Προς το περιεχόμενο

Κόστος σκύλου (κατοικίδιο)


NetJammer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,θα μπορούσε κάποιος να με πληροφορήσει σχετικά με το θέμα σκύλου ως κατοικίδιο? Ενδιαφέρομαι να πάρω pitbull (κουτάβι).Τι υποχρεώσεις θα έχω εκτός από τις προφανής ?Τι εμβόλια χρειάζεται και τι αρχικές ιατρικές ανάγκες έχει ? Είναι υποχρεωτική η εμφύτευση chip στον σκύλο ?

Ποιό είναι το κόστος γενικά? πχ τροφές,παιχνίδια,σπιτάκι,ιατρική περίθαλψη..

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς πιο σοβαρά είναι πως από την στιγμή που θα το πάρεις για τα επόμενα 10+ χρόνια θα εξαρτάται από εσένα.

Και για 2 μέρες να θέλεις να φύγεις κάπου θα πρέπει να το πάρεις μαζί σου ή να το δώσεις σε κάποιον. Επίσης πρωί - βράδυ βόλτα για τις ανάγκες του και όχι μόνο. Κάθε μέρα.

Και αν είναι να λείπεις 14 ώρες τη μέρα και τις άλλες 10 να κοιμάσαι δεν αξίζει να πάρεις κατοικίδιο.

 

Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες (τροφές, παιχνίδια, σπιτάκι κτλ).

 

Το κατοικίδιο είναι δέσμευση και όχι κάνω το κέφι μου. Δεν λέω πως δεν είσαι υπεύθυνος ή κάτι παρόμοιο, απλά τονίζω αυτά που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις κατοικίδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι καμία παρεξήγηση προς θεού.Κατανοητά αυτά που λες,απλά αυτα που αναφέρεις δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα για την περίπτωση μου.Θέλω να τον πάρω για τον πατέρα μου,αγαπάει υπερβολικά τα σκυλιά και μιας και είναι και συνταξιούχος έχει άπλετο χρόνο να ασχοληθεί μαζί του.Για εμένα ισχύει το ότι λείπω 10-14 ώρες έπεσες μέσα,δουλεύω και στο σπίτι οπότε σίγουρα δε θα με διευκόλυνε και τόσο η εξάρτηση του σκύλου σε εμένα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ο πατερας μου ασκηση θελει !!! Γι αυτο θελω να του παρω τον σκυλο,του αρεσει αυτη η ρατσα,νομιζω θα τα πανε καλα μαζι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξέρω αν βοηθάει καθόλου, αλλά όταν ημουν σε παρόμοιες αναζητήσεις με σένα (για αλλη ράτσα ομως) εκανα προϋπολογισμό με ενα φίλο κτηνίατρο.

Για γερμανικό ποιμενικό περίπου στα 1300-1400ε ετησίως. Αν στο 2ο χρόνο μειώνεται καπως, μιας και δε κανει τα εμβόλια το 1ου έτους. Μεσες ακρες οτι θυμάμαι.

Μπορώ να μάθω για πιτμπουλ αν το σκέφτεσαι σοβαρά, εχω ενα φίλο καμμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είχα ποτέ σκύλο αλλά είχε ο κολλητός μου 8 χρόνια πιτμπουλ σκυλί μέχρι που του πέθανε...

 

Αυτό που μπορώ να σου πω γενικά και που μου έχει πει ο ίδιος είναι ότι συνολικά το σκυλί με τροφές, κτηνιάτρους, εμβόλια, αξεσουάρ, περιποίηση με με με του στοίχησε οικονομικά ένα μεγάλο ποσό την 8ετία που το είχε.

Χώρια για τις ώρες που έπρεπε να είναι μαζί του, για ταξίδια που είτε το έπαιρνε μαζί είτε το άφηνε σε γνωστούς και αρκετές φορές δεν πήγαινε πουθενά για το σκυλί.

Επίσης μην υποτιμάς το θέμα της εκπαίδευσης... Το πιτμπουλ θέλει αυστηρή και συνεπή εκπαίδευση. Όταν λέμε βόλτες εννοούμε βόλτες μεγάλων αποστάσεων, δεν μιλάμε να το κατεβάσεις απλά για 10 λεπτά στην πλατεία, αυτός το είχε τουλάχιστον 1 ώρα έξω... Σα να βγάζεις ένα μικρό παιδάκι βόλτα...Είναι δέσμευση πράγματι το κατοικίδιο. Το αγαπούσε πολύ βέβαια ακόμα και όταν του ψόφησε είχε ρίξει πολύ κλάμμα, αλλά μια μέρα που είχαμε πιάσει την κουβέντα μου είπε ότι του έρχεται να χτυπήσει το κεφάλι του στον τείχο για τα λεφτά και τον προσωπικό χρόνο που είχε δαπανήσει ειδικά στις σημερινές οικονομικές δυσκολίες.... Ξέρω ότι ίσως μερικά απο αυτά πιθανόν να μη σε ενδιαφέρουν ή να σου ακουστούν περιτά αλλά εσύ θα κρίνεις. Εγώ απλά σου κατέθεσα τα λίγα που γνωρίζω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρε τον πατερα σου και πηγαιντε σε ενα καταφυγιο αδεσποτων και ας διαλεξει οποιο του αρεσει!!σωζεις και ενα σκυλακι ετσι.

 

Ετσι ακριβως....Τι παραπανω θα του προσφρει ενα...ρατσας ???

 

Γιατι τοσο μεγαλοσωμο ??

 

Παντως ειναι δεσμευση...Ειμαι σε δευτερη βδομαδα αδειας και η οικογενεια ειναι στο γυναικοχωρι και εγω ειμαι με τα 4 σκυλια μου.

Απο 2-40 κιλα !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα πάρεις τηλέφωνο στον ΚΟΕ (210 8145165) και θα ζητήσεις τα τηλέφωνα των Ελλήνων εκτροφέων πιτ μπουλ που έχουν τώρα γέννες. (Η πρώτη σου υποχρέωση είναι να πάρεις σκύλο από εγγεγραμμένο εκτροφέα στον ΚΟΕ και όχι από ΒΥΒ, έτσι ώστε να πάρεις ένα σκύλο με σωστά αίματα, εξετάσεις για κληρονομικά και -φυσικά- ένα κανονικό pedigree (όχι το μούφα που σου δίνουν οι ΒΥΒ και τα πετ σοπ).

Φυσικά κανένας εκτροφέας δεν θα σου δώσει το σκύλο του αν δεν είναι και ο πατέρας σου μαζί. Γιατί οι εκτροφείς θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο σκύλος τους θα είναι καλά εκεί που θα πάει και δεν πάει ποτέ ως "δώρο".

δεύτερη υποχρέωση είναι το οικονομικό για να αποκτήσεις το σκύλο. εδώ θα πρέπει να μην πέσεις στην παγίδα των ΒΥΒ και των πετ σοπ που θα σου δώσουν το κουτάβι σε "προσφορά". Είναι η μισή τιμή από ότι σε έναν εκτροφέα (συνήθως) αλλά να είσαι προετοιμασμένος ότι το pedigree του θα είναι ψεύτικο, ότι κατά 99% είναι το σκυλί ημίαιμο και ότι κατά 100% θα έχει κάποια αρρώστια λόγω των puppy mills... (εδώ είναι ένα παράδειγμα του τι είναι puppy mills... ) http://www.youtube.com/watch?v=ZVyFSTYY7zg

Ο εκτροφέας είναι αυτός που θα είναι πάντα δίπλα σου για όλες σου τις απορίες για το σκύλο σου.

Τρίτη υποχρέωσή σου: δεν θα πάρεις κουτάβι κάτω των 2 μηνών... για κανένα λόγο. (ο εκτροφέας εννοείται πως δεν θα σου δώσει σκύλο κάτω των 2 μηνών). Ένας σκύλος πρέπει να μείνει για πολύ καιρό με τη μάνα του και τα αδέρφια του για να γίνει ένα σωστό και κοινωνικοποιημένο σκυλί στην πορεία.

Τέταρτη υποχρέωσή σου: γύρω στα 200 ευρώ για τα πρώτα εμβόλια. (συνήθως σου παίρνουν κανένα 50άρι για κάθε εμβόλιο (μέχρι να βρεις κανονικό κτηνίατρο που δεν θα σε κλέβει τόσο έντονα :P ) + 45 ευρώ για το τσιπ (είναι υποχρεωτικό με τον νέο νόμο)

θα γίνουν 2 εμβόλια τους πρώτους 2 μήνες και στον τρίτο μήνα θα γίνει: το τσιπ και ένα διπλό εμβόλιο (ένα επαναληπτικό σαν τα πρώτα 2, και ένα της λύσσας) .

Τα εμβόλια μετά τα ανανεώνεις κάθε χρόνο.

Πέμπτη υποχρέωση: Μαζεύεις ΠΑΝΤΑ τα κακά του από τη βόλτα σας! όπως κι εσένα δεν θα σου άρεσε να πατήσεις τα κακά ενός άλλου σκύλου, έτσι και στον γείτονα ή στο παιδάκι που παίζει στο πάρκο, δεν θα ήταν ευχάριστο να πατήσουν τα κακά του δικού σου σκύλου.

Έκτη υποχρέωση: ο σκύλος πρέπει να βγαίνει κάθε μέρα 2 βόλτες τουλάχιστον. Όχι μόνο για την ανάγκη του,αλλά και για να γυμναστεί και να εκτονωθεί και να κοινωνικοποιηθεί σωστά με το να συναντάει άλλους σκύλους.

 

από εκεί και πέρα όλες οι άλλες υποχρεώσεις είναι στη δική σου κρίση.

Φυσικά επειδή θα πάρεις ένα δύσκολο σκύλο σαν πρώτο σκύλο, θα ήταν πολύ καλό να το πήγαινες σε εκπαιδευτή. για να σου δείξει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο σκύλο μας και το τι μας ζητάει ο έρμος όταν πχ μας δαγκώνει ελαφρά.

Το να μη δείρεις ποτέ των ποτών το σκύλο σου το θεωρώ αυτονόητο. (όχι, η εφημερίδα στον ποπό δεν πιάνει όταν κάνει τσίσα του μέσα. οπότε καλύτερα να μην το κάνεις)

κάθε χρόνο θα πρέπει να κάνετε γενικές αίματος. για να δεις αν ο μπουμπούκος σου είναι καλά.

κάθε μήνα καλοκαιρινό του βάζουμε αμπούλες (10 ευρώ το μήνα βγαίνει) για τις σκνίπες και τα τσιμπούρια και ένα κολάρο αντιπαρασιτικό (εγώ του το έχω όλο το χρόνο γιατί μένω στας εξοχάς και είναι απαραίτητο.)

 

επίσης, θα πρέπει να τον/την στειρώσεις. Ή έστω, να μην ζευγαρώσει ποτέ. Δεν "ευχαριστιέται" τίποτα όπως οι άνθρωποι. και δεν έχουμε ανάγκη από επιπλέον αδέσποτα.

 

 

 

 

-πάντα τόσο απότομη ακούγομαι όταν μιλάω για σκύλους? :( δεν το κάνω από κακία :((((( -

 

ΥΓ: έξοδα για παιχνίδια μπορούν να είναι και μηδενικά! πέρα από 1-2 κόκκαλα που θα του παίρνεις πάντα για τα δόντια του, παιχνίδια μπορείς να φτιάξεις και μόνος!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα εφόσον θέλεις άσκηση για τον πατέρα σου αλλά επειδή είναι συνταξιούχος το pitbull μπορεί να του φανεί όταν μεγαλώσει δύσκολο στο κοντρολάρισμα, να πάρεις ένα Jack Russell υπερβολικά ενεργητικά μεν, αλλά μικρά και εύκολα να τα κοντρολάρεις χωρίς να σε πάει αυτό βόλτα αλλά εσύ.

 

Στείρωση στο 6-8μηνο οπωσδήποτε και εκπαίδευση αν θες να μην αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς λόγο απειρίας στα σκυλιά.

 

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να πας σε κανα καταφύγιο ζώων να πάρεις κάποιο από αυτά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και είναι κρίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω ακουσει οτι τα θηλυκα παχαινουν και τεμπελιαζουν αμα στειροθουν. ισχυει;

παχαίνουν αλλά αλλάζεις την τροφή τους ή τα γυμνάζεις περισσότερο. δεν τεμπελιάζει κανένα σκυλί. Απλά αν έχει τάσεις κυριαρχίας, μειώνονται. είναι πιο ήρεμα.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με τη στείρωση μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;

 

Στειρώνουμε τα ζώα πρίν να εχουν σεξουαλική επαφή ή τους δίνουμε το γλυκό και μετά; Παρατηρώ ενός φίλου αρσενικό (η ρατσα κείνη στη διαφήμιση χαρτιού υγεία καπιτονέ, ξεχνάω τη ρατσα) το οποίο δεν ειχε συνευρεθεί ποτέ με θυληκό και ήταν μεσα στη χαζομάρα 1.5 χρόνο.

Μολις ζευγάρωσε (4κις!) ηρέμησε, σα να σοβάρεψε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά μεγάλωσε... δεν σοβαρεύει με το ζευγάρωμα. μετά τον 1μιση χρόνο τα σκυλιά σοβαρεύουν ολίγον τι απότομα.

Ο δικός μου νιώθω ότι με μισεί από τότε που έγινε 1μιση έτους... εκεί που ήταν μέσα στη γλύκα πάνω στο κρεβάτι και χουχούλιαζε μέσα στα χέρια μου, τώρα αν πάω να τον ακουμπήσω το βράδυ με "διορθώνει" ! ! !

Στειρώνουμε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πριν ζευγαρώσει! Αυτό είναι το νόημα! το να μη ζευγαρώσει ! το να μην γεμίσουμε κι άλλα αδέσποτα επειδή κάποιος νομίζει ότι ο σκύλος του είναι απαραίτητο να κάνει σεξ για να νιώσει τη γλύκα! καμία γλύκα δεν βρίσκουν. Είναι μία απλή ένδειξη κυριαρχίας (ότι αυτός είναι ο υγειής αρχηγός της αγέλης του) και πρέπει να αφήσει απογόνους.

Από τη στιγμή όμως που το ζωντανό δεν μένει στην αγέλη των σκύλων έτσι ώστε να καθορήσουν τον αρχηγό τους που είναι ικανός να αναπαραχθεί (σε μια αγέλη, αναπαράγεται μόνο ο αρχηγός γιατί οι σκύλοι κρίνουν ότι αυτός είναι ο πιο υγειής και δυνατός από όλους τους άλλους), τότε δεν υπάρχει νόημα να αναπαραχθεί. Ας αφήσουμε την αναπαραγωγή για αυτούς που το έχουν κάνει δουλειά τους και λόγο για να ζουν και ξέρουν 5-6-10-100 πράγματα παραπάνω (αυτοί είναι οι εκτροφείς).

Αυτοί βλέπουν αν το σκυλί είναι σωστός επιβήτορας χωρίς κληρονομικά και δισπλασίες και αν η σκύλα είναι σωστή σε όλα για να είναι άξια να αναπαραχθεί -έτσι ώστε να βγουν υγειή κουτάβια χωρίς προβλήματα στην πορεία και -εννοείται- να ζήσει και η ίδια μετά τη γέννα (δεν είναι λίγες οι σκύλες που πέθαναν στη γέννα επειδή δεν είχαν τα "προσόντα" για να γεννήσουν.

 

ΥΓ: η ράτσα που λες είναι λαμπραντόρ αν δεν κάνω λάθος.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...