Την απόδοση της webcam θα επιχειρήσει να βελτιώσει η Apple μετά τα παράπονα των κριτικών.

Μετά τα πρώτα reviews που εμφανίστηκαν για τη νέα οθόνη Studio της Apple, ένα κοινό σημείο όλων ήταν η «κακή» έως εντελώς «απαίσια» ποιότητα εικόνας, όπως την χαρακτήρισαν.

Η Studio Display διαθέτει μια εμπρόσθια κάμερα Ultra Wide 12 MP που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις όπως FaceTime και Zoom. Ενώ η κάμερα είναι ευπρόσδεκτη προσθήκη σε σύγκριση με την Pro Display XDR που δεν διαθέτει webcam, οι περισσότερες κριτικές συμφωνούν στο γεγονός ότι η ποιότητα της εικόνας δεν είναι και ότι καλύτερο.

Όπως αναφέρει η Joanna Stern της Wall Street Journal, θα περίμενε κανείς ότι η webcam της Studio Display θα ήταν κορυφαία καθώς με 12 MP και τσιπ A13 Bionic, θα έπρεπε η ποιότητα να είναι στο ίδιο επίπεδο με την εμπρόσθια κάμερα ενός iPhone 11 Pro. Ωστόσο, η κάμερα της Apple παράγει ξεπερασμένες εικόνες με έντονη την εμφάνιση κουκκίδων. Λείπει η λεπτομέρεια, και όπως αναφέρει η Joanna, κάποιες λήψεις θύμιζαν την κάμερα του παλιού της BlackBerry.

Στο ίδιο ύφος ήταν και η κριτική του Nilay Patel της ιστοσελίδας The Verge, ο οποίος αναφέρει πως δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει με αυτήν την κάμερα όπου για κάποιο λόγο οι εικόνες φαίνονται απλά απαίσιες. Στην πραγματικότητα σημειώνει πως σε καλό φως οι φωτογραφίες είναι απαίσιες ενώ σε χαμηλό φωτισμό άθλιες. Δοκίμασε να συνδέσει την οθόνη σε δύο Mac υπολογιστές με macOS 12.3 με τα ίδια όμως αποτελέσματα. Η ποιότητα της εικόνας παραμένει το ίδιο θλιβερή τόσο σε FaceTime όσο και στο Zoom. Και όπως διευκρινίζει, ακόμη κι όταν απενεργοποίησε τις λειτουργίες Center Stage (που ακολουθεί τον χρήστη στο δωμάτιο) και Portrait, δεν υπήρξε καμία βελτίωση.

Εκπρόσωπος της Apple ενημέρωσε την Joanna και τον Patel πως η εταιρεία «ανακάλυψε ένα πρόβλημα όπου το σύστημα δεν συμπεριφέρεται όπως αναμένεται» και ότι «θα κάνει βελτιώσεις σε μια ενημέρωση λογισμικού». Η Apple δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι οι βελτιώσεις ενώ δεν ανέφερε πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η ενημέρωση.

  • Like 1