Το παγκόσμιο ρεκόρ επετεύχθη χωρίς καν να συμπληρωθεί ένας ολόκληρος γύρος!

Speedrunning θα έλεγε κανείς πως σημαίνει φινέτσα και ακρίβεια. Με το νέο ευφάνταστο τρόπο που βρήκε χρήστης στο Mario Kart 64 ώστε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε.  Ο Beck Abney, με το nickname «abney317», έκανε ρεκόρ χτυπώντας το μικρό καρτ συνέχεια στον τοίχο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι στο 8:15

Ο Beck θεωρείται ένας από τους καλύτερους speedrunners στο Mario Kart 64 και κατέχει μία μεγάλη ποικιλία από ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες. Είναι τόσο καλός που βρήκε μία νέα τεχνική για να κάνει τους χρόνους του ακόμη καλύτερους στην πίστα Luigi Raceway. Όπως φαίνεται, το «μόνο» που χρειάστηκε να κάνει, είναι να τρέχει πάνω στον τοίχο υπό συγκεκριμένη γωνία και ταχύτητα, ώστε να ξεγελάσει το παιχνίδι να νομίζει πως ολοκληρώθηκε ένας γύρος. Αν και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται απλό,  απαιτεί μεγάλη αφοσίωση έως ότου βρεθεί ένα τέτοιο τέχνασμα.

Η τεχνική που χρησιμοποίησε ο Beck για το παγκόσμιο ρεκόρ, βασίστηκε σε ένα πρόσφατο bug που βρήκαν άλλοι χρήστες. Όπως αναφέρουν, υπό τις σωστές συνθήκες, ο χαρακτήρας του παιχνιδιού μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους και γωνίες, κάτι που τεχνικά εκμεταλλεύεται και ο Beck.

Καθώς το Mario Kart 64 έχει ήδη αρκετά «μυστικά», το να περάσει κάποιος μέσα από τον τοίχο ίσως τελικά να μην είναι και η καλύτερη στρατηγική για κάθε πίστα, μερικές φορές όμως, μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα όπως το ρεκόρ στην Luigi Raceway.

  • Like 3
  • Sad 2