O Πίτερ Τζάκσον αναλαμβάνει χρέη παραγωγού για το "The Hunt for Gollum", με τον Άντι Σέρκις να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί.

H Warner Bros. πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026 την πρώτη μιας νέας σειράς κινηματογραφικών ταινιών που τοποθετούνται στον κόσμο του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", με το Γκόλουμ, που υποδύθηκε ο Άντι Σέρκις, να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Πίτερ Τζάκσον, που είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της αρχικής τριλογίας, μαζί με τις συνεργάτιδές του, Φραν Γουόλς και Φίλιπα Μπόιενς αναλαμβάνουν την παραγωγή της ταινίας και "θα συμμετέχουν σε κάθε βήμα", όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ, διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, την Πέμπτη.

Αυτή τη στιγμή η ταινία βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του σεναρίου, τη συγγραφή του οποίου έχουν αναλάβει οι Γουόλς και Μπόιενς, σε συνεργασία με τη Φίμπι Γκίτινς και την Άρτι Παπαγεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει "νέους αφηγηματικούς άξονες", όπως ανέφερε ο Ζάσλαβ.

Σε δελτίο τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Warner Bros. αργότερα την Πέμπτη, το στούντιο ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός τίτλος της ταινίας είναι "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Το Κυνήγι για το Γκόλουμ", με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή στον Άντι Σέρκις, που επιστρέφει στον περίφημο ρόλο του. Χρέη εκτελεστικού παραγωγού αναλαμβάνει ο Καν Κάμινς, μαζί με το Σέρκις και τον Τζοναθαν Κάβεντις.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε αρχικά το Φεβρουάριο του 2023 ότι ο Μάικ Ντε Λούκα και η Παμ Άμπντι, που είχαν αναλάβει τότε επικεφαλής του στούντιο, είχαν κλείσει συμφωνία για τη δημιουργία "πολλαπλών" ταινιών βασισμένων στα πολυαγαπημένα βιβλία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Οι ταινίες θα γυριστούν μέσω της New Line Cinema, που ανήκει στον όμιλο της Warner Bros. H Freemode, που ανήκει στον Όμιλο Embracer, εξασφάλισε τα δικαιώματα προσαρμογής των βιβλίων, ανάμεσα τους "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" και "Χόμπιτ", μέσω ειδικού επιχειρηματικού σχήματος με την επωνυμία Middle-Earth Enterprises.

Μια άλλη ταινία τοποθετημένη στη Μέση Γη, κινουμένων σχεδίων αυτή τη φορά, με τίτλο "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο Πόλεμος των Ροχίριμ" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου από τη Warner Bros., σε σκηνοθεσία Κέντζι Καμιγιάμα. Η ταινία αυτή τοποθετείται 200 χρόνια πριν τα γεγονότα που περιγράφονται στο "Χόμπιτ".

"Εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες, οι κινηματογραφόφιλοι έχουν αγκαλιάσει την τριλογία του 'Άρχοντα των Δαχτυλιδιών', χάρη στην αναντίρρητη αφοσίωση που έχουν επιδείξει ο Πίτερ, η Φραν και η Φίλιπα έναντι της προστασίας της κληρονομιάς των έργων του Τόλκιν, ώστε να διασφαλίσουν πως οι θεατές μπορούν να ζήσουν τον απίστευτο κόσμο που δημιούργησε ο συγγραφέας, με τρόπο που τιμά το λογοτεχνικό του όραμα", ανέφεραν οι Ντε Λούκα και Άμπντι σε δήλωσή τους. "Είναι τιμή μας που δέχτηκαν να συνεργαστούμε σε αυτές τις νέες ταινίες. Με τον Άντι να συμμετέχει ώστε να σκηνοθετήσει, συνεχίζουμε στην ίδια πορεία που όλοι θέλουμε, ώστε να προχωρήσουμε και να συνεισφέρουμε περαιτέρω στην κινηματογραφική ιστορία του 'Άρχοντα των Δαχτυλιδιών'".

Οι Τζάκσον, Γουόλς και Μπόιενς επισήμαναν από την πλευρά τους: "Είναι τιμή και προνόμιο να επιστρέφουμε στη Μέση Γη μαζί με τον καλό μας φίλο και συνεργάτη, Άντι Σέρκις, που έχει αφήσει κάποιες εκκρεμότητες με εκείνον τον τύπο...το Γκόλουμ! Ως θαυμαστές της αχανούς μυθολογίας του Καθηγητή Τόλκιν, αισθανόμαστε υπερηφάνεια που συνεργαζόμαστε με το Μάικ Ντε Λούκα, την Παμ Άμπντι και όλη την ομάδα της Warner Bros. σε μία ακόμη επική περιπέτεια!"

"Έφτασε η στιγμή να ανοιχτώ και πάλι στο άγνωστο, παρέα με τους αγαπητούς μου φίλους, τους εξαιρετικούς και ασύγκριτους φύλακες της Μέσης Γης, τον Πίτερ, τη Φραν και τη Φίλιπα. Μαζί με το Μάικ και την Παμ, και την ομάδα της Warner Bros. να μας συντροφεύουν σε αυτότ ο ταξίδι, στο πλευρό της WETA και της κινηματογραφικής μας οικογένειας στη Νέα Ζηλανδία, η συνέχεια προβλέπεται απλά λαχταριστή", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άντι Σέρκις.

Η αρχική τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", την οποία σκηνοθέτησε ο Τζάκσον, συγκέντρωσε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αντίστοιχη επιτυχία σημείωσε και η επόμενη τριλογία του Τζάκσον, βασισμένη στο "Χόμπιτ".

Στην πρώτη τριλογία, πρωταγωνιστούσε ο Ελάιτζα Γουντ, ο Ίαν Μακέλεν, η Λιβ Τάιλερ, ο Βίγκο Μόρτενσεν, ο Σον Όστιν και η Κέιτ Μπλάνσετ. Εκείνες οι ταινίες ήταν υποψήφιες για 30 βραβεία Όσκαρ και τελικά τιμήθηκαν με 17, μεταξύ των οποίων και της καλύτερης ταινίας για το 2003, "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά".

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1