Ο Kenichiro Yoshida, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Corporation παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας του.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα πρώτα πειράματα του τμήματος PlayStation στον τομέα του cloud gaming, έναν τομέα που η μεγάλη αντίπαλος της Ιαπωνικής εταιρείας, η Microsoft έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις με τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Ο Kenichiro Yoshida αναφέρθηκε στα πολλά ζητήματα (η υστέρηση, δηλαδή ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της εντολής ενός χρήστη και της ανταπόκρισης του παιχνιδιού, αποτελεί το μεγαλύτερο από αυτά) που απασχολούν το τμήμα PlayStation ωστόσο η ομάδα του έχει στόχο να επιμείνει ωσότου επιλυθούν: «Νομίζω ότι το cloud από μόνο του είναι ένα καταπληκτικό επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά όταν πρόκειται για παιχνίδια, οι τεχνικές δυσκολίες είναι μεγάλες... επομένως θα υπάρξουν προκλήσεις στο cloud gaming αλλά θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις» είπε ο Kenichiro Yoshida.

3e3e3de.jpg

Η Sony εξέτασε τις προσφορές του ανταγωνισμού για να μάθει πράγματα εκ των προτέρων -κυρίως κατά τη διάρκεια των περιόδων υψηλής και χαμηλής επισκεψιμότητας: «Ο νεκρός χρόνος για το cloud gaming αποτέλεσε πρόβλημα για τη Microsoft όπως και για την Google (όσον αφορά την ανενεργή, εδώ και λίγο καιρό, πλατφόρμα της Stadia), αλλά ήταν σημαντικό ότι μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις (πιο ήσυχες) ώρες για την εκμάθηση της τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε ο κ. Yoshida.

Η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπους για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις περιόδους αδράνειας/χαμηλής δραστηριότητας στο cloud gaming -ένας πράκτορας τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται GT Sophy έχει επιφορτιστεί με το έργο να ανακαλύψει τρόπους να νικήσει τους ανθρώπινους αντιπάλους του σε περιόδους χαμηλής δραστηριότητας.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του τμήματος PlayStation, Jim Ryan είπε ότι η εταιρεία «έχει ενδιαφέροντα και αρκετά επιθετικά σχέδια» για το cloud gaming, αν και δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες εξηγήσεις. Την ίδια ημέρα, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase, η Ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Project Q, μία νέα φορητή συσκευή handheld, που θα επιτρέψει στους χρήστες να «στριμάρουν» παιχνίδια από το PlayStation 5 μέσω WiFi.

  • Like 3
  • Sad 1