Μεγαλύτερο trackpad, επιφάνεια από αλουμίνιο και σειρά πλήκτρων function διαθέτει το νέο Magic Keyboard της Apple.

Παράλληλα με τις πολυαναμενόμενες νέες προτάσεις της για τα iPad Pro, η Apple παρουσίασε και ένα ελαφρώς βελτιωμένο Magic Keyboard, με επιφάνεια από αλουμίνιο, μεγαλύτερο trackpad με απτική ανάδραση και, επιτέλους, πλήκτρα function.

To νέο Magic Keyboard για το iPad Pro (με τον επεξεργαστή Μ4 να συνδυάζεται εξαιρετικά με τη tandem OLED) διατίθεται σε δύο χρώματα, μαύρο και ασημί, καθώς και δύο μεγέθη: ένα για το Pro των 11 ιντσών και ένα για το μοντέλο των 13 ιντσών. Στοιχίζουν 299 και 349 δολάρια, αντίστοιχα και, όπως τα νέα μοντέλα iPad Pro είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα, ενώ οι αποστολές θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Τα νέα πληκτρολόγια δεν είναι συμβατά με τα μοντέλα των 11 και 13 ιντσών του iPad Air που επίσης ανακοινώθηκαν σήμερα, ούτε με τα προηγούμενα μοντέλα του iPad Pro. Αυτά, εξακολουθούν να συνδυάζονται με το Magic Keyboard πρώτης γενιάς, που πλέον ονομάζεται Magic Keyboard for iPad Air (M2) και, ομολογουμένως, δεν είναι η συντομότερη ονομασία προϊόντος που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Αυτή είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση του Magic Keyboard για το iPad Pro από την αρχική κυκλοφορία του, το 2020. Διατηρεί το σχεδιασμό με το διπλό σημείο εξάρτησης και τη μία θύρα USB-C (μόνο για τροφοδοσία), βελτιώνει την επιφάνεια όπου ακουμπούν οι παλάμες σε αλουμίνιο από πλαστικό και προσθέτει μεγαλύτερο, γυάλινο trackpad με απτική ανάδραση. Αντίθετα με το αρχικό μοντέλο, διαθέτει επιτέλους πλήκτρα function -χαρακτηριστικό που η Apple προσέφερε στο βασικό μοντέλο του iPad ήδη από το 2022 με το Magic Keyboard Folio. 

videoframe_1943161.webp.294d7345d6a7a380f2f77d83c4c5e750.webp

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε την αγορά, το Magic Keyboard έχει βοηθήσει το iPad να φέρνει περισσότερο σε laptop και το νέο μοντέλο, με πολυτελέστερο φινίρισμα και μεγαλύτερο trackpad σαφώς βοηθάει, παραπέμποντας στην αίσθηση ενός υπολογιστή. Μάλιστα, τα σαφώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά του iPad Pro (M4, tandem OLED) μπορούν να καταστήσουν ακόμη δελεαστικότερο το συνδυασμό τους με ένα πληκτρολόγιο, για όσους θέλουν την ευελιξία ενός tablet αλλά και την ευκολία ενός laptop.

  • Like 3