Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή Good Morning America του ABC News, o CEO της Apple Tim Cook, αναφέρθηκε στην επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) εκφράζοντας την πεποίθηση ότι διαθέτει πιο υποσχόμενο μέλλον από την εικονική πραγματικότητα.

Σε απάντηση στην ερώτηση ποιες είναι οι σκέψεις του ιδίου και της Apple στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας ο Cook δήλωσε απλά ότι και οι δύο τεχνολογίες «είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες».

 

Για τον CEO της Apple, από τις δυο τεχνολογίες η AR είναι «καλύτερη και μάλλον κατά πολύ». Εξήγησε πως η AR επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν παρών στο χώρο χωρίς να είναι αποκομμένοι από αυτόν, να συνομιλούν και να μοιράζονται εμπειρίες με άλλους, κάτι που θα κάνει σταδιακά την τεχνολογία πιο θελκτική στην αγορά. Η VR από την άλλη είναι πιο περιορισμένη και ακόμα κι αν προσφέρει στο κοινό εντυπωσιακές εμπειρίες, «ολοένα και λιγότεροι θα ενδιαφέρονται γι' αυτήν την τεχνολογία» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά..

 

Παρόλο που η Apple δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να ανακοινώσει κάποιο AR προϊόν, δίνει κάποια στοιχεία γιατί δεν έχουμε δει ακόμα κινήσεις πάνω στην VR από τον κατασκευαστή του iPhone. Η εταιρία προσέλαβε προσωπικό εξειδικευμένο στην AR και τη VR τον περασμένο Ιανουάριο ενώ έχει αγοράσει τη γερμανική Metaio με εμπειρία στο χώρο από το 2003.

 

Για την ώρα, το ενδιαφέρον του Cook και της Apple πάνω στην AR εστιάζεται σε άλλους τομείς. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Apple, η Samsung, η Google και το Facebook έχουν όλοι δημιουργήσει προϊόντα VR, αλλά λίγοι έχουν κάνει βήματα προς την AR. Σύμφωνα με αναλυτές, αν Apple μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλύτερο από τα γυαλιά της Google, τότε ίσως να κερδίσει τον ανταγωνισμό.

 

Link.png Site: Engadget