Η Apple κατέλαβε περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ανακατασκευασμένων smartphones το 2022, ακολουθούμενη από τη Samsung, η οποία μοιράστηκε το 26% των πωλήσεων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν επίσης ότι οι αποστολές ανακατασκευασμένων smartphone αυξήθηκαν κατά 5% παγκοσμίως σε ετήσια βάση. Αυτό έρχεται σε αξιοσημείωτη αντίθεση με τις αποστολές νέων smartphone, οι οποίες σημείωσαν μείωση 11,3% το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

Η Counterpoint δήλωσε ότι το παγκόσμιο ποσοστό σημείωσε μεγάλη πτώση εξαιτίας των επιδόσεων της Κίνας και της μείωσης κατά 17% στις πωλήσεις refurbished smartphone, μια βουτιά που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αναζωπύρωση της πανδημίας.

«Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση το 2022, ανεβάζοντας το μερίδιο της δευτερογενούς αγοράς της σε πάνω από 49%», αναφέρει η Counterpoint σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είναι σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στους τομείς των μεταχειρισμένων και ανακατασκευασμένων συσκευών παγκοσμίως. Ωστόσο, ο αναλυτής της Counterpoint, Glen Cardoza, σημείωσε ότι η προσφορά μεταχειρισμένων συσκευών παραμένει περιορισμένη, καθώς οι άνθρωποι κρατούν τα smartphones τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

image.png.98d6bf407ca3918b62f54b723fbabfe8.png

Αν δεν το γνωρίζατε ήδη, τα refurbished iPhone που αγοράζονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple συνοδεύονται από καινούρια μπαταρία, νέα εξωτερική επιφάνεια, πρόσφατα αντικατασταθέντα εξαρτήματα (αν χρειάζεται) και εγγύηση ενός έτους.

Όπως θα περίμενε κανείς, οι συσκευές καθαρίζονται επίσης σχολαστικά και ελέγχονται πριν από την αποστολή. Αποστέλλονται μάλιστα σε ολοκαίνουργιο κουτί με νέα καλώδια και αξεσουάρ.

Με τους πελάτες να αναβαθμίζουν διαρκώς τις συσκευές τους και πολλούς να επιλέγουν να ανταλλάξουν τα υπάρχοντα iPhone τους, ο ιστότοπος της Apple για refurbished κινητά (και άλλο εξοπλισμό) ενημερώνεται συνεχώς. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις ΗΠΑ για ανακατασκευασμένες συσκευές διαθέτει αρκετές συσκευές iPhone 12 Pro Max με 512 GB αποθηκευτικού χώρου για 1.009 δολάρια, προσφέροντας μια εξοικονόμηση 290 δολαρίων.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα refurbished iPhone 13 Pro με 128GB αποθηκευτικού χώρου είναι διαθέσιμο για 809 βρετανικές λίρες, εξοικονομώντας στον πελάτη 140 λίρες.

Η Samsung διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει refurbished smartphones, με παρόμοιες μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρονται σε ορισμένα από τα high-end Galaxy κινητά της. Και όπως ακριβώς η Apple, έτσι και η Samsung κάνει μια ενδελεχή εξέταση της συσκευής και προσθέτει ολοκαίνουργια εξαρτήματα πριν την διαθέσει και πάλι προς πώληση.

  • Thanks 2