Σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, το sequel είναι διπλάσιο σε μέγεθος, αναφορικά με τις απαιτήσεις αποθήκευσης.

Πρόσφατα μάθαμε, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της Sony, ότι το The Last of Us 2 θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου. Μία ανακοίνωση που χαροποίησε ιδιαίτερα τους fans του παιχνιδιού, έπειτα από τις αλλεπάλληλες αναβολές κυκλοφορίας του.

Όπως έγινε γνωστό, το TLOU 2 θα καταλαμβάνει κάτι παραπάνω από 100GB στον δίσκο του PlayStation 4. Άλλωστε, το παιχνίδι της Naughty Dog, αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες παιχνιδιών για το 2020. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα παιχνίδι που βάζει ψηλά τον πήχη αναφορικά με τις απαιτήσεις αποθήκευσης, ειδικά σε αυτούς που διαθέτουν PS4 με σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB. Ενδεχομένως λοιπόν, κάποιοι να χρειαστεί να διαγράψουν προηγούμενες εφαρμογές ή παιχνίδια, προτού ξεκινήσουν την εγκατάσταση.

Καθώς οι φιλοδοξίες των προγραμματιστών γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, προσθέτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στα παιχνίδια τους, αναμενόμενα τα αρχεία εγκατάστασης μεγαλώνουν συνεχώς. Πρόσφατα παραδείγματα μάλιστα το Red Dead Redemption 2, το οποίο ο τεράστιος κόσμος του απαιτούσε κάτι περισσότερο από 150GB αποθηκευτικού χώρου αλλά και το Call of Duty: Modern Warfare που απαιτούσε 175GB δίσκου.

Το The Last of Us 2 είναι κάτι παραπάνω από διπλάσιο σε μέγεθος σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι, το οποίο χρειάζονταν μόλις 47GB. Βέβαια, διπλάσια GB δεν σημαίνει απαραίτητα και διπλάσιες αποστολές, αν και το μέγεθός του δείχνει πως θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι.

Ενδέχεται η ιστορία του παιχνιδιού να περιστρέφεται περισσότερο σε ανοιχτά περιβάλλοντα, σε σύγκριση με το αρχικό παιχνίδι που κατά βάση οι μάχες δίνονταν εντός πόλης και πιο κλειστούς χώρους. Αν και ελπίζουμε να συνεχίσουν να υφίστανται μάχες σε μικρούς, στενούς χώρους που έκαναν τους κλειστοφοβικούς να αγχώνονται, γνωρίζουμε ήδη ότι έχει υπάρξει βελτίωση στον τομέα του AI των εχθρών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το μέγεθος του παιχνιδιού αφήνει να εννοηθεί πως έχουν προστεθεί αρκετές επιπλέον λεπτομέρειες, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στο περιβάλλον.

Tech Radar

  • Like 2
  • Confused 3