gdriver Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 το michigan μου φάνηκε περίπατος πολύ πιο εύκολο από το lower του cambridge. γνώμη μου φιλαράκι μη φοβάσαι τίποτα , προχώρα και όλα θα πάνε καλά. μη φοβάσαι με το λεξιλόγιο. σημαντικό επίσης είναι να διαβάζεις tech news και άλλα άρθρα που σε ενδιαφέρουν στα αγγλικά και να σημειώνεις λέξεις που δεν ξέρεις.αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο με το χαρτι στις εξετάσεις αλλά και για σένα θα είναι μία πολύ σημαντική εξάσκηση. ακόμα πιο σημαντικό από την απόκτηση του πτυχίου είναι η διάρκεια της γνώσης στο χρόνο. πόσα παιδιά ξέρω με πτυχία στα γερμανικά, γαλλικά, και φυσικά με cambridge proficiency και δε θυμούνται όυτε το καλημέρα για παράδειγμα. αυτά, καλή επιτυχία να έχεις.
splash18 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα παιδια και σας ευχαριστω για τις πολύτιμες απαντησεις... Λοιπον εχουμε και λεμε... και εγω φυσικα θεωρω πεταμενα λεφτα μιας που μετα από λιγο δεν θα θυμασαι τιποτα και μπορει να απαξιωθεί και αυτό σαν πτυχιο... Δυστυχως εχω χασει τη δουλεια μου στην ηλικια των 30 και επειδή μεχρι στιγμης δεν εχει βρεθει κατι ακομα, θελω προκειμενου να μην καθομαι, εκτος του ψαξίματος για εργασια, να το παρω γιατι : α) επειδή είναι ένα πτυχιο ακομα που μετραει (χωρις να σημαινει ότι οι πορτες στην αγορα εργασιας θα είναι μετα την αποκτηση του ορθάνοιχτες) β) από καποιες συνεντεύξεις που εχω περασει κυριως σε ναυτιλιακες εταιρειες ζητανε αριστη γνωση αγγλικων (σχεδόν ολες οι εταιρειες και όχι μονο ναυτιλιακες) Βεβαια αν εχεις μεσον μπαινεις και χωρις πτυχια εδώ στη Ελλαδα καπου, αλλα ανηκω στους ατυχους οπου δεν εχουν το 'γνωστο') γ)επειδή το ζηταει ο ΑΣΕΠ σε πολλες προκυρηξεις που περασαν και σε οσες ερθουν σαν απαραιτητο προσον (αν είναι δυνατον!), και επειδή δεν μπορουσα να δηλωσω συμμετοχη επειδή δεν το κατεχω, καθως επισης και σε ολους ανεξαρτήτως τους διαγωνισμούς σου δινει 70 μορια επιπλέον Κυριως, οι λογοι είναι αυτοι... τοτε που εδινα το Lower Cambridge καπου το 2000 ηταν κορυφη και το Proficiency χρειαζοταν μονο για να διδαξεις..... και για αυτό δεν ειχα στο μυαλο μου τοτε να το δωσω... Πλεον με το που ειδα ξεκινώντας την αναζητηση για εργασια ότι το Lower σου δινει απλα και μονο 'καλη γνωση της Αγγλικης' τρελλαθηκα! και ότι υπαρχουν άλλες 2 βαθμιδες παραπανω για να φτασεις την αριστη Στην αρχη σκεφτομουν για Τoeic κλπ αλλα το ενδιαφερον μου σταματησε όταν ειδα ότι εχουν μονο 3ετη ισχυ και μετα θελουν ανανεωσεις...και μου ειπαν γνωστοι ότι για να πιασεις το σκορ επιπεδου proficiency δεν είναι τοσο απλο ...και αποφασισα να δωσω για Michigan τουλάχιστον με τα μεχρι τωρα δεδομενα εχει εφ'ορου ισχυ
GreyHorse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα παιδια και σας ευχαριστω για τις πολύτιμες απαντησεις... Λοιπον εχουμε και λεμε... και εγω φυσικα θεωρω πεταμενα λεφτα μιας που μετα από λιγο δεν θα θυμασαι τιποτα και μπορει να απαξιωθεί και αυτό σαν πτυχιο... Δυστυχως εχω χασει τη δουλεια μου στην ηλικια των 30 και επειδή μεχρι στιγμης δεν εχει βρεθει κατι ακομα, θελω προκειμενου να μην καθομαι, εκτος του ψαξίματος για εργασια, να το παρω γιατι : α) επειδή είναι ένα πτυχιο ακομα που μετραει (χωρις να σημαινει ότι οι πορτες στην αγορα εργασιας θα είναι μετα την αποκτηση του ορθάνοιχτες) β) από καποιες συνεντεύξεις που εχω περασει κυριως σε ναυτιλιακες εταιρειες ζητανε αριστη γνωση αγγλικων (σχεδόν ολες οι εταιρειες και όχι μονο ναυτιλιακες) Βεβαια αν εχεις μεσον μπαινεις και χωρις πτυχια εδώ στη Ελλαδα καπου, αλλα ανηκω στους ατυχους οπου δεν εχουν το 'γνωστο') γ)επειδή το ζηταει ο ΑΣΕΠ σε πολλες προκυρηξεις που περασαν και σε οσες ερθουν σαν απαραιτητο προσον (αν είναι δυνατον!), και επειδή δεν μπορουσα να δηλωσω συμμετοχη επειδή δεν το κατεχω, καθως επισης και σε ολους ανεξαρτήτως τους διαγωνισμούς σου δινει 70 μορια επιπλέον Κυριως, οι λογοι είναι αυτοι... τοτε που εδινα το Lower Cambridge καπου το 2000 ηταν κορυφη και το Proficiency χρειαζοταν μονο για να διδαξεις..... και για αυτό δεν ειχα στο μυαλο μου τοτε να το δωσω... Πλεον με το που ειδα ξεκινώντας την αναζητηση για εργασια ότι το Lower σου δινει απλα και μονο 'καλη γνωση της Αγγλικης' τρελλαθηκα! και ότι υπαρχουν άλλες 2 βαθμιδες παραπανω για να φτασεις την αριστη Στην αρχη σκεφτομουν για Τoeic κλπ αλλα το ενδιαφερον μου σταματησε όταν ειδα ότι εχουν μονο 3ετη ισχυ και μετα θελουν ανανεωσεις...και μου ειπαν γνωστοι ότι για να πιασεις το σκορ επιπεδου proficiency δεν είναι τοσο απλο ...και αποφασισα να δωσω για Michigan τουλάχιστον με τα μεχρι τωρα δεδομενα εχει εφ'ορου ισχυ Πτυχίο δίνει μόνο το πανεπιστήμιο, μπερδεύεσαι. Δεν είναι πτυχίο, πιστοποίηση είναι και έχει χρονική διάρκεια ισχύος. Επίσης, κάτοχος proficiency σε καμιά των περιπτώσεων δεν έχει άριστη γνώση της γλώσσας.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Πτυχίο δίνει μόνο το πανεπιστήμιο, μπερδεύεσαι. Δεν είναι πτυχίο, πιστοποίηση είναι και έχει χρονική διάρκεια ισχύος. Επίσης, κάτοχος proficiency σε καμιά των περιπτώσεων δεν έχει άριστη γνώση της γλώσσας. σε μια αλλη χωρα ναι! εδω πρακτικα αυτο "σημαινει" δεν τον νοιαζει τον αλλον αν ξερεις ή οχι αρκει να εχεις πτυχιο (προφανως οχι σε ολες τις δουλειες ε) 1
GreyHorse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 σε μια αλλη χωρα ναι! εδω πρακτικα αυτο "σημαινει" δεν τον νοιαζει τον αλλον αν ξερεις ή οχι αρκει να εχεις πτυχιο (προφανως οχι σε ολες τις δουλειες ε) Άντε να το ξαναγράψω. Πτυχία, και στην Ελλάδα,δίνουν μόνο τα πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ-ΤΕΙΠιστοποιήσεις ονομάζονται και όχι πτυχία 1
splash18 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Πτυχίο δίνει μόνο το πανεπιστήμιο, μπερδεύεσαι. Δεν είναι πτυχίο, πιστοποίηση είναι και έχει χρονική διάρκεια ισχύος. Επίσης, κάτοχος proficiency σε καμιά των περιπτώσεων δεν έχει άριστη γνώση της γλώσσας. Καλα ναι προφανως δεν είναι πτυχιο αλλα από ότι ξερω το cpe και ecpe δεν εχουν διαρκεια ισχυος..αφου και το δικο μου το lower όπως και proficiency γνωστων μου από το 1998 που το πηραν ισχυουν μεχρι σημερα κανονικα.. Ποτε εννοεις ληγουν ? και από οσο γνωριζω δεν είναι σαν το toeic κλπ με ανανεωσεις.. τουλάχιστον εδώ ελλαδα Δυστυχως όπως λεει κ ο φιλος παραπανω εδώ ελλαδα κοιτανε μονο τι χαρτι εχεις και όχι τι ξερεις και εννοείται ότι δεν εχει ο κατοχος αριστη γνωση αγγλικων ... απλα με την ισχυουσα νομοθεσια σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα το αναγνωριζουν σαν αριστη γνωση....
gokuthelegend Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Εγώ ξέρω ότι δεν λήγουν, αλλά κάποιος εργοδότης προκειμένου να του αποδείξεις ότι ακόμη είσαι γνώστης, μπορεί να σου ζητήσει πιστοποίηση που να έχει γίνει πρόσφατα (αρκετά απίθανο αλλά μπορεί να γίνει). Πάντως το καλό με τις πιστοποιήσεις του Michigan είναι πως όλες οι ερωτοαπαντήσεις είναι πολλαπλής επιλογής, έχεις 1 στις 4 πιθανότητες να απαντήσεις σωστά (επιλογή από 4 απαντήσεις) και τις απαντήσεις τις βλέπεις μπροστά σου οπότε λογικά σκεπτόμενος μπορείς να βρεις την σωστή αρκετά εύκολα. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 greyhorse ξερεις οτι ειναι απο τα κλασσικα "ασυναισθητα" λαθη που κανουμε. Μπορει να γραφω πτυχιο γιατι ετσι μου εχει κατσει απο συνηθεια ενω ξερω οτι ειναι πιστοποιηση. Οποτε απλα το προσπερνας..
GreyHorse Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καλα ναι προφανως δεν είναι πτυχιο αλλα από ότι ξερω το cpe και ecpe δεν εχουν διαρκεια ισχυος..αφου και το δικο μου το lower όπως και proficiency γνωστων μου από το 1998 που το πηραν ισχυουν μεχρι σημερα κανονικα.. Ποτε εννοεις ληγουν ? και από οσο γνωριζω δεν είναι σαν το toeic κλπ με ανανεωσεις.. τουλάχιστον εδώ ελλαδα Δυστυχως όπως λεει κ ο φιλος παραπανω εδώ ελλαδα κοιτανε μονο τι χαρτι εχεις και όχι τι ξερεις και εννοείται ότι δεν εχει ο κατοχος αριστη γνωση αγγλικων ... απλα με την ισχυουσα νομοθεσια σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα το αναγνωριζουν σαν αριστη γνωση.... Και καλά κάνουν και έχουν χρονική ισχύ κάποια. Τι εννοώ με το λήγουν.... Αν για παράδειγμα, είχες πάρει το proficiency michigan πριν 10 χρόνια, στα είκοσί σου, ναι θα ήταν έγκυρο ακόμα. Αλλά, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Αυτό που θα πιστοποιούσε εφ'όρου ζωής, είναι ότι στα είκοσί σου είχες μια πάρα πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Σε καμιά των περιπτώσεων δεν πιστοποιεί ότι στα 30 σου, στα 40 σου κτλ έχεις γνώση της γλώσσας, μόνο τα πανεπιστημιακά πτυχία δίνουν τέτοια δυνατότητα. Παράδειγμα για να καταλάβεις. Έχεις ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που λέει ότι το 2005 ήσουν ανύπαντρος. Πιστοποιεί ότι πράγματι δεν ήσουν παντρεμένος τότε αλλά δεν λέει τίποτα για το σήμερα και το μεταξύ. Χρονική ισχύς απεριόριστη, πάντα θα είσαι ανύπαντρος το 2005 εκτός και αν ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν περνώντας ο καιρός. Γενικά κολπάκι που προσπαθούν να πασάρουν (δεν λήγει η ισχύς του τάδε πιστοποιητικού σε αντίθεση με κάποιου άλλου για να τους προτιμούν) αλλά δεν εξηγούν επ'ακριβώς τι είναι αυτό που πιστοποιούν. Κανείς και τίποτα και ποτέ δεν μπορεί να σου υποσχεθεί ότι αύριο δεν θα πουν ότι και αυτά χρειάζονται ανανεώσεις. Και επίσης, μία πιστοποίηση άνω των πέντε ετών δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε κι αν είναι στο εξωτερικό, πανεπιστήμια εξωτερικού, στο δημόσιο (στρατός και διπλωματικό σώμα) και στις σοβαρές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια μην μετανιώνεις καθόλου που δεν το πήρες στα είκοσί σου. Ελπίζω να έγινα κατανοητός 1
splash18 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 ναι ετσι όπως μας το εξηγησες τωρα εισαι σωστος !!!!
gdriver Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 πάντως η ανανέωση των πιστοποιήσεων είναι απολύτως λογική για το λόγο που προανέφερα. διάρκεια της γνώσης στο χρόνο. άλλο να διαβάζεις αγγλικά κάθε δύο χρόνια για να ανανεώνεις ένα χαρτί και άλλο πήρα το 1912 proficiency και δεν ξαναασχολήθηκα. πολύ σπουδάια πηγή φρεσκαρίσματος είναι και τα βιβλιαράκια των cd σε άλμπουμ συγκροτημάτων. 1
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Χαχαχ στην Ελλάδα τα πιστοποιητικά ξένων γλωσσών διαρκούν για πάντα! Είμαστε άλλη περίπτωση εδώ πέρα Και πάει ο Έλληνας να δουλέψει εξωτερικό με την σιγουριά ότι το 20 ετών ECCE που είχε πάρει κάποτε ισχύει ακόμα...και παίρνει τα @@.
mathsrule Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 τώρα θα είχε ακυρωθεί Το Proficiency του Michigan δεν έχει χρονικό όριο, πριν ούτε δύο εβδομάδες πήρε τηλέφωνο για έναν φίλο μου που θέλει να δώσει και μου το επιβεβαίωσαν κι εκείνοι ότι δεν θέλει ανανέωση. Πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για το αντίστοιχο του Πανεπιστημίου το Camebridge, χωρίς, όμως, να είμαι 100% σίγουρος για αυτό. 1
Glator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Εγω το michigan το εδωσα πριν 3 χρονια,σταα τεστακια στο φροντιστηριο δεν περνουσα την βαση με τιποτα (78 στα 120) εβγαζα περιπου 55-65.Ο δασκαλος μου ειπε να μην δώσω αλλα εγω έδωσα και το πηρα ακριβος στην βαση ενω αλλοι μαθηταραδες δεν το πηραν.Πιστεύω το ανχος επεξε μεγαλο ρολο ,εγω δεν ειχα καθολου.Αυτο που σου προτεινω ειναι την τελευτεα εβδομαδα να σταματησεις να διαβαζεις γιατι θα ανχοθεις. 1
*nenya* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ναι ρε παιδιά, αλλά το τονίζω, για Ελλάδα πάντα. Αν ο άλλος θέλει όμως να χρησιμοποιήσει το 10 ετών πιστοποιητικό για δουλειά στο εξωτερικό θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Εκεί θα αναγκαστεί να δώσει άλλο πιστοποιητικό ξανά για να αποδείξει ότι όντως στην παρούσα φάση κατέχει την γλώσσα. (Ή πιο απλά, μπορεί να τον δουν πώς τα χειρίζεται τα αγγλικά στα πλαίσια της δουλειάς, στην πράξη.) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα