αγοράσεις ομόλογα Ευρωπαϊκής Ένωσης ή xeon.de που αναφέρθηκε ήδη

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, snot είπε

Νομίζω οι καλύτερες risk-free λύσεις είναι να κάνεις λογαριασμό σε interactive brokers και να αγοράσεις ομόλογα Ευρωπαϊκής Ένωσης ή xeon.de που αναφέρθηκε ήδη

αυτο το xeon μονο προς τα πανω παει??

Δημοσ.
21 minutes ago, fidepab982 said:

αυτο το xeon μονο προς τα πανω παει??

Χοντρικά ισχύει πως όσο το επιτόκιο της εκτ είναι θετικό, αυτό θα ανεβαίνει

Δημοσ.
Στις 8/10/2025 στις 6:19 ΜΜ, thermaikos4 είπε

Τα βάζεις στο XEON που και με την πτώση των επιτοκίων έχει 2,54% τον τελευταίο χρόνο. Όσο έπρεπε να δίνει η κάθε Πειραιώς/Εθνική/alpha/eurobank/Revolut.

Screenshot_2025-10-08-18-01-15-500_com.tradingview.tradingviewapp-edit.jpg

Αυτή τη στιγμή έχω κάποια χρήματα στην trade republic για να παίρνω το 2%. Έχει νόημα να τα πάω σε αυτό το etf? Ποια θα είναι η διαφορά;

το 2.54% είναι για τους προηγούμενους μήνες όπου και τα επιτόκια ήταν υψηλότερα. Πλέον έχουν πέσει. Πόσα κερδίζει τώρα κάποιος από το xeon? Κάτι ελάχιστα πάνω από 2%? Δηλαδή πάλι στα ίδια ερχόμαστε

Δημοσ.

Αυτα τα 100κ ειναι ολα τα χρηματα σου η  αυτα που σου περισσευουν να επενδυσεις?

Αν ειναι το πρωτο, θα σου ελεγα οτι ειναι ιδιαιτερα επισφαλες να παιζεις ολο το ποσο, καλυτερα να το σπασεις σε 2-3 κομματια. Αν ειναι προς επενδυση, στην θεση σου, θα εβαζα ενα ποσοστο σε χρυσο που ειναι στανταρακι και τα υπολοιπα σε ETF

Απο εκει και περα, εξαρταται ποσο ρισκο θελεις να παρεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...