Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανοντας μια προχειρη αναζητηση,ειδα πολλα παλια θεματα.
Ολα παλια και ολα με εμετικα σχολια,οποτε ανοιγω νεο με την ελπιδα να μην καταληξει σαν τα αλλα.

Οντας λοιπον εθελοντης σε πολλα στη ζωη μου,θελω να δηλωσω δωρητης οργανων.
Μονη μου σκεψη,τι αντικτυπο θα εχει στην οικογενεια μου,αν φυγω πριν απο αυτους;

Κατα τα αλλα,παρτε τα και καντε τα οτι θελετε :P

• Like 3
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πιστεύω ότι μία τυπική οικογένεια θα νοιαστεί περισσότερο για το γεγονός ότι έφυγες, παρά για το τι θα γίνουν τα όργανα. Οκ, υπάρχουν και οι πολέμιοι (συνήθως θρησκόληπτοι σε βαθμό αηδίας), αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί. Όπως και να 'χεις όμως, άπαξ και δηλώσεις ότι επιθυμείς να γίνεις δωρητής, η οικογένεια δε μπορεί να κάνει τίποτα (και αυτό είναι το point της δήλωσης).

• Like 7
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Haldol είπε

Πιστεύω ότι μία τυπική οικογένεια θα νοιαστεί περισσότερο για το γεγονός ότι έφυγες, παρά για το τι θα γίνουν τα όργανα. Οκ, υπάρχουν και οι πολέμιοι (συνήθως θρησκόληπτοι σε βαθμό αηδίας), αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί. Όπως και να 'χεις όμως, άπαξ και δηλώσεις ότι επιθυμείς να γίνεις δωρητής, η οικογένεια δε μπορεί να κάνει τίποτα (και αυτό είναι το point της δήλωσης).

Δεν εννοω αν μπορουν να κανουν κατι.
Για το θεμα της ταφης ρωταω.

21 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Do it

Βασει του χαρακτηρα μου,ειναι σιγουρο οτι θα το κανω,απλα σκεφτομαι το ενδεχομενο να αφαιρεσουν τιποτα δερμα απο το προσωπο,δε θα ειναι οτι καλυτερο για τους δικους μου.
Αλλα ναι,σιγουρα θα νιωσουν περηφανοι.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία, αλλά ακόμα κι αν είσαι εγγεγραμμένος δωρητής, πρέπει και πάλι να συναινέσει η οικογένεια, αν αρνηθεί, δεν θα γίνει τίποτα.

Οπότε ποιο το νόημα να το δηλώσεις επισήμως; Μπορείς απλά να εκφράσεις την επιθυμία στους οικείους σου με την ελπίδα ότι αν, δυστυχώς, έρθει τέτοια στιγμή, θα τη σεβαστούν.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Βασει του χαρακτηρα μου,ειναι σιγουρο οτι θα το κανω,απλα σκεφτομαι το ενδεχομενο να αφαιρεσουν τιποτα δερμα απο το προσωπο,δε θα ειναι οτι καλυτερο για τους δικους μου.
Αλλα ναι,σιγουρα θα νιωσουν περηφανοι.

Πολλές ταινίες θρίλερ βλέπεις… 😛 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Οντας λοιπον εθελοντης σε πολλα στη ζωη μου,θελω να δηλωσω δωρητης οργανων.

Ξεκίνα με το να γίνεις μέλος στο Μητρώο Δωρητών

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Μπορούν να αρνηθούν.

Με την ταφή τι εννοείς? κηδεύεσαι κανονικά χωρίς πρόβλημα εκτός κι αν έχεις ζητήσει αποτέφρωση.

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

απλα σκεφτομαι το ενδεχομενο να αφαιρεσουν τιποτα δερμα απο το προσωπο,δε θα ειναι οτι καλυτερο για τους δικους μου.

Δεν γνωρίζω αν μπορούν να διατηρήσουν για πολύ καιρό το δέρμα αλλά αν υπάρχει εγκαυματίας που χρειάζεται δέρμα ναι θα αφαιρέσουν όσο χρειάζεται. Όπως και τα μάτια, τένοντες κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα μου ήρθε και mail προχθές

Spoiler

Υπουργείο Υγείας<[email protected]>
Εσείς
Δωρεά Οργάνων - Περισσότερη Ζωή

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι ασθενείς στην Ελλάδα σώζονται χάρη στο ανεκτίμητο δώρο της μεταμόσχευσης. Μια πράξη ιατρική, αλλά πάνω απΆ όλα βαθιά ανθρώπινη, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση της είναι η δωρεά οργάνων.

Πίσω από κάθε μεταμόσχευση, υπάρχει κάποιος που έδωσε ζωή μέσα από το δικό του τέλος. Υπάρχει ένας άνθρωπος - ένας ήρωας - που πήρε μια απόφαση εν ζωή: να δωρίσει τα όργανά του μετά θάνατον και να προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς συνανθρώπους μας.

Για πολλούς ασθενείς, η μεταμόσχευση δεν είναι επιλογή, είναι η μόνη τους ευκαιρία να συνεχίζουν να ζουν. 

Αν κάποτε εμείς ή κάποιος δικός μας χρειαζόταν ένα μόσχευμα για να συνεχίσει να ζει, δεν θα ευχόμασταν να υπάρξει κάποιος που θα έκανε αυτή τη γενναία πράξη;

Η συνέχιση της ζωής βρίσκεται στα χέρια μας. Σε μια κοινωνία υπέρ της δωρεάς οργάνων, οι λίστες αναμονής θα εξαλείφονταν και κάθε ασθενής θα έβρισκε μόσχευμα όταν το χρειαζόταν. 

Με μια απλή κίνηση, μπορούμε να δηλώσουμε την επιθυμία μας να γίνουμε δωρητές οργάνων.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργεί η διαδικασία της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων, επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ):

https://www.eom.gr/i-idea-tis-doreas-organon-kai-iston/

Αν θέλεις να εγγραφείς τώρα ως δωρητής ή δωρήτρια, μπες εδώ:
https://www.eomdonors.gr/eom/

Συζήτησε αυτή σου την απόφαση με την οικογένειά σου. Είναι πολύ σημαντικό, οι δικοί σου άνθρωποι, να γνωρίζουν την επιθυμία σου αυτή. 

Στη Δωρεά Οργάνων, η ελπίδα επιβίωσης έρχεται μέσα από τον συνάνθρωπο. Και αυτό είναι το μεγαλείο της. Μοιράσου το. 

Δημοσ.

Είμαι δωρητής εδώ και κάποια χρόνια.
Αν είσαι δωρητής, δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.
Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:
- Δηλώνεις δωρητής, οπότε δεν ζητείται η γνώμη κανενός.
- Δηλώνεις αρνητής, οπότε και να το επιθυμεί η οικογένεια, δεν γίνεσαι δότης.
- Δεν δηλώνεις τίποτα. Σε αυτή την περίπτωση αποφασίζουν οι οικείοι.

Επίσης, η σορός δεν παραμορφώνεται. 

Και τέλος, όλη η παραφιλολογία ότι υπάρχει πιθανότητα να επανέλθεις από εγκεφαλικό θάνατο, ότι χάνεις ελπίδες ανάνηψης κτλ, είναι εντελώς ανυπόστατες.

Κάντε το. Απαιτούντα 5 λεπτά. Και πολλά λέω.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό που κρατάει πίσω αρκετούς είναι ο φόβος ότι αν δώσουν συναίνεση να γίνουν δωρητές κάτι απρόοπτο θα τους συμβεί και τα όργανα τους θα καταλήξουν σε κάποιον πλούσιο που ψάχνει. Ανυπόστατο μεν, αλλά ακούγεται συχνά.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Εχω κανει ολα τα βηματα,αλλα πριν κανω την αιτηση ανοιξα το θεμα εδω :P
Το μονο που με ενδιεφερε να μαθω ειναι για το ποσο παραμορφωμενη μπορει να ειναι η σωρος.

10 ώρες πριν, Nabuko είπε

12 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Το "σωστο" λινκ ειναι αυτο 

1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Τέτοιος καημός για open casket κι εσύ;

Πιθανοτατα θα παω απο τροχαιο,οποτε δε με καιει τοσο,αλλα ποτε δεν ξερεις.

11 ώρες πριν, animor είπε

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία, αλλά ακόμα κι αν είσαι εγγεγραμμένος δωρητής, πρέπει και πάλι να συναινέσει η οικογένεια, αν αρνηθεί, δεν θα γίνει τίποτα.

Πηγη;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αυτο μονο με νοιαζει.

Η παραμόρφωση από ένα τροχαίο πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη από μια χειρουργική επεμβαση αφαίρεσης οργάνων.

14 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Πηγη;

14 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τέτοιος καημός για open casket κι εσύ;

Πες τους να σε αναθέσουν σε σοβαρό γραφείο τελετών, καινούργιο θα σε κάνουν.

Με κλειστά μάτια και σταυρωμένα χέρια μπαίνουν. Βάζουν κάτι σαν φακούς επαφής για να διατηρηθεί το στρογγυλό σχήμα, μπαίνει ένα είδος μασελας ώστε το πρόσωπο να δείχνει ήρεμο και γαλήνιο, λίγο μακιγιάζ αν έχεις και καμία τομή η ράμματα στο κεφάλι αλλά Φρανκενστάιν θα βάλουν και λίγα λουλούδια και τα το κρύψουν. Για ζωτικά όργανα βαμβάκι και κοστούμι θα κάνουν τη δουλειά. 

ou5rtolz7uv71.jpg

• Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, StamTheMan said:

Εχω κανει ολα τα βηματα,αλλα πριν κανω την αιτηση ανοιξα το θεμα εδω :P
Το μονο που με ενδιεφερε να μαθω ειναι για το ποσο παραμορφωμενη μπορει να ειναι η σωρος.

Το "σωστο" λινκ ειναι αυτο 

Πηγη;

χωρις παρεξηγηση αστο να το κανει κανας αλλος. με αυτα που γραφεις απο την αρχη για αυτο το θεμα εχεις χασει ηδη το νοημα και σορρυ που θα το πω αλλα ειναι σαν να βλεπω 10 χρονων ατομο να εχει ανοιξει το θεμα και οχι εναν ωριμο αποφασισμενο ενηλικα.

για να σε προλαβω.εχω δηλωσει δωρητης εδω και παρα πολλα χρονια. 

σαν τα ατομα που δεν δινουν αιμα γιατι φοβουνται την βελονα και σαν τα ατομα που δεν γινονται δοτες μυελου των οστων γιστι φοβουνται την διαδικασια.

το θεμα εχει ηδη γινει τρολλοθεμα. με καθε καλη διαθεση τα λεω και οχι γισ να μειωσω κανεναν.

το να λες θα παω απο μηχανακι ή να λες μην χαλασει το προσωπο.... no comment. εκτος αν οκ πιστευεις οτι οπως θα πεθανουμε ετσι θα παμε στο afterlife.

ps.πολλες φορες παμε απο κατι που δεν το περιμενουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...