Νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Nintendo παρουσίασε το Switch 2 στην Gamescom τον περασμένο μήνα.

Το Eurogamer αναφέρει ότι σε ορισμένους έμπιστους προγραμματιστές δόθηκε μια πρώιμη ματιά στο διάδοχο του Switch, συνοδευόμενο με κάποια τεχνολογικά demo για το πώς τρέχουν τα παιχνίδια στο μη ανακοινωμένο σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένα demo μιας βελτιωμένης έκδοσης του Zelda: Breath of the Wild που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει στο πιο προηγμένο hardware του Nintendo Switch 2. Η αναφορά του Eurogamer ακολουθεί τις φήμες του Jez Corden του Windows Central ότι η Nintendo είχε συζητήσει για το Switch επόμενης γενιάς με επιλεγμένους προγραμματιστές στην Gamescom.

Τον Ιούλιο, το VGC ανέφερε ότι η Nintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα εντελώς νέο Switch μέσα στο 2024. Η νέα κονσόλα λέγεται ότι θα περιλαμβάνει οθόνη τεχνολογίας LCD αντί για OLED και θα συνεχίσει να υποστηρίζει υποδοχές για cartridge για την αναπαραγωγή φυσικών εκδόσεων παιχνιδιών. Τα developers kit για το επόμενο Nintendo Switch λέγεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα σε ορισμένους προγραμματιστές, με το Nikkei Asia να αναφέρει πρόσφατα ότι η ανάπτυξη της νέας κονσόλας "προχωράει καλά".

Οι φήμες για ένα Switch επόμενης γενιάς κυκλοφορούν εδώ και χρόνια. Το 2020, το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Nintendo εργαζόταν πάνω σε μια 4K έκδοση του Nintendo Switch. Το δημοσίευμα του Bloomberg υποστήριξε ότι η παγκόσμια έλλειψη τσιπ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε τη Nintendo να επανεκτιμήσει τα σχέδιά της για την αναβάθμιση του hardware του Switch σε ανάλυση 4K και νέα τσιπ της Nvidia. Τουλάχιστον 11 προγραμματιστές φέρεται να είχαν λάβει το developer kit για την 4K έκδοση του  Nintendo Switch. Ωστόσο, η Nintendo διέψευσε ότι ένα 4K "Switch Pro" βρισκόταν υπό ανάπτυξη.

Πρόσφατα, οι υπάρχουσες πωλήσεις του Switch έχουν επιβραδυνθεί, με τη Nintendo να ελπίζει να ενισχύσει τις πωλήσεις με τις ειδικές OLED εκδόσεις.