Αν και το Nintendo Switch είναι ήδη τεσσάρων ετών (λανσαρίστηκε το 2017), το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την κονσόλα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei Asia, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και της πολιτικής «stay-at-home» που υιοθετήθηκε από πολλές κυβερνήσεις, φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ζήτησης τόσο για το Nintendo Switch όσο και για το οικονομικότερο Switch Lite. Ως αποτέλεσμα, και σύμφωνα με το άρθρο του Nikkei Asia, η Nintendo αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να αυξήσει την παραγωγή της κονσόλας για το οικονομικό έτος που ξεκίνησε τον Μάρτιο φέτος και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2022. 

Η ζήτηση για το PlayStation 5 ήταν τεράστια, ωστόσο η Sony πούλησε μόλις 8 εκατομμύρια τεμάχια από την ώρα που λανσαρίστηκε. Την ίδια περίοδο, η Microsoft πούλησε σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 5 εκατομμύρια κονσόλες Xbox Series X|S, παρόλο που η ζήτηση ήταν επίσης μεγάλη (προφανώς τα προβλήματα διαθεσιμότητας chips «χτύπησαν» και τις δύο μεγάλες εταιρείες).

Η πρόθεση της να αυξήσει την παραγωγή, δείχνει κατά μέρος, ότι ο βετεράνος στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στους gamers όλων των ηλικιών. Σύμφωνα με την εταιρεία VGChartz, το Nintendo Switch έχει φτάσει τις 84 εκατομμύρια πωλήσεις και μέχρι το τέλος αυτού του οικονομικού τριμήνου ενδέχεται να φτάσει τις 110 εκατομμύρια πωλήσεις.

Nintendo Switch Lite.jpg

Αν αναρωτιέστε πως γίνεται η Nintendo να αυξάνει την παραγωγή όταν υπάρχουν προβλήματα διαθεσιμότητας chips, να αναφέρουμε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί «ώριμη τεχνολογία» (όπως το NVIDIA Tegra X1) ενώ λέγεται ότι η σημερινή παραγωγή εξαρτημάτων είναι κάτι παραπάνω από επαρκής. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είναι εγγυημένο σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Nintendo, Shuntaro Furukawa: «Διαπιστώνεται υψηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση φέτος, και υπάρχει πιθανότητα ορισμένα προϊόντα μας να βρεθούν σύντομα σε έλλειψη, ειδικά στην Ιαπωνία».

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Nintendo φέτος πρόκειται να παρουσιάσει μία ισχυρότερη έκδοση της κονσόλας (κάτι που θα δικαιολογούσε την αύξηση στην παραγωγή), το Nintendo Switch Pro με 7 ιντσών OLED οθόνη και NVIDIA DLSS ωστόσο για την ώρα η εταιρεία διατηρεί τα σχέδια της μυστικά.

  • Like 1
  • Thanks 1