Η Nintendo ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η παραγωγή ταινίας μεγάλου μήκους live-action βασισμένη στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι The Legend of Zelda.

Η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Wes Ball, γνωστό για την τριλογία Maze Runner και το επερχόμενο Kingdom of the Planet of the Apes. 

Ο δημιουργός του Zelda, Shigeru Miyamoto, θα είναι παραγωγός όπως και στην πρόσφατη ταινία κινουμένων σχεδίων Super Mario Bros. Συμπαραγωγός θα είναι ο Avi Arad. 

“Εργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια πάνω στην live-action ταινία του The Legend of Zelda με τον Avi Arad-san, ο οποίος έχει κάνει την παραγωγή πολλών ταινιών, έχοντας στο δυναμικό του μεγάλες επιτυχίες", ανέφερε ο Miyamoto σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter. Ωστόσο, μπορεί να περιμένουμε λίγο καιρό για την ταινία- ο Miyamoto δήλωσε: "Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ολοκλήρωσή της, αλλά ελπίζω να ανυπομονείτε να τη δείτε".

Η ταινία θα συγχρηματοδοτηθεί από την ίδια τη Nintendo και τη Sony, με τη Nintendo να καλύπτει πάνω από 50% του προϋπολογισμού. Η ανακοίνωση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία, καθώς επιδιώκει να γίνει ευρύτερος ψυχαγωγικός οργανισμός.

Εκτός από την ταινία Super Mario Bros. που σάρωσε στο Box Office αποτελώντας μία από τις δημοφιλέστερες animation ταινίες όλων των εποχών, η Nintendo επεκτείνεται και σε θεματικά πάρκα. Φέτος κυκλοφόρησε επίσης ο νέος τίτλος του franchise, το παιχνίδι Tears of the Kingdom, με διθυραμβικές κριτικές για την ποιότητα του τίτλου.

Όπως δήλωσε η εταιρεία, μέσω της παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου επιδιώκει να φέρει τον κόσμο της Nintendo σε νέο κοινό, πέραν των κονσολών της. Στόχος είναι η ψυχαγωγία και το χαμόγελο στο κοινό, μέσω μοναδικών δημιουργιών όπως η ταινία Zelda.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει φήμες για σειρά live-action Zelda στο Netflix, κάτι που δεν υλοποιήθηκε. Η επίσημη ανακοίνωση της ταινίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Nintendo στον κινηματογράφο και την ψυχαγωγία, αξιοποιώντας δημιουργικά το δημοφιλές περιεχόμενό της.

  • Like 10
  • Thanks 4
  • Confused 2
  • Sad 1