Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η Apple τουλάχιστον για την σειρά των iPhone 15 Pro μοντέλων, τα οποία θα έρθουν κατά πάσα πιθανότητα με νέα αύξηση τιμής, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg και τον πάντα αξιόπιστο δημοσιογράφο Mark Gurman σε ότι αφορά την Apple, έχουμε μια καλή ιδέα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε κατά την παρουσίαση των νέων iPhone τον Σεπτέμβριο.

Τα νέα Pro μοντέλα θα διαθέτουν και τα δύο πλαίσιο από τιτάνιο, αντί για ανοξείδωτο ατσάλι, καθιστώντας τα ισχυρότερα και ελαφρύτερα, σύμφωνα με τον Gurman. Οι οθόνες τους θα έχουν επίσης λεπτότερα bezels, χάρη σε μια νέα τεχνολογία οθόνης, συρρικνώνοντας το μέγεθος του μαύρου περιθωρίου κατά περίπου ένα τρίτο, φέρνοντας επιτέλους την Apple στο συγκεκριμένο θέμα στα ίδια επίπεδα όπως άλλες ναυαρχίδες του Android. Ο Gurman επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την αντικατάσταση της Lightning θύρας με USB-C αλλά και την παρουσία ενός νέου Action πλήκτρου που θα αντικαταστήσει το διακόπτη σίγασης, με τον χρήστη να μπορεί να δηλώσει αυτός συγκεκριμένες ενέργειες που θα εκτελούνται κατά το πάτημα.

Όλα τα παραπάνω θα έρθουν με αύξηση της τιμής των συσκευών της σειράς, με τον Gurman να αναφέρει ότι η Apple μετά από χρόνια θα αυξήσει την τιμή του iPhone στις HΠΑ, ενώ το ίδιο θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα και σε άλλες χώρες. Η πληροφορία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μια πρόβλεψη αναλυτή που δήλωνε τον περασμένο μήνα ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμα και κατά 200 δολάρια σε ότι αφορά το μοντέλο Pro Max.

Ο Gurman αναφέρει άλλες δύο μεγάλες αναβαθμίσεις που έρχονται στα φετινά iPhone. Το αρχικό μοντέλο της σειράς iPhone 15 αναμένεται να εγκαταλείψει την εγκοπή για χάρη του Dynamic Island, φέρνοντάς το περισσότερο στο ίδιο επίπεδο με τα Pro μοντέλα. Ίδιος όμως φαίνεται θα παραμείνει ο ρυθμός ανανέωσης των βασικών μοντέλων στα 60 Hz έναντι των 120Hz των Pro μοντέλων, με τον Android ανταγωνισμό να προσφέρει τουλάχιστον 90Hz στα περισσότερα μοντέλα. Ο Gurman αναφέρει ακόμα ότι ο επόμενος επεξεργαστής του Apple Watch, ο S9, θα έχει μια "σημαντική αύξηση στις επιδόσεις", σηματοδοτώντας την πρώτη αξιοσημείωτη αύξηση της ταχύτητας του έξυπνου ρολογιού της εταιρείας από το 2020.

Η Apple ανακοινώνει συνήθως τα νέα της iPhone και Apple Watches στα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα έρθουν αντιμέτωπα με τη νέα σειρά αναδιπλούμενων smartphone της Samsung, των Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5, τα οποία μόλις ενημερώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

  • Like 6
  • Thanks 1