Η CD Projekt Red καταφέρνει να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της τελευταίας μεγάλης της κυκλοφορίας.

Με σχεδόν 80.000 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam αυτή τη στιγμή, το Cyberpunk 2077 απολαμβάνει μια αναζωπύρωση της δημοτικότητάς του. Αν και απέχει πολύ από το ένα εκατομμύριο και πλέον άτομα που έπαιξαν το παιχνίδι στο PC μετά την προβληματική κυκλοφορία του, η επίδοση αυτή φανερώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει το παιχνίδι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε το λόγο πίσω από την αύξηση αυτή. Στις 13 Σεπτεμβρίου, το anime spinoff του παιχνιδιού, Cyberpunk: Edgerunners, έκανε πρεμιέρα στο Netflix και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για το σενάριο του, τον κόσμο που εμφανίζει και την ποιότητα της παραγωγής. Η σειρά έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες κοινού για παραγωγή του Netflix και όπως φαίνεται αφού παρακολούθησαν το Edgerunners, πολλοί δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στο Cyberpunk 2077 ή προχωράνε στην αγορά του.

Παρόμοια κατάσταση διαδραματίστηκε και μετά το ντεμπούτο του The Witcher. Το 2019, το The Witcher 3: Wild Hunt, χάρη στη δημοτικότητα της αντίστοιχης σειράς του Netflix, ήταν για λίγο διάστημα πιο δημοφιλές από ό,τι ήταν μετά την κυκλοφορία του το 2015. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το Cyberpunk 2077 μπορεί να διατηρήσει την τρέχουσα δυναμική. Τουλάχιστον στο PC και στις κονσόλες τρέχουσας γενιάς, το παιχνίδι πλέον έχει σημαντικές διαφορές με αυτό που πρωτοκυκλοφόρησε το 2020. Οι πρόσφατες ενημερώσεις 1.5 και 1.6 του Cyberpunk 2077 αντιμετώπισαν πολλά από τα bugs και τα προβλήματα σταθερότητας που ταλαιπώρησαν το παιχνίδι κατά την κυκλοφορία του, ενώ αξιοποιούνται καλύτερα οι σύγχρονες κάρτες γραφικών. Η CD Projekt Red κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα επίσημα εργαλεία modding και ανακοίνωσε ότι το Phantom Liberty, το πρώτο μεγάλο expansion του παιχνιδιού, θα φτάσει το 2023.

  • Like 3