Μπορεί να απέχουμε περίπου 3 μήνες από το λανσάρισμα του Disney+, όμως σταδιακά μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από την επερχόμενη video streaming υπηρεσία της Disney.

Ένα από τα ερωτήματα που υπήρχαν σε ότι αφορά τη συνδρομή, απαντήθηκε χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου D23, του μεγαλύτερου συνεδρίου γύρω από τις δημιουργίες τη Disney και των στούντιο που κατέχει, κρύβοντας πάντα πολλές ειδήσεις για επερχόμενες σειρές και ταινίες. Όπως αναφέρει το CNET, κάθε συνδρομή του Disney+ που όπως γνωρίζουμε θα κοστίζει στις Η.Π.Α $6,99, θα μπορεί να προβάλει το περιεχόμενο της υπηρεσίας ταυτόχρονα σε 4 προφίλ και μάλιστα σε 4K ανάλυση ενώ ο χρήστης θα μπορεί συνολικά να δημιουργήσει 7 προφίλ στη συνδρομή του. Διευκρινίζεται πάντως ότι η συνθήκη αυτή δεν θα ισχύει για τη δεύτερη συνδρομητική πρόταση της Disney όπου με κόστος $12,99 ο χρήστης έχει πρόσβαση εκτός από το Disney+, στο ESPN+ και το Hulu.

Με τον τρόπο αυτό, η Disney κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική την πρότασή της έναντι του Netflix το οποίο χρεώνει μετά τις τελευταίες αυξήσεις την 4K συνδρομή του στα $15,99 (€13,99 στην Ελλάδα), με δικαίωμα ταυτόχρονης παρακολούθησης από 4 διαφορετικές συσκευές. Αυτές περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου του PlayStation 4, Xbox One αλλά και iOS ή Android smartphones και tablets.

Μία ακόμα σημαντική είδηση αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέτει η Disney τις πρωτότυπες τηλεοπτικές της σειρές στο Disney+, ο οποίος δεν θα είναι ίδιος με του Netflix αφού κάθε νέο επεισόδιο θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα. Το Netflix ακολουθεί διαφορετική πολιτική, έχοντας καθιερώσει τον όρο του "binge watching", κυκλοφορώντας τα επεισόδια των δικών του τηλεοπτικών σειρών την ίδια μέρα.

Το Disney+ θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του στις Η.Π.Α και τον Καναδά στις 12 Νοεμβρίου ενώ την ίδια μέρα φτάνει και στην Ευρώπη αλλά μόνο στην Ολλανδία με τιμή €6,99/μήνα. Στόχος της εταιρείας όπως έχει ανακοινωθεί, είναι η υπηρεσία να φτάσει σε όλες τις μεγάλες αγορές σε διάστημα 2 ετών.

CNET

  • Like 6