Την Πέμπτη, η Naughty Dog, το διάσημο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, ανακοίνωσε τον τερματισμό ανάπτυξης του multiplayer παιχνιδιού που διαδραματίζεται στο σύμπαν του The Last of Us.

Το παιχνίδι, γνωστό ως The Last of Us Online, βρισκόταν στο στάδιο της προπαραγωγής. Η ομάδα της Naughty Dog είχε αναλάβει αυτό το project παράλληλα με την ανάπτυξη του The Last of Us Part II. Το στούντιο εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την κατεύθυνση που έπαιρνε το παιχνίδι σε ένα blog post που συζητούσε την ανακοίνωση.

Ωστόσο, το στούντιο συνειδητοποίησε ότι η κυκλοφορία και η συντήρηση του The Last of Us Online θα απαιτούσε να αφιερώσουν όλους τους πόρους τους στο περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία για αρκετά χρόνια. Αυτό θα επηρέαζε σημαντικά την ανάπτυξη των μελλοντικών single-player παιχνιδιών. Μπροστά σε μια επιλογή, η Naughty Dog έπρεπε να αποφασίσει αν θα μετατραπεί σε ένα στούντιο που θα επικεντρωνόταν αποκλειστικά σε live service παιχνίδια ή αν θα συνέχιζε την παράδοσή της στη δημιουργία αφηγηματικών παιχνιδιών single player.

Η Naughty Dog επέλεξε το δεύτερο, παραμένοντας πιστή στην κληρονομιά της. Επίσης, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει "περισσότερους από έναν" σημαντικούς νέους τίτλους single-player υπό ανάπτυξη, χωρίς βέβαια να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Η ανάπτυξη του The Last of Us Online είχε ήδη συναντήσει μερικά εμπόδια. Τον Μάιο, μετά από μια αναφορά του Bloomberg ότι η Sony επανεκτιμούσε την κατεύθυνση του παιχνιδιού, η Naughty Dog ανακοίνωσε την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Περίπου την ίδια στιγμή, το στούντιο αποκάλυψε ότι δούλευε πάνω σε μια "ολοκαίνουργια εμπειρία single player". Τον Οκτώβριο, το Kotaku ανέφερε ότι η Naughty Dog είχε απολύσει ορισμένους εργαζομένους και ότι το The Last of Us Online ήταν "ουσιαστικά στον πάγο".

Η απόφαση να ακυρωθεί το The Last of Us Online είναι σύμφωνη με τη συνολική στρατηγική της Sony να μειώσει τις φιλοδοξίες της για τις live υπηρεσίες. Αντί να κυκλοφορήσει 12 παιχνίδια στην κατηγορία αυτή μέχρι τον Μάρτιο του 2026, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Sony στοχεύει τώρα να κυκλοφορήσει μόνο έξι.

Παρά την ακύρωση του The Last of Us Online, οι οπαδοί της σειράς The Last of Us έχουν κάτι να περιμένουν. Η Sony και η Naughty Dog πρόκειται να κυκλοφορήσουν το The Last of Us Part II Remastered στις 19 Ιανουαρίου 2024. Επιπλέον, η δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς σειράς HBO που βασίζεται στη σειρά παιχνιδιών έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.
 

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2