Εκτός από δωρεές χρημάτων, η Apple θα δωρίσει εκατομμύρια μάσκες σε όλα τα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλείψεων.

Αρκετά νοσοκομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρές ελλείψεις και δυσκολεύονται ακόμη και να παράσχουν βασικές προμήθειες στους νοσηλευτές και γιατρούς που εργάζονται πολλές ώρες καθημερινά. Εταιρίες από το χώρο της τεχνολογίας, δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους αφού μετά τη Razer, και η Apple θα δωρίσει εκατομμύρια μάσκες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αν και δεν αναφέρθηκε πόσες θα είναι οι μάσκες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, δήλωσε πως ήδη 2 εκατομμύρια μάσκες τύπου N95 βρίσκονται καθοδόν για τις ΗΠΑ. Η Apple εκτός από τις μάσκες δώρισε και $15 εκατομμύρια δολάρια ενώ έδωσε τη δυνατότητα στους κατόχους της Apple Card να καθυστερήσουν τις πληρωμές τους για το Μάρτιο.

Αυτή την περίοδο έχουμε δει πως οι εταιρίες συσπειρώνονται ώστε να βοηθήσει η κάθε μία με το δικό της τρόπο απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Ήδη ο ιδρυτής του Alibaba Jack Mask έχει δωρίσει μάσκες, προστατευτικές στολές και προστατευτικές ασπίδες προσώπου ενώ ο Elon Musk προσφέρθηκε να κατασκευάσει εξαεριστήρες στα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη.

Αν και οι παραπάνω εταιρίες δεν έχουν άμεση σχέση με το χώρο της υγείας, είναι αισιόδοξο να βλέπει κανείς τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν σε μία τόσο σημαντική στιγμή που αφορά όλη την ανθρωπότητα.

Engadget

  • Like 7