Μία από τις πολλές υποσχέσεις που δίνει η Apple για το τελευταίας γενιάς MacBook Pro 16 ιντσών, είναι να αλλάξει τους διακόπτες του πληκτρολογίου. Οι νέοι διακόπτες αποδείχθηκαν λιγότερο ανθεκτικοί σε σύγκριση με τους παλιούς, με την Apple να δεσμεύεται να τους επαναφέρει.

Το iFixit, ένα από τα πιο διάσημα website με οδηγίες για το πώς να επιδιορθώσει κανείς τη συσκευή του, πήρε στα χέρια του ένα MacBook Pro και αφού το αποσυναρμολόγησε, κατέληξε πως όντως οι διακόπτες που χρησιμοποιεί η Apple στο πληκτρολόγιο, είναι παρόμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούσε στα Magic Keyboards το 2015.

Στην πραγματικότητα, οι διακόπτες στο 16άρι MacBook Pro είναι τόσο ίδιοι με αυτούς του Magic Keyboard που όπως αναφέρει το iFixit είναι συμβατοί και στις δύο συσκευές της Apple. Η αλλαγή έρχεται έπειτα από μία πολυετή μάχη των καταναλωτών με την Apple οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα κατά την πληκτρολόγηση. Η Apple αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τα πληκτρολόγια ήταν όντως προβληματικά με αποτέλεσμα να προσφέρει επέκταση εγγύησης στα laptops που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Τα νέα πλήκτρα έχουν μεγαλύτερη απόσταση από τον διακόπτη, περίπου 0.5mm ενώ είναι περίπου 0.2mm πιο παχιά σε σύγκριση με τα παλαιότερης γενιάς. Η αποσυναρμολόγηση από το iFixit έδειξε επίσης πως τα πλήκτρα είναι αρκετά πιο ανθεκτικά ώστε να μπορεί κάποιος να τα αντικαταστήσει με περισσότερη ευκολία, χωρίς το φόβο αυτά να σπάσουν κατά τη διαδικασία αφαίρεσης.

Όλα τα παραπάνω φυσικά έκαναν τους χρήστες να αναρωτηθούν για ποιο λόγο η Apple προέβη σε αυτή την αλλαγή. Εφόσον τα παλιά πλήκτρα ήταν πιο ανθεκτικά και είχαν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, γιατί η αμερικανική εταιρεία τα άλλαξε εξαρχής; Σε κάθε περίπτωση, το feedback των χρηστών, φαίνεται πως δεν πήγε χαμένο.

TheVerge

  • Like 1