Προς το περιεχόμενο

Η Sony επιβεβαιώνει το PlayStation Q, μια φορητή συσκευή για streaming παιχνιδιών PS5


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέσα σε μια πληθώρα από trailer παιχνιδιών, η Sony αφιέρωσε ένα λεπτό από τη ζωντανή μετάδοση του PlayStation Showcase που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, για να αποκαλύψει δύο νέα προϊόντα hardware.

Το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι σίγουρα το Project Q, με την ονομασία του να είναι προσωρινή. Όποιο και αν είναι το τελικό του όνομα στο μέλλον, το Project Q επιβεβαιώνει μια μακροχρόνια φήμη: Πρόκειται για μια νέα φορητή συσκευή PlayStation αλλά όχι όπως θα την περιμένατε. 

Η συσκευή θα επικεντρώνεται στο streaming, με τη Sony να δηλώνει ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream μέσω Wi-Fi οποιοδήποτε παιχνίδι (εκτός των VR) από μια τοπική κονσόλα PlayStation 5 χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Remote Play. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι σε θέση να παίζει παιχνίδια από μόνη της, με την παρουσία ενός PS5 να είναι απαραίτητη.

Η λειτουργία Remote Play είναι ήδη κάτι που η Sony προσφέρει εδώ και καιρό σε άλλες συσκευές. Μπορείτε να συγχρονίσετε ένα χειριστήριο DualSense με τη συσκευή σας ακόμα και αν αυτή τρέχει macOS, Windows, iOS ή Android και στη συνέχεια να κάνετε stream τα παιχνίδια σας μέσω Wi-Fi ή Internet. Η λύση του Internet βέβαια, διακρίνεται για προβλήματα καθυστερήσεων και απόκρισης.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του Project Q, γνωρίζουμε μόνο ότι διαθέτει οθόνη HD 8 ιντσών και "όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του ασύρματου χειριστηρίου DualSense". Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα in-ear bluetooth ακουστικά με το brand του PlayStation, τα οποία θα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε μια κονσόλα PlayStation και μια κινητή συσκευή, καθώς και σε υπολογιστές.

Για την ώρα η Sony δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνίες κυκλοφορίας και τιμές για τα δύο νέα μέλη στην οικογένεια του PlayStation hardware, αναφέροντας ότι και τα δύο θα κυκλοφορήσουν «μέσα στο έτος».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Άπατο θα πάει. 1000 φορές να είχαν πρόσθετο για κινητό και να έπαιζες με Cloud στο κινητό σου. Γιατί να δώσεις ένα σκασμό λεφτά, για να παίζεις μόνο PS5 πράγματα. Asus ROG all the way.

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HD οθόνη για streaming μονο; Αν κάνει πάνω απο 100 ευρώ θα είναι κοροιδία. Έστω 2κ ρε Sony, έστω. Αν και μπορω να σκεφτώ περιπτώσεις όπου θα είναι χρήσιμο. όμως θα μπορούσε να πετύχει το ίδιο αν αντι για έτοιμη οθόνη έβαζε ο καθένας το κινητό του!!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με gamesir x2 είμαι καλυμμένος, γιατί να δώσω πάλι λεφτά για cloud streaming? Αν είναι ανεξάρτητο όπως psp και μπορείς να παίζεις χωρίς σύνδεση ps5 απευθείας ότι παιχνίδι έχεις στο library σου τότε ναι το συζητάμε 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγάλη απογοήτευση. Αυτό το κάνει εδώ και χρόνια το ps Vita. Το οποίο ηταν εξαιρετική κονσόλα, αλλά η ίδια η Sony την έθαψε. 

Χίλιες φορές ακόμα και τώρα να πάρεις ένα ps Vita, πάρα αυτό το πράγμα.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...