Οι φήμες σχετικά με την κυκλοφορία του Switch 2 συνεχίζουν να κυκλοφορούν, φέρνοντας όμως μια σημαντική αλλαγή.

Αρχικά αυτές έκαναν λόγο για κυκλοφορία το φθινόπωρο του 2024, στοχεύοντας την περίοδο των εορταστικών διακοπών. Ωστόσο, πρόσφατες πληροφορίες από πηγές που συνομιλούν με την ιστοσελίδα VGC αναφέρουν ότι η Nintendo έχει ενημερώσει τους εκδότες να περιμένουν την κονσόλα το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η αλλαγή στα σχέδια επιβεβαιώνεται και από αναφορές του Bloomberg ενώ παρόμοιες νύξεις κάνει και το Eurogamer, στοιχεία που δείχνουν ένα παράθυρο κυκλοφορίας στις αρχές του 2025. Ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα θα αντικατοπτρίζει το ντεμπούτο του αρχικού Switch τον Μάρτιο του 2017, με τους developers -σύμφωνα με δύο άτομα που μίλησαν στο VGC- να εργάζονται ήδη σε τίτλους για το Switch 2.

Το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να ωφελήσει τους δημιουργούς παιχνιδιών, επιτρέποντας επιπλέον χρόνο ανάπτυξης για βασικούς τίτλους όπως το Metroid Prime 4, το οποίο ανακοινώθηκε το 2017, με την εταιρεία να προχωρά σε επανεκκίνηση της ανάπτυξης το 2019, χωρίς περαιτέρω ενημερώσεις για πέντε χρόνια.

Το Polygon εικάζει ότι η Nintendo μπορεί να "κρατά" το Metroid Prime 4 για την κυκλοφορία της νέας κονσόλας. Η κυκλοφορία του Switch 2 αναμένεται με μεγάλη προσμονή, μετά τις πωλήσεις-ρεκόρ του προκατόχου του, που ξεπέρασε τις προτάσεις τόσο της Sony όσο και της Microsoft στην αγορά των κονσολών, κάτι που πολλοί φαίνεται να ξεχνούν.

  • Like 7