Προς το περιεχόμενο

hristozik

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    249
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με hristozik

  • Ημερομηνία γέννησης 20/07/1972

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

3.471 προβολές προφίλ

hristozik's Achievements

  1. Σε καταλαβαίνω ότι είσαι προκατειλειμμένος και προσπαθείς να αποδείξεις ότι το συγκεκριμένο είναι ένα προϊόν που η Xiaomi (τυχαία εταιρεία) θα παρουσιάσει με 200 γιεν, αλλά να χρησιμοποιείς τη μπαταρία ως απόδειξη ότι δεν είναι αυτόνομο ένα μηχάνημα που λειτουργεί με ηλεκτρισμό, δείχνει λίγο τραβηγμένο δεν νομίζεις; Η επανάσταση του προϊόντος έγκειται στο γεγονός ότι μιλάμε για όντως μία αυτόνομη υπολογιστική μονάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στον χώρο εργασίας για επαγγελματική χρήση εφαρμογών, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με εξωτερική μονάδα επεξεργασίας. Αυτό από μόνο του είναι μοναδικό, και αναμένουμε όλοι μας τους υπόλοιπους τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύσουν πάνω σε αυτό ώστε τα επόμενα χρόνια να δούμε υλοποιήσεις που θα απευθύνονται στον μέσο χρήστη. Δεν ξέρω αν θα αντικαταστήσει τον υπολογιστή ή το smartphone ή οτιδήποτε άλλο, στο μέλλον, απλά αυτή τη στιγμή αυτό που ήθελε να δώσει η Apple είναι το τι μπορεί να γίνει συνδυάζοντας την υπάρχουσα τεχνολογία σε όλους τους τομείς. Ίσως το πλεονέκτημα που έχει σε σχέση με όλους τους άλλους είναι το continouity, κάτι που και η microsoft προσπάθησε να υλοποιήσει αλλά πυροβόλησε τα πόδια της. Ας φανταστούμε στο μέλλον να μπορεί κάποιος στο γραφείο να φορά ένα παρόμοιο σετ και επειδή η εργασία του, απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική δύναμη, να 'δανείζεται΄ ισχύ από τις συσκευές του, όπως ο σταθερός υπολογιστής, το smartphone κλπ για να την κάνει πιο γρήγορα.
  2. Αυτό που με 'ενθουσιάζει' σε αυτό το site είναι ότι, όταν ανακοινώνεται ένα τεχνολογικό προϊόν - οι μισοί το κράζουν, γιατί είναι ακριβό, γιατί είναι άβολο, γιατί ο μπάρμπας τους ο Μήτσος θα το έφτιαχνε καλύτερο, χωρίς όχι απλά να το έχουν δει, αλλά χωρίς να έχουν δει την παρουσίαση ή να διαβάσουν έστω τι κάνει - κάποιοι θα το θάψουν γιατί 'έχει Αθηναϊκές πινακίδες' - κάποιοι θα το βρουν ακριβό γιατί πέρυσι στο πανηγύρι του Άη Στράτη, το είχαν δεν σε πάγκο πανηγυριού 'ότι πάρεις ένα τάληρο' Διαβάστε, κατανοήστε τι ακριβώς κάνει κάθε προϊόν, οποιασδήποτε εταιρείας και κρίνετε αντικειμενικά. Δεν νοείται να σχολιάζει κάποιος σε τεχνολογική σελίδα και να δίνει την εντύπωση ότι είναι τηλεφιόγκος σε πρωϊνάδικο. Όσον αφορά το προϊόν, όπως έγραψαν κάποιοι, είναι ότι πιο καινοτόμο σε ένα τομέα που δεν έχει ακόμα βρει το αγοραστικό του κοινό. Απλά έδωσε το στίγμα για το πως μπορείς να έχεις μία συσκευή που θα αντικαταστήσει ακόμα και τον υπολογιστή σου, αλλά θα γίνει εμπορικό προϊόν τα επόμενα χρόνια, με την ανάπτυξη των εφαρμογών. Όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις θα εμφανιστούν κακής ποιότητας απομιμήσεις που δεν θα κάνουν ούτε το 10%, αλλά θα εμφανιστούν και υλοποιήσεις που θα πάνε την τεχνολογία μπροστά, και αυτό είναι καλό για όλους μας.
  3. Διαφέρει κάπου? Όλες οι εταιρείες έχουν ένα κοινό. Έσοδα / έξοδα. και τα μεν πρώτα πρέπει να είναι περισσότερα απο τα δεύτερα. Αλλιώς κλείνει το μγαζί και πηγαίνει ο κόσμος σπίτι του. Είτε έχεις πάγκο και πουλάς κουλούρια, είτε έχεις ένα πολυεθνικό όμιλο. Τα υπόλοιπα είναι στην λογική του νεοέλληνα, εγώ γιατί να πληρώσω και κάτω το κεφάλαιο.
  4. θα το γράψω όπως το καταλαβαίνω και δεκτές παρατηρήσεις. Αν είχε κάποιος απο εμάς ένα κατάστημα και ερχόταν μία εταιρεία που πουλάει πχ κεριά και σας έλεγε. θέλω να φτιάξουμε ένα ράφι στο οποίο θα εκθέτουμε την συλλογή μου από προϊόντα. Θα χρησιμοποιώ το χώρο σου, το οποίο σημαίνει ότι τα κεριά μου θα είναι ασφαλή εδώ μέσα και θα διαφημίζονται και φυσικά θα μπορεί κάποιος να τα αγοράσει. Αλλά ξέρεις, όταν έρχεται κάποιος στο ταμείο, θα βάλω το προσωπικό μου POS και θα τιμολογώ εγώ, και σε ευχαριστώ πολύ. Θα το δεχόσασταν; Δεν νομίζω ότι θα το δεχόταν κάποιος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα το θέμα είναι πιο περίπλοκο, καθώς η apple παρέχει στην epic όλα τα δωρεάν εργαλεία στην ανάπτυξη της εφαρμογής για το δικό της λογισμικό, το οποίο καθιστά και λογική την απαίτηση να πληρώνεται. Είναι μία κλασική περίπτωση όπου και οι δύο κερδίζουν. Το να υποστηρίζει κάποιος, θέλω να έχω την ευκολία να πουλάω λογισμικό μου σε ένα περιβάλλον που δεν είναι δικό μου και να κερδίζω μόνο εγώ, ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι λογικό. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω γνωρίσει κάποιον να το δεχόταν για την επιχείρηση του, χωρίς κέρδος.
  5. Το παράδειγμα σου δεν είναι και το καλύτερο. Αν τα windows κρασάρουν άντε να χάσεις ότι έκανες εκείνη τη στιγμή και να το ξανακάνεις. Αν το fsd δεν δουλέψει θα ακούσεις το ανέκδοτο «ένα αυτοκινητου στου χαντάκ». Απλά ο Νίκος αποτρέπει πρώτα από όλα την Tesla και κατ’ επέκταση και τους υπόλοιπους να διαφημίζουν χαρακτηριστικά που δεν ισχύουν επι της ουσίας
  6. Κατά την προσωπική μου άποψη. Από την στιγμή που μία εταιρεία, όπως η MS πουλάει ένα πακέτο λογισμικού όπωσ το office, έχει το δικαίωμα να ενσωματώσει οποιαδήποτε υπηρεσία θέλει, δωρεάν ή μη. Είναι σαν να λέμε, γιατί δεν χρεώνει το teams. Το οποίο μπορεί εσωτερικά στο κοστολόγιο της να έχει υπολογιστεί, άσχετα αν παρουσιάζεται ως δωρεάν υπηρεσία. Παράλληλα, είναι σαν να λέμε, ότι αν κάποια εταιρεία φτιάξει αύριο μία εφαρμογή powerpoint, θα μπορεί να μηνύσει την MS γιατί το ενσωματώνει στην δική της σουϊτα. To slack και κάθε τέτοια εφαρμογή, γνωρίζει εξ αρχής, ότι θα πρέπει να ανταγωνιστεί μεγαθήρια, όπως η MS και η Google. Απλά γι ανα επιβιώσεις πρέπει να προσφέρεις το κάτι παραπάνω. Τοτε και η αγορά θα σε ανταμείψει. Τέλος ας αναρωτηθούμε, οι Zoom, Cisco, Jeans κα γιατί δεν τους καόγεται καρφί? Ίσως γιατί γνωρίζουν ότι ένα επί πληρωμή προϊόν στο εταιρικό περιβάλλον έχει κοινό και μάλιστα αν αυτό που προσφέρεις είναι αρκετά ποιοτικό.
  7. νοιώθω ότι ένα ανοιχτό nfc περισσότερα προβλήματα για την ασφάλεια δημιουργούν παρά ευκολιές. ωσ πρώην κάτοχος android το είχα πάντα κλειστό και ως κάτοχος iphone τώρα, το χρησιμοποιώ μερικές φορέσ σε πληρωμές, χωρίσ αυτό να σημαίνει ότι το θεωρώ και απαραίτητο.
  8. Το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας του Facebook αρχίζει σιγά σιγά να φθήνει. Ακόμα και η Google που ακολουθούσε το ίδιο μοντέλο, αλλάζει σιγά σιγά, δημιουργώντας το δικό της ολοκληρωμένο οικοσύστημα. Το θετικό με τη συγκεκριμένη κόντρα, ίσως βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε το αυτόνόητο. Δεν Υπάρχει Δωρεάν Λογισμικό. Καμία εταιρεία δεν παρέχει μία υπηρεσία δωρεάν, πληρώνοντας χιλιάδες υπαλλήλους, γιατί ο Μπάμπης απο τηνχώρα του ποτέ πιστέυει ότι του αξίζει να έχει δωρεάν χάρτες. Η Apple το έπιασε αυτό και ανέπτυξε συνδρομητικές υπηρεσίες που της αποφέρουν έσοδα, ώστε να υποστηρίζει ότι παρέχει και δωρεάν λογισμικό αλλά και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο πάει να κάνει και η Google. Απλά, καλώς ή κακώς, για το Facebook ο τρόπος που λειτουργεί σημερα είναι μονόδρομος για την ύπαρξη του. Προσωπικά με τόσα φάουλ, που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα με την πώληση δεδομένων χρηστών σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως της cambridge analytica, δεν θα ήταν άσχημο να τους στοιχίσει μερικά δισ.
  9. Όπως φαίνεται το Facebook θα υποστεί ένα καίριο πλήγμα και θα αναγκαστεί να αλλάξει. Το μοντέλο του ‘δωρεαν’ λογισμικού όπου ο χρήστης είναι ο ίδιος το προϊόν αρχίζει να φθίνει. Δημιουργήθηκε, έκανε τον κύκλο του κι σιγά σιγά θα χαθεί. Αν θέλετε παραδείγματα η google το κατάλαβε κι χτίζει το συνδρομητικό σύμπαν της. Ακόμα κι οι κατασκευαστές όπως η xiaomi όσο μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο πηγαίνει στο μοντέλο των άλλων κατασκευαστών. Αν θες καλό κινητό θα το πληρώσεις και δεν θα έχεις διαφημίσεις. Ίσως εμείς στην Ελλάδα αρνούμαστε ακόμα να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι τσάμπα σε αυτό τον κόσμο. Και το Facebook και άλλες εταιρείες έχουν χιλιάδες εργαζόμενους για να λειτουργεί σωστά η υπηρεσία τους κι προφανώς από όπου βγάζουν αυτά τα χρήματα.
  10. Αυτό που δεν καταλαβαίνω από αρκετούς είναι η κριτική για την τιμή. Έχοντας το προνόμιο να έχω ακούσει αρκετά ακουστικά στην ζωή μου ξεκινώντας από φθηνά και άχρηστα, όπως τα by xiaomi, και φθάνοντας σε ενσύρματα χιλιάδων ευρώ, έχω να πω ότι οι διάφορες στην ποιότητα είναι τεράστιες. Ναι δεν απευθύνεται σε όλους. Ούτε σε εμένα. Δεν θα τα αγόραζα ποτέ. Αλλά αν ανταποκρίνεται η κατηγορία τιμής στην αντίστοιχη ποιότητα τότε καλώς υπάρχουν και ευπρόσδεκτα. Η apple δεν είναι η εταιρεία ήχου με την κλασική έννοια. Γι αυτό προφανώς είχε αγοράσει την beats, για την τεχνογνωσία. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να πλασαριστεί αυτόματα σε κατασκευαστές που σε άλλες περιπτώσεις θα έπαιρνε χρόνο. Θυμάμαι τα πρώτα μοντέλα της sennheiser όπου ήταν αισχρά στο κομμάτι της μπαταρίας και του bt. Δεν είναι τυχαίο που κολοσσοί στα smartphone δεν μπορούν να κατασκευάσουν κάτι αντίστοιχο. Σε κάθε περίπτωση θα έρθουν ελπίζω να τα ακούσουμε και να αξίζουν τα χρήματα τους.
  11. Φίλε κου από τα τρία που ανέφερες μόνο το sennheiser αξίζει. Μάλλον πάει να χτυπήσει αυτή την κατηγορία ανάμεσα σε sennheiser και b&o Φίλε κου από τα τρία που ανέφερες μόνο το sennheiser αξίζει. Μάλλον πάει να χτυπήσει αυτή την κατηγορία ανάμεσα σε sennheiser και b&o
  12. τι εννοείς? η τεχνολογία δεν φυτρώνει σε δέντρα και κατασκευάζεται από τα ξωτικά στο χωριό του Αϊ Βασίλη?
  13. έχω δυστυχώς το mi band 2. εκτός από το γεγονός ότι δεν συμπαθεί το huawei μου, έχει διαφορετική άποψη από εμένα για το τι σημαίνει βαδίζω, γυρνάω στο κρεββάτι και είμαι ζωντανός ή νεκρός στους παλμούς. Σε σχέση με το huawei band 2 είναι η μέρα με την νύχτα. Το δεύτερο είναι κλάσης ανώτερο με ποιο ακριβείς μετρήσεις και οθόνη με περισσότερες πληροφορίες. επειδή γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις, είμαι σίγουρος ότι το garmin θα είναι ανώτερο σε όλα τα παραπάνω θέματα. το βασικό δεν είναι αν μετράει βήματα, αλλά αν τα μετράει σωστά.
  14. με συγχωρείτε αλλά μία παρατήρηση προς μία μερίδα φίλων εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι που η Apple κατασκευάζει τα προϊόντα της εκεί και τα τιμολογεί τόσο? Δηλαδή ο κάθε άλλος κατασκευαστής Κινέζος ή μη που 'νοικιάζει' μία γραμμή παραγωγής σε αμφιβόλου ποιότητας και προσωπικού εργοστάσιο και βγάζει την φθηνή συσκευή του δικαιολογείται, επειδή μπορείτε και γράφετε από το τουμπανιασμένο smartphone σας που το αγοράσατε φθηνά? Λυπάμαι αλλά αυτό είναι υποκρισία. Το πρόβλημα υπάρχει και είναι μεγάλο. Και η παιδική εκμετάλευση σε αυτές τις χώρες, αλλά και η ανεκτικότητα οι εταιρείες να φεύγουν από Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και να προσπαθούν να μειώσουν το κόστος, αφήνοντας χιλιάδες άνεργους στις χώρες τους.
  15. Το πρόβλημα ξεκινάει από την απροθυμία / ανικανότητα / διαφθορά των κυβερνήσεων να επιβάλλουν στις εταιρείες των χωρών τους να διατηρήσουν μεγάλο μέρος της παραγωγής των προϊόντων τους στις χώρες καταγωγής τους. Όλες οι εταιρείες θα κοιτάξουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής, διατηρώντας όμως τις τιμές στα ίδια επίπεδα. Και αυτό ισχύει για όλους. Όταν λοιπόν αποφασίζεις να δώσεις στο εργοστάσιο τρίτου κατασκευαστή την προμήθεια και μάλιστα σε μία χώρα που θα σου δώσει κίνητρα για να φέρεις δουλειά σε αυτήν, αυτά πρέπει να τα περιμένεις. Και μάλιστα όταν μιλάμε για την Κίνα που κακά τα ψέματα είναι ακόμα πολύ πίσω σε θέματα προστασίας εργαζομένων ή περιβάλλοντος. (θεωρητικά βέβαια γιατί όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στην νομοθετημένη ελληνική πραγματικότητα).
  • Δημιουργία νέου...