Λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση ότι η Apple δε πρόκειται να κατασκευάσει ξανά δική της οθόνη, επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία αποχωρεί από μία ακόμα προιοντική κατηγορία, αυτή των routers.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, η Apple έχει πάρει την απόφαση να μην κυκλοφορήσει ξανά κάποιο νέο AirPort router, με το τελευταίο μοντέλο να έχει κυκλοφορήσει πριν 3 ολόκληρα χρόνια. Ήδη όσοι μηχανικοί εργάζονταν στο σχετικό τμήμα έχουν μετακινηθεί πλέον σε άλλα projects όπως αυτό του Apple TV.

 

Το τελευταίο router που κυκλοφόρησε η Apple ήταν το AirPort Extreme το 2013, ένα από τα πρώτα με υποστήριξη 1.3Gbps 802,11ac, και τιμή $199 ενώ η εταιρεία διέθετε και το Time Capsule μοντέλο με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και κόστος $299. Το 2012 είχε κάνει την εμφάνισή του το πιο οικονομικό AirPort Express με κόστος $99 και χαρακτηριστικά όπως 300Mbps 802.11n Wi-Fi και 100Mbps Ethernet, όμως ποτέ η εταιρεία δεν προχώρησε σε κάποια αναβάθμισή του.

 

Συγκριτικά τα routers της Apple δεν βρισκόντουσαν ποτέ στην αιχμή της τεχνολογίας, και στοίχιζαν σημαντικά περισσότερο από προτάσεις άλλων εταιρειών. Το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα ήταν η βελτιστοποιημένη συνεργασία τους με άλλες συσκευές της Apple αλλά και η δυνατότητα για εύκολη ρύθμιση ασύρματων repeaters για καλύτερη κάλυψη ασύρματου δικτύου εντός σπιτιού.

 

Link.png Site: ArsTechnica