Η Apple εξετάζει να προσφέρει στους κατόχους συσκευών iPhone, την δυνατότητα απόσυρσης της παλαιάς συσκευής τους σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του iPhone 5.

Παλαιότερα η εταιρεία είχε ξεκινήσει ορισμένα προγράμματα ανακύκλωσης των συσκευών αυτών, αλλά πρόκειται για την πρώτη φορά που η Apple θα προσφέρει την δυνατότητα αυτή. Το πρόγραμμα ήδη τρέχει, από την Brightstar, έναν μεγάλο διανομέα κινητής τηλεφωνίας.

 

Τα μεταχειρισμένα iPhones θα πωληθούν σε αγορές, όπου η ζήτηση για τέτοιου είδους συσκευές κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, λεγόταν ότι η εταιρεία ετοίμαζε την διάθεση ενός οικονομικού iPhone, με τα πρώτα μοντέλα να αναμένονται να καταφθάσουν μέσα στο έτος. Το WWDC event έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, αλλά σε αυτό αναμένεται η Apple να παρουσιάσει μια νέα έκδοση του iOS και όχι νέα συσκευή.

 

Γεγονός είναι ότι η εταιρεία γνωρίζει δριμύ ανταγωνισμό από την Samsung καθώς η τελευταία και άλλοι κατασκευαστές έχουν διαθέσει αξιόλογα smartphones από την παρουσίαση του iPhone 5. Η νέα πολιτική θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τη θέση της στην αγορά, να αυξήσει το μερίδιό της, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα οικονομικά smartphones είναι αρκετά δημοφιλή.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/6/6/4403012/apple-offer-iphone-trade-ins-for-the-first-time[/url]']theverge.com