Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζω σε μια παλια πολυκατοικια και σπο το τελος Μαιου αρχιζει σοβαρο προβλημα με τις κατσαριδες.

Καθε χρονια ειναι διαφορετικο το προβλημα.Αλλες χρονιες ειναι περισσοτερες ,αλλες φορες λιγοτερες.Προπερσι ειχα χρησιμοποιησει ενα αντικατσαριδοκτονο που δεν τις σκοτωνει αμεσως,αλλα κολλα στα ποδια τους και μεταφερει το δηλητηριο στην φωλια τους και ειχε μεγαλη αποτελεσματικοτητα αλλα περσι δεν θυμομουν την ονομασια του προιοντος αυτου και οτι αλλο χρησιμοποιησα δεν ειχε αποτελεσμα.

Υπηρξε μερα που πηγα να φαω μεσημεριανο στην κουζινα και υπηρχαν 4 κατσαριδες ταυτοχρονα, δεξια αριστερα απο το τραπεζι.Δεν υπηρχε μερα που να μην σκοτωσω τουλαχιστον 2 η 3.Οι πιο συχνες εμφανισεις ηταν στην κουζινα και στην τουαλετα.

Επειδη ακομη ειναι νωρις και δεν εχουν εμφανιστει και επειδη ξερω οτι σχεδον ολα τα σπιτια εχουν προβληματα με αυτο το θεμα,σκεφτηκα να δημιουργησω το νημα,για να παρουμε ιδεες απο πιθανον επαγγελματιες και απο αλλους ανθρωπους που εμπειρικα καταφεραν να αντιμετωπισουν το προβλημα με επιτυχια.

Αναφερετε τροπους η συγκεκριμενα προιοντα που στην περιπτωση σας ειχαν αποτελεσμα.

• Like 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια γάτα θα σου έλυνε τα χέρια , έστω και αν δεν έχει όρεξη να την φάει θα την σκοτώσει για παιχνίδι. Γενικά οτι κουνιέται το κυνηγάνε .

τώρα βέβαια και αυτό δεν ειναι λύση γιατι το κατοικίδιο δεν το παίρνεις έτσι εύκολα (μπορει να μην σου αρέσουν η ακόμα και να μην γουστάρεις κατοικίδια) οπότε καλύτερη λύση ειναι να βάλεις σε συγκεκριμένα σημεία(μπαλκόνι καλύτερα ) κομμένες μπουκάλες με κόλα και κάτι που να τραβάει τις κατσαρίδες (φαγώσιμο) ώστε να πέφτουν εκεί και να κολλάνε . Απλά αν εχεις μεγάλο πρόβλημα προμηθεύσου πολλές μπουκάλες.

Δημοσ.

Φρόντιζε να καθαρίζεις λίγο καλύτερα τώρα που είναι καλοκαίρι μιας που έχεις πρόβλημα με κατσαρίδες.

Σφουγγάρισμα πιο συχνό, με απολυμαντικό.

Επίσης, fastlane και τελείωσες.

Μια δυο σταγόνες σε στρατηγικά μέρη.

Έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές εδώ μέσα! με ένα search....

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρεις κάνει σωστά τη δουλειά. Θα το βρεις σε φυτώρια και η συσκευασία είναι σαν σύριγγα. Είναι το αποτελεσματικότερο όλων. Τοποθετείται σε γωνίες σε σημεία που αποφεύγεις να καθαρίσεις και σε μια εβδομάδα δεν υπάρχει κατσαρίδα ούτε για δείγμα.

Δημοσ.

Μιλάμε για πολύ τοξικό πράμα όμως ε; Δηλαδή αν έχουμε κατοικίδιο προσέχουμε ιδιαιτέρως, εκτός αν έχουμε γάτα οπότε δε χάνουμε και τίποτα :mrgreen:.

Το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνουμε όμως είναι να καθαρίζουμε το σπίτι τακτικά.

Δημοσ.

Σχολαστική καθαριότητα,δεν αφήνουμε ψίχουλα ή αποφάγια στη κουζίνα και τζελ για κατσαρίδες (κτηνιατρικά φάρμακα,Γερολυμάτος και λοιποί...) σε κάθε πιθανή διεύλευσή τους.Το τρώνε και πάνε σπίτι τους και κανιβαλίζουν τους υπόλοιπους...

...μεγάλο θεριό ο άθρωπας τελικά.:P

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως αν έβρισκες από που βγαίνουν... και γω είχα αυτό το πρόβλημα, έμενα σε ισόγειο μέχρι που βρήκα το ντουλάπι που ξετρυπώνουν και τις έβαλα σε καραντίνα. Για τον υπόλοιπο χρόνο δεν είδα ούτε μία. Ψάξε στα ντουλάπια της κουζίνας και στο πατάρι αν έχεις και γενικά όπου υπάρχουν σωλήνες.

Δημοσ.

Το fastlane που προαναφέρθηκε έχει αλλάξει όνομα (ή εταιρεία ίσως), λέγεται maxforce ή maxpower ή κάπως έτσι. Στα φυτοφάρμακα θα το βρεις. ΣΚΙΖΕΙ, βάζεις λίγες σταγόνες, δεν μυρίζει, μαζεύεις μερικά φτιάρια κατσαρίδες τις πρώτες μέρες, ψιλοβρίσκεις μερικές ψόφιες τις επόμενες μέρες, και τέλος. Έχω να δω χρόνια κατσαρίδα, δεν είχα τόσο έντονο πρόβλημα βέβαια, είχα όμως μπόλικες.

Δημοσ.

Goliath%20block.JPG

Εδώ είσαι.! :mrgreen:

Εγώ πέρσι αντιμετώπισα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες,μιλάμε είχαν φωλιάσει παντού(μέσα σε καναπέδες,σε ηχεία κτλ)..

Με το Goliath ξεμπέρδεψα σε μερικές μέρες.

Μάλιστα αν το βάλεις στο φρεάτιο της πολυκατοικίας θα εξαφανιστούν απο όλο το οικοδομικό τετράγωνο.

Το μονο προβλημα είναι οτι είναι λίγο ακριβό(γύρω στα 60ευρώ αν θυμάμαι καλά).

Δημοσ.

Πόσο σε νιώθω benign να ξερες πόσο!! Κάθε χρόνο είχαμε το ίδιο πρόβλημα στο πατρικό μου. Ό,τι κ αν δοκιμάσαμε φως δεν είδαμε..

Τελικά έχουμε βρει την υγειά μας κάνοντας κάθε χρόνο τέτοια εποχή απεντόμωση,η οποία διαρκεί μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Σου παραθέτω και το link να ρίξεις μια ματιά. Από κόστος μην φανταστείς τπτ τραγικό. Πιο πολλά χαλάμε στα διάφορα σκευάσματα που δεν πιάνουν κ τόπο :P

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/429775-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%87l/

http://www.insomnia.gr/topic/179041-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%82/

Στην δική μου περίπτωση πάλι, είχε γίνει απλά απεντόμωση πριν μπω στο σπίτι, έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε, και ακόμα δεν έχω δει ούτε μία. Και είμαι και ισόγειο.

Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πως δεν χωράνε να μπουν κάτω από την πόρτα, στο παράθυρο υπάρχει σίτα, και τα υδραυλικά - αποχετεύσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Δημοσ.

η οποία διαρκεί μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Υπάρχει κάποια λόγος που οι κατσαρίδες βγαίνουν όπως λέτε άνοιξη;

Γιατί εγώ πριν τις εξοντώσω είχα όλο το χρόνο.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια λόγος που οι κατσαρίδες βγαίνουν όπως λέτε άνοιξη;

Γιατί εγώ πριν τις εξοντώσω είχα όλο το χρόνο.

Βασικά την άνοιξη είναι πιο πολλές john, γτ όπως μας είχε πει κ το παιδί της απεντόμωσης,είναι η εποχή που βγαίνουν τα μωρά-τύραννοι τους!

Γι αυτό και είναι καλό να γίνει η απεντόμωση αρχή άνοιξης, πριν προλάβουν να σκάσουν τα αβγά τους. Αλλιώς για λίγες μέρες βρίσκεις πτωματάκια δεξιά και αριστερά :P

Δημοσ.

Μιλάμε για πολύ τοξικό πράμα όμως ε; Δηλαδή αν έχουμε κατοικίδιο προσέχουμε ιδιαιτέρως, εκτός αν έχουμε γάτα οπότε δε χάνουμε και τίποτα :mrgreen:.

Α στα διάλα πρωί πρωί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...