Η Nintendo, η Sony και η Microsoft θα παραλείψουν την ανανεωμέμη έκθεση E3 τον Ιούνιο, σύμφωνα με άρθρο του IGN.

Η E3 θα επιστρέψει στο Λος Άντζελες φέτος από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου, ανοίγοντας τις πύλες της και πάλι σε δημοσιογράφους και κοινό, μετά την περσινή αναβολή ενώ το 2021 είχε πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online εξαιτίας της πανδημίας. Ελπίδα όλων ήταν ότι η επιστροφή του συνεδρίου να συνδυαζόταν με την παρουσία των τριών μεγάλων παιχτών του χώρου, προκειμένου να υπάρξει αναβίωση των παλιών εποχών, κάτι που όπως αναφέρει το IGN δεν θα γίνει ποτέ.

Πάντως η εξέλιξη αυτή δεν είναι εντελώς απροσδόκητη. Η Sony ήταν το πρώτο μεγάλο όνομα που αποχώρησε για πρώτη φορά από την E3 το 2019 και έκτοτε δεν έχει λάβει μέρος στο συνέδριο. Η Microsoft δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πραγματοποιήσει μια παρουσίαση στο Λος Άντζελες αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να αναφέρει ευθέως ότι αυτή θα γίνει κατά τη διάρκεια της E3. Η Nintendo έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια σειρά από ανακοινώσεις με τις βιντεοπαρουσιάσεις Direct, οπότε ίσως να μην αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί τα φώτα της E3. Και δεδομένου ότι η Ε3 θα πραγματοποιηθεί περίπου ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, η Nintendo ίσως θέλει να κρατήσει την προσοχή των φίλων της σε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της χρονιάς.

Καθώς η E3 έχει μικρύνει αρκετά ως event, την ίδια ώρα έχουν ξεφυτρώσει άλλες σκηνές για να κάνουν οι εκδότες παιχνιδιών τις μεγάλες ανακοινώσεις τους - με πιο χαρακτηριστικές τα The Game Awards και το Summer Game Fest, τα οποία φιλοξενεί ο Geoff Keighley. Παρεμπιπτόντως, ο λογαριασμός του Summer Game Fest μόλις έγραψε στο Twitter ότι θα επιστρέψει επίσης στις 8 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν από την E3.
 

  • Like 1