Τελικά η επικρατέστερη ημερομηνία επιβεβαιώθηκε και έτσι η Apple με προσκλήσεις που έστειλε σε ηλεκτρονικά μέσα, επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει την επόμενη μεγάλη της παρουσίαση στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων Steve Jobs στα νέα γραφεία της εταιρείας, και σ' αυτή θα δούμε τα νέα iPhone αλλά και τη νέα γενιά του Apple Watch μεταξύ άλλων. Γνωρίζουμε ήδη αρκετά για τα σχέδια της Apple τα οποία περιλαμβάνουν τρία νέα iPhone, τα οποία θα διαθέτουν οθόνες 5.8, 6.1 και 6.5 ιντσών, με τη σχεδιαστική γραμμή και των τριών να είναι ίδια μ' αυτή του iPhone X. Αν προσπαθήσουμε πάντως να εντοπίσουμε κάποια στοιχεία από την πρόσκληση της Apple, δε βρίσκουμε κάτι συγκεκριμένο αφού σ' αυτή εμφανίζεται ένας μεγάλος χρυσός κύκλος και ο οποίος συνοδεύεται με την έκφραση "Ας μαζευτούμε" (Gather round) με την αγγλική πρόταση να δίνει έμφαση στο κυκλικό σχήμα.

Η φημολογία αναφέρει ακόμα και την παρουσίαση ενός νέου iPad Pro αν και κάτι τέτοιο πιθανόν να γίνει τον Οκτώβριο, μαζί με τις επερχόμενες ανανεώσεις της σειράς MacBook και iPad.