Η Sony εξέδωσε σήμερα μία ανακοίνωση σχετικά με το σπάσιμο των κλειδωμάτων του PlayStation 3 και με την εγκατάσταση πειρατικού λογισμικού. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι χρήστες που ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους και ανιχνεύονται από την εταιρεία θα αποκλείονται από το PlayStation Network αλλά και από τις υπηρεσίες ενοικίασης περιεχομένου Qriocity.

 

Η Sony πιστεύει ότι τα νέα μέτρα της προστατεύουν την ίδια την επιχείρηση της και ότι είναι ο μόνος τρόπος για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην κοινότητα. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι θα μηνύσει οποιονδήποτε δημοσιεύσει στο internet το κλειδί που «σπάει» το PlayStation 3. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, στέλεχος της Sony δημοσίευσε κατά λάθος στο Twitter το εν λόγω κλειδί.

 

Η μάχη της εταιρείας κατά του Jailbreak του PlayStation 3, έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα με τη μήνυση κατά της ομάδας Fail0verflow και του George Hotz που δημοσίευσαν εργαλείο σπασίματος της συσκευής.

 

Link.png Site: blog.us.playstation.com

 

Ενημέρωση:

Ύστερα από την παραπάνω ανακοίνωση της Sony, η Jailbreak κοινότητα όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να παραμείνει άπρακτη. Σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας destructoid, το τελευταίο hack του Playstation 3 όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα άρσης του αποκλεισμού από το PlayStation Network, αλλά επιτρέπει παράλληλα και τον αποκλεισμό άλλων χρηστών. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για το τελευταίο είναι να γνωρίζει κανείς το ID της κονσόλας που θέλει να αποκλείσει.

 

Όπως φαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των Jailbreakers και της Sony έχει ανάψει για τα καλά ενώ αναμένουμε την απάντηση της εταιρείας στο τελευταίο αυτό κενό ασφαλείας.