Προς το περιεχόμενο

miniDV kamera,einai epeigon:ALLAXAN TA DEDOMENA SOS


KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Loipon,tha kanw to idio post kai Geniko tou Hardware mhpws xeroun ta paidia.Please min ta kleidwsete,einai psilo epeigon giati se 5 meres feugw apo Agglia,prepei na xerw:

 

Samsung VP-D101 MiniDV camcorder

zoom x16

digital x900

2,5'' LCD

Records 500 lines of resolution

DV output allows connection to home PC without image degradation

Auto/manual focus

PCM stereo for digital quality sound

Power night capture(0 lux) for filming in extremely low light conditions

Image stabilizer to reduce hand-shake

Eggyisi 3 xronia

 

Timi:290 lires,peripou 450 eurw

 

Dwro: Tsanta samsung,extra battaria kai mia DVC kaseta

 

 

Maresei poly to skiniko me tis videokameres kai tis tainies kai panta ithela na parw mia kamera alla eimai ASXETOS apo ta specifications pou prepei na koitaxw.Epomenws opoios mporei na voithisei please as to kanei kai as mou pei an axizei me auta ta specs ta lefta auta.Se megethos den einai mikri-mikri opws oi modernes psifiakes alla xwraei sto xeri,einai san mia mikri klassiki mhxani.

 

SHMEIWSH: i epomeni kamera paei stis 350 lires kai den xerw an diathetw toses,opote pros to paron as thewrisoume oti milame mono giauthn.Episis,einai PSIFIAKI?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ναι, είναι ψηφιακή, και ειδικότερα format MiniDV (Digital Video). Θα τα ψάξω τα specs καθώς έχω και εγώ ψηφιακή κάμερα και θα σου πω ό,τι ξέρω.

Πρόταση: διόρθωσε το MiniDVD στο θέμα του τόπικ, γιατί οι MiniDVD είναι άλλου τύπου κάμερες που γράφουν απευθείας σε δισκάκι DVD (οπότε μιλάμε για φορμάτ MPEG2).

 

EDIT: Θα σου πω περισσότερα αργά το βράδυ, αλλά κάτι που είδα στα γρήγορα στο site της Samsung είναι η ανάλυσή της, που είναι 0,8 ΜPixel. Για 450 ευρώ καλή είναι, τέτοια ανάλυση έχει και η δικιά μου (Sony), την οποία ωστόσο έχω εδώ και 3-4 χρόνια, και την είχα χρυσοπληρώσει. Αν θυμάμαι καλά, για 1 MPixel και άνω θες πάνω από 600 ευρώ (αν και έχω καιρό να τα ψάξω). Άλλο σημαντικό είναι ο φακός που φοράει, για τον οποίο δεν βρήκα κάτι στο site της Sumsung (η Sony μου έχει Carl Zeiss).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για 450 ευρώ καλή είναι, τέτοια ανάλυση έχει και η δικιά μου (Sony), την οποία ωστόσο έχω εδώ και 3-4 χρόνια, και την είχα χρυσοπληρώσει.

 

ποιο μοντέλο έχεις ;; εγώ έχω την TRV 16E με αναλυση 0,8 και φακό carl zeis (φοβερός φακός) την πήρα πριν 1,5 χρόνο 870 - ( υπήρχε το ίδιο ακριβώς μοντέλο μόνο με Memory Stick παραπάνω αλλα έκανε 1100 ) αλλα έχω πάρει και κάποια εξτρα απο τη nomatica (ευρυγώνιο φακό - φίλτρο πόλωσης)

 

Kayser : η αναλυση είναι μια χαρα - βασικά τα παραπανω pixel είναι στην ουσία για τις φωτογραφιες που θα τραβας και οχι για το βίντεο - και αυτό γιατί το βίντεο που "βγαίνει" απο την FireWire έχει μια maximum αναλυση (δεν θυμάμαι πόσο αλλα είναι γύρω στα 0,8 Mpixel )

Τα υπόλλοιπα χαρακτηριστικά ενταξεί μου φαίνονται μόνο που δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει η samsung στις κάμερες -

 

Με λίγα λόγια : δεν είναι το super douper επαγγεματικό εργαλείο - αλλα είναι μια χαρα για αυτό που (υποθετω) οτι τη θές - και η τιμή ΟΚ φαινεται αν δεν βρείς κατι καλύτερο παρ'την

 

------------ - - - - - - - - - - - - EDIT - - - - - - - - - - -------------------------

μια που ρώτησες στο αλλο σου topic για το Night Shot αν είναι το κλασσικό πράσινο , να σου πώ οτι η δική μου έχει δύο : το Night Shot και το Super Night Shot - το ένα είναι το πράσινο το άλλο τα δείχνει ασπρόμαυρα (σχεδόν) όμως το ένα λειτουργεί για μεχρι 3 μέτρα απόσταση (και πάλι δεν θυμάμαι πιο ... βαριεμαι να ψαχνω τώρα :wink: )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Erwtisi: Apoti katalava to miniDV einai ena format opws ta alla,opws to MPEG2 as poume gia DVD.Ta arxeiakia pou tha pernaw sto PC mou ti katalaixi tha exoun,diladi ti arxeia tha einai?Kai kyriws tha mporoun na metatrapoun se mpeg2 wstena ta blepw kai se kanoniko DVD player?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To miniDV είναι ένα καθαρά ψηφιακό φορματ - όλες οι συγχρονες καμερες που βγαίνουν στην αγορά για τον κόσμο είναι miniDV - άκόμα και στα επαγγελματικά συστημα τα περισσότερα είναι βασισμένα στην τεχνολογία DV ( αυτή που θέλεις είναι μια mini έκδοση του DV)

 

ότι γραψεις θα το περνάς στον Η/Υ με θύρα FireWire και μετα εξαρτάται το προγραμμα που θα έχεις για το capture - μπορείς να το αποθηκευσεις σε οτι μορφή θέλεις -

 

Kai kyriws tha mporoun na metatrapoun se mpeg2 wstena ta blepw kai se kanoniko DVD player?

 

Φυσικά - μόλις το περάσεις στο pc μπορείς να τα κάνεις οτι θέλεις ... το μόνο που χρειάζεσαι είναι το καταλληλο software

 

 

Αν δεν καταλαβες κάτι ρώτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thx Gary,mono mia erwtis: To laptop mou den exei dystyxws Firewire(topsaxa giati kai o External skliros mou eixe thyra FW ektos apo USB alla atyxisame) kai sigoura to desktop mou den exei(einai sxetika palio,kana 2ari xronia).Yparxei adaptoras apo USB se FW?Logika oxi afou einai diaforetika prwtokolla me diaforetikes taxytites.Mourthe omws mia treli idea.An pernaw apo tin kamera ston external hd kai apokei me usb sto deskopt i to laptop???e?shmeiwsi:Den exw kanena leitourgiko ston exwteriko skliro,ton exw apla san apothiki

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν

Το βιντέο μπορείς να το περάσεις και μέσω USB αλλα θα χάνεις στην ποιότητα

 

για το desktop : πάρε εναν PCI ανταπτορα με FireWire (φθηνοι είναι) και είσαι αρχηγός

σε καλύπτει αυτό ή θέλεις και απο το laptop ??

 

 

y.y. ανταπτορας τέτοιος δεν υπάρχει ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το video δεν περνάει μέσω USB. Αυτή η σύνδεση χρησιμοποιείται μόνο γιά μεταφορά φωτογραφιών και γιά λειτουργία webcam. Επίσης, η κάμερα δεν μπορεί να συνδεθεί με άλλη συσκευή firewire, αλλά μόνο με υπολογιστή. Η λύση είναι μία PCI firewire κάρτα πού είναι πολύ φθηνή (20 ευρώ την πήρα από το πλαίσιο πριν 10 μέρες).

 

Το video είναι καλύτερα να το μεταφέρεις στο PC σαν avi και στην συνέχεια να κάνεις όποια επεξεργασία θέλεις. Έτσι βέβαια θα χρειαστείς αρκετό αποθηκευτικό χώρο αφού γιά 60 λεπτά βίντεο χρειάζεσαι περίπου 13 GB συν 4-5 GB γιά τα προσωρινά αρχεία που δημιουργούνται κατά την μετατροπή σε MPEG2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thx dudes.kai gw gia PCI karta me vlepw. Dim o skliros spiti einai 60G se 40+20,o exwterikos einai 160G.Kanas tropos na ta pernaw ston exwteriko?Giati an einai na exw apo to 40ari partition monima 20G adeia gia na kanoun tin "gefyra",e,ligo xlwmo.Tha mou peis perna arxeia apo ton 40ari ston exwteriko gia na kaneis xwro.Mia lysi einai auti.Tipota allo?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το video δεν περνάει μέσω USB. Αυτή η σύνδεση χρησιμοποιείται μόνο γιά μεταφορά φωτογραφιών και γιά λειτουργία webcam.

 

:shock: :shock:

sorry φιλε μου αλλα εγώ εχω περάσει με USB βιντεο σε λάπτοπ κανονικοτατα και το έκανα και vcd

 

στο αλλο έχεις δίκιο καλύτερα ετσι και μετα η συμπίεση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, περί σύνδεσης USB και firewire ισχύουν αυτά που λέει ο dim: η USB έξοδος χρησιμοποιείται για να παίρνεις είτε photos (ανάλογα την κάμερα, αν έχει memory stick ή internal memory), είτε streaming video (για χρήση ως webcam), είτε μικρά βιντεάκια (μικρής ανάλυσης, όπως π.χ. αυτά στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αν θες να πάρεις το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα, σε πλήρη ανάλυση, θα το κάνεις με την έξοδο firewire.

Ο αλγόριθμος DV είναι ένας αλγόριθμος συμπίεσης εικόνας όπως κάθε άλλος (mpeg, divx), με λόγο συμπίεσης 5:1 (αν στο 1 θεωρήσουμε ασυμπίεστο βίντεο-πλήρη αυμπίεστα καρέ). Την συμπίεση την κάνει το hardware της κάμερας και το γράφει στις κασέτες DV σε ψηφιακή μορφή. Οπότε, η σύνδεση firewire παίρνει ακριβώς αυτό το υλικό και το ρίχνει όπως είναι στον σκληρό (κοινώς, η φθηνότερη με την ακριβότερη κάρτα PCI-firewire έχουν διαφορά μόνο στο λογισμικό που τις συνοδεύει, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στην ποιότητα, αφού δεν αλλάζει κάτι,απλά κάνει μεταφορά ψηφιακών δεδομένων). Μετά επεξεργάζεσαι το βίντεο (με Premiere π.χ.), κάνεις ότι μοντάζ, διορθώσεις, βάζεις υπόκρουση, κτλ. και για να το κάνεις φορμά MPEG2 (ώστε να κάνεις author DVD μετά) είτε το βγάζεις από το πρόγραμμα επεξεργασίας με κάποιο MPEG2 plugin (π.χ. CCE), είτε κάνεις export το ταινιάκι που έχεις μοντάρει σε DV (πάλι 13 GB/hour), και χρησιμοποιείς standalone MPEG2 encoder (CCE, Procoder, ...).

1 ώρα βίντεο DV στον δίσκο καταλαμβάνει 13GB. Προσωπικά, επειδή κάνω συχνά μοντάζ υλικού, έχω έναν 80άρη δίσκο SCSI (ώστε να είναι πιο γρήγορο το rendering) μόνο για τα βίντεο και ως scratch disk για το premiere. Σκέψου ότι όταν μοντάρεις υλικό, θες χώρο για rendering επιπλέον (και πάλι σε μεγέθη 13GB/hour). Δηλαδή, ας πούμε 2 ώρες πλάνων=26 GB. Το ταινιάκι σου να είναι 1 ώρα (μετά το κόψιμο των σκηνών)=13GB για rendering. Και αν θες να το βγάλεις πάλι σε αρχείο AVI (όπως λέω παραπάνω), άλλα 13 GB. Σύνολο 52 μέχρι τώρα. Και αφού το κάνεις MPEG2 για DVD, άλλα 4,7 GB..... καταλαβαίνεις πόσο χώρο θες;

 

Όσο για τα mpixel Gary, κάνεις λάθος. Δεν είναι ΜΟΝΟ για τις φωτογραφίες. Ο κάθε φακός, εφόσον μιλάμε για CCD (που είναι και οι πιο προσιτές οικονομικά), έχει δυνατότητες ανάλογα τα πόσα pixel μπορεί να συλλάβει (κοινώς είναι ποσοτικό μέτρο ποιότητας-επίδοσης-κτλ). Σίγουρα ο κάθε φακός έχει ιδιαιτερότητες όσον αφορά την απόδοση χρωμάτων, την ισορροπία του λευκού, κτλ κτλ, αλλά τα pixels που μπορεί να συλλάβει αποτελεί την λεπτομέρεια που μπορεί να έχει ένα πλάνο. Είχα πρόβλημα όταν ήθελα να χρησιμοποιήσω την κάμερά μου για να γυρίσω ταινία μικρού μήκους, καθώς όταν θα γινόταν η προβολή στην αίθουσα θα ήταν θολά τα πλάνα. Κοινώς, περισσότερα τα pixel, περισσότερες οι λεπτομέρειες που μπορεί να συλλάβει, οπότε λεπτομερέστατη, καθαρότερη η εικόνα. Επίσης, επειδή χρησιμοποιείται ο ίδιος φακός για την λήψη φωτογραφιών (που δεν είναι τίποτα περισσότερο από snapshots, με μεγαλύτερο επίπεδο στη λειτουργία steadyshot), έχουν και αυτές την ίδια ποιότητα.

 

ΥΓ: Η πατέντα NightShot με τα χαρακτηριστικά πράσινα πλάνα είναι της Sony, δεν ξέρω αν έχει κάποιο αντίστοιχο η Samsung.

 

Ό,τι άλλο θες, ρώτα. Θα ψάξω να δω και τι λέει το μοντέλο που λες να πάρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποιο μοντέλο έχεις ;; εγώ έχω την TRV 16E με αναλυση 0,8 και φακό carl zeis (φοβερός φακός) την πήρα πριν 1,5 χρόνο 870 - ( υπήρχε το ίδιο ακριβώς μοντέλο μόνο με Memory Stick παραπάνω αλλα έκανε 1100 ) αλλα έχω πάρει και κάποια εξτρα απο τη nomatica (ευρυγώνιο φακό - φίλτρο πόλωσης)

Έχω το ακριβώς μικρότερο μοντέλο, την TRV 15E. Και οι δύο φοράνε τον ίδιο carl zeiss φακό (ο οποίος αν δεν είχε κάτι παραξενιές με τα έντονα κόκκινα θα ήταν τέλειος-από ποιότητα και καθαρότητα σκίζει, κοντράρει ημιεπαγγελματικές). Και ήμασταν και τυχεροί, μετά από ένα χρόνο η Sony σταμάτησε να προμηθεύεται φακούς carl zeiss και ανέπτυξε δικούς της.

Ρε συ, πόσο σου κόστισε ο ευρυγώνιος;; Έναν καλό που είχα βρει, έκανε σχεδόν όσο η κάμερα! Το φίλτρο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

konnak apoti katalava thelw poly xwro(an kai sta 56-57GB pou periegrapses pio panw den katalabainw giati prin ftiaxw as poume to AVI mou na mhn xefortwthw ta prwta 26GB poutha mou einai axrhsta) alla sou lew exw auth thn stigmh ena 160gb external me kalymena ta 30.Kai 3 fores panw na valw palli menoun 70gb.To erwtima loipon einai,me ton external ginetai douleia?

 

 

Kai sto finale mia erwtisi: Gia kapoion arxario opws egw pou omws exei thelisi,telika i mhxani axizei auth tin timh?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε μήτσο κάτσε. Αν συνδέσεις το σκληρό σου και την κάμερα στο desktop υπολογιστή, γιατί να μη μπορείς να τα πετάξεις εκεί τα αρχεία σου? Εκτός και αν εννοείς να πετάξεις απευθείας το video στον εξωτερικό σκληρό χωρίς τη μεσολάβηση του υπολογιστή πράγμα το οποίο το θεωρώ χλωμότατο. Πάρε μια καρτούλα με δυο εισόδους firewire για να συνδέσεις εκεί και το σκληρό σου και να μην ανακατευτείς με το USB....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...