Η συνεργασία θα περιλαμβάνει προσπάθειες για την καταπολέμηση του μίσους και της παρενόχλησης.

Η Microsoft, η Nintendo και η Sony βάζουν στην άκρη τις συνήθεις αντιπαλότητές τους με σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία του online gaming. Οι εταιρίες έχουν βρει κοινά σημεία ώστε το gaming να γίνει ασφαλέστερο, ειδικότερα για τους νεότερους σε ηλικία παίκτες. Και οι 3 εταιρίες θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα ανέχονται τοξικούς παίκτες και άλλες μορφές κακοποίησης.

Αρχικά, υπόσχονται να προσφέρουν εργαλεία πρόληψης & ασφάλειας, κώδικες συμπεριφοράς και διάφορα άλλα συστήματα που θα αποτρέπουν την κατάχρηση πριν αυτή συμβεί. Οι εταιρείες δεσμεύονται επίσης να συνεργαστούν με τις κυβερνήσεις, τις αρχές επιβολής του νόμου και τους συνεργάτες του κλάδου για την προώθηση της ασφάλειας. Πιστεύουν ότι το μίσος, η παρενόχληση και η εκμετάλλευση των νεαρών παικτών δεν έχουν θέση στο gaming.

Οι γίγαντες του gaming θέλουν επίσης να διευκολύνουν την αναφορά καταχρήσεων βάσει πολύ συγκεκριμένων κανόνων και λένε ότι θα ανταποκριθούν σε όλα τα νόμιμα αιτήματα από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Αυτή η συνεργασία δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική των εταιριών. Δεν είναι μυστικό ότι η Microsoft, η Nintendo και η Sony έχουν ήδη διάφορες μορφές γονικού ελέγχου, πολιτικές κατά της κατάχρησης και άλλα μέτρα για να διατηρήσουν το online gaming έναν ευχάριστο χώρο. Ωστόσο, ένα κοινό μέτωπο θα μπορούσε να θέσει υψηλότερες προσδοκίες, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης. Ούτως η άλλως, καμία εταιρία δεν θέλει να επιτρέψει στους καυστικούς παίκτες να καταστρέψουν την εμπειρία για τους υπόλοιπους.

  • Like 3
  • Thanks 1