Η Sony με τελευταία ανακοίνωση αποκάλυψε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα The Last of Us Part II και Ghost of Tsushima.

Πριν περίπου 3 εβδομάδες μαθαίναμε πως η κυκλοφορία του The Last of Us Part II θα αναβάλλονταν λόγω κορωνοϊού αλλά και λόγω προβλημάτων που θα είχαν να κάνουν κυρίως με τον εφοδιασμό και τη διανομή του παιχνιδιού. Με ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής που φαίνεται να ξαφνιάζει τους fans του παιχνιδιού, η ιαπωνική εταιρία ανακοινώνει μέσα από το επίσημο blog της, πως το πολυαναμενόμενο sequel της Naughty Dog, θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου.

Εκτός όμως από το The Last of Us Part II, η Sony ανακοίνωσε και την κυκλοφορία του Ghost of Tsushima, η οποία θα πραγματοποιηθεί περίπου 1 μήνα αργότερα στις 17 Ιουλίου. Η εταιρία αναφέρει πως αν και ήρθε αντιμέτωπη με μία πραγματικότητα που αλλάζει εντελώς την καθημερινότητά μας, αποφάσισε να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον. Αν και προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα στον τρόπο εργασίας της ιαπωνικής εταιρίας, νιώθει πως πρέπει να βρίσκεται κοντά στους παίχτες του PlayStation 4 και να τους ενημερώνει σε συχνή βάση για οτιδήποτε αφορά τα αποκλειστικά παιχνίδια της κονσόλας.

Ο Hermen Hulst, διευθυντής της Sony Interactive Entertainment, δήλωσε:

Θέλω να συγχαρώ προσωπικά και να ευχαριστήσω και τις δύο ομάδες των Naughty Dog και Sucker Punch Productions για τα επιτεύγματά τους, καθώς γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στη γραμμή τερματισμού, υπό αυτές τις συνθήκες. Και οι δύο ομάδες έχουν εργαστεί σκληρά για να προσφέρουν καθηλωτικές εμπειρίες παιχνιδιού και ανυπομονούμε να τις δείτε τους επόμενους μήνες και να μας πείτε τη γνώμη σας. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και την κοινότητα του PlayStation για τη συνεχή υποστήριξή και την υπομονή τους.

Αν και η ανακοίνωση για την κυκλοφορία του The Last of Us Part II μας ξάφνιασε, ενδέχεται να σχετίζεται και με το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν, λέγεται πως πρώην εργαζόμενος της Naughty Dog, ανέβασε βίντεο στο YouTube αποκαλύπτοντας μεγάλο μέρος από το σενάριο του παιχνιδιού. Οι φήμες λένε πως ο πρώην υπάλληλος, είχε θέματα οικονομικού χαρακτήρα και προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση τη Naughty Dog. Παρ’ όλα αυτά, το παραπάνω γεγονός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.