«Δε θα έχουμε E3 αλλά θα είναι σαν να έχουμε»…

Με αυτή τη φράση θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την κατάσταση στον χώρο του gaming τις τελευταίες εβδομάδες αφού μπορεί μεν η μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως να κάνει φέτος διακοπές, ωστόσο τα διάφορα events των εταιρειών -και όχι μόνο- φροντίζουν να καλύψουν κάπως κενό. Ένα εξ αυτών ήταν και το Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 στο οποίο η Microsoft φρόντισε με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο, να μας υπενθυμίσει γιατί το Game Pass αποτελεί επί του παρόντος το «must» πακέτο για κάθε παίκτη.

Τα όσα είδαμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της ήταν πολλά και διάφορα. Ρίξαμε μια πρώτη ματιά στο Redfall της Arkane, το πολυαναμενόμενο Hollow Knight: Silksong, το FPS High On Life, το gameplay του A Plague Tale: Requiem (κυκλοφορεί φέτος), το Forza Motorsport (έρχεται το 2023), το strategy της Oxide Games, Ara: History Untold, το Ark 2 (βγαίνει του χρόνου) με πρωταγωνιστή τον Vin Diesel, το horror adventure Scorn (λανσάρισμα στις 21 Οκτωβρίου φέτος), το fantasy action RPG Flintlock: The Siege of Dawn, το Minecraft Legends της Mojang, το Lightyear Frontier, το ντετεκτιβικό The Last Case of Benedict Fox, το As Dusk Falls, το Naraka Bladepoint, το Pentiment της Obsidian, το Ereban: Shadow Legacy (2023), το Ravenlok, το Cocoon και το Wo Long: Fallen Dynasty της Team Ninja. Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Μα θα διατεθούν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους στο Game Pass!

Ειδική μνεία οφείλει να γίνει στο Starfield το οποίο όπως ήταν λογικό συγκέντρωσε επάνω του τα περισσότερα βλέμματα. Ο Phil Spencer παρουσίασε επίσης τη σειρά Persona της Atlus η οποία εν τέλει βρήκε τον δρόμο της προς το Xbox -και το Game Pass, εννοείται. Μετά την κατακραυγή με το Diablo Immortal, η Blizzard έδειξε ένα τρέιλερ από το Diablo IV ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη των προεγγραφών για τη beta του. Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε ακόμα πως το Overwatch 2 θα μπει σε early access στις 4 Οκτωβρίου και θα είναι free to play.

Πέραν των νέων τίτλων, η Microsoft είχε να παρουσιάσει και κάμποσο επιπρόσθετο περιεχόμενο. Αυτό αφορούσε τους τίτλους της Riot (League of Legends, Valorant, Legends of Runeterra κ.α.), το Microsoft Flight Simulator (προστίθενται ελικόπτερα τον Νοέμβριο), το The Elder Scrolls Online (High Isle expansion), το Fallout 76 (The Pitt expedition, το ίδιο με το DLC του Fallout 3), Forza Horizon 5 (Hot Wheels) και το Sea of Thieves (7η σεζόν).

Τέλος τη σημασία της έχει και η ανακοίνωση ότι η Kojima Productions εργάζεται σε ένα νέο project σε συνεργασία με τα Xbox Game Studios. Βέβαια δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για το νέο παιχνίδι του Hideo Kojima, συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου του, κάτι που δείχνει ότι η κυκλοφορία του βρίσκεται ακόμα μακριά.

 

  • Like 7