Μετά την αναβάθμιση των κορυφαίων μοντέλων MacBook Pro στα τέλη Μαΐου, η Apple προχωρά σήμερα σε αντίστοιχη κίνηση για το βασικό μοντέλο MacBook Pro καθώς και για το MacBook Air. 

Έτσι μετά από την τελευταία του αναβάθμιση το 2017, το οικονομικότερο MacBook Pro, αποκτά από σήμερα Touch Bar αλλά και Touch ID, χαρακτηριστικά που συναντούσαμε μέχρι σήμερα μόνο στα ακριβότερα μοντέλα. Επιπλέον αναβαθμίζεται με την 8η γενιά των Intel Core επεξεργαστών και συγκεκριμένα με τον τετραπύρηνο Intel Core i5, χρονισμένο στο 1.4GHz, με δυνατότητα boost στα 3.9GHz. Το αξιοπερίεργο στην περίπτωση του νέου μοντέλου είναι ότι η Apple έχει μειώσει σημαντικά τον χρονισμό στο νέο μοντέλο από τα 2.3GHz της προηγούμενης έκδοσης στα 1.4GHz. Παραμένει ακόμα η παρουσία των δύο USB-C θυρών και όχι τεσσάρων όπως στα μεγαλύτερα μοντέλα.

Η τιμή του βασικού MacBook Pro έχει οριστεί στα $1299 για το μοντέλο με τα 128GB SSD ενώ με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, το κόστος φτάνει τα $1499.

Apple-MacBook-Air-and-MacBook-Pro-update-graphics-screen-070919.jpg.f344c63fe3dc34d5e256b2f188d17839.jpg

Σημαντικά νέα έχουμε και στο μέτωπο του MacBook Air, με κυριότερη ίσως προσθήκη την παρουσία της τεχνολογίας True Tone στην οθόνη όπως συμβαίνει και σε άλλες προτάσεις της εταιρείας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσαρμόζει την οθόνη ανάλογα με το φως που υπάρχει στο περιβάλλον προκειμένου τα χρώματα να παρουσιάζονται πιο φυσικά. Με τιμή φθηνότερη κατά $100, η αρχική τιμή του MacBook Air έχει οριστεί στα $1099 με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά να παραμένουν ίδια, συμπεριλαμβανομένου και του διπύρηνου Intel Core i5, 8ης γενιάς. Το αρχικό MacBook μετά από πολλά χρόνια, επιτέλους καταργείται. 

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο και για τις δύο περιπτώσεις είναι και πάλι το πληκτρολόγιο με το μηχανισμό «πεταλούδας», τον οποίο η Apple χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια. Η τρίτη γενιά του συγκεκριμένου πληκτρολογίου που είδαμε με τα MacBook του Μαΐου δεν έχει λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας που παρουσιάστηκαν από την αρχή και για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν αυτή η γενιά είναι αυτή που έχει παρουσία στα νέα MacBook. Πάντως και τα νέα μοντέλα, περιλαμβάνουν δωρεάν πρόγραμμα επισκευής πληκτρολογίου στην περίπτωση που αυτό παρουσιάσει πρόβλημα. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο μηχανισμό πληκτρολογίου σε όλα τα MacBook που θα παρουσιάσει μέσα στο 2020

Apple-MacBook-Air-and-MacBook-Pro-update-wallpaper-screen-070919.jpg.2b4b81658eedd7ed87201acd5b4d39a5.jpg

TheVerge

  • Like 1