Η Microsoft επικαλέστηκε τις ειδικές συνθήκες ελέω Covid-19 και μετέθεσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου για την επόμενη χρονιά.

Σημαντικό πλήγμα στη γκάμα των launch τίτλων του Xbox Series X, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε τη μετάθεση της κυκλοφορίας του τίτλου για το 2021 χωρίς να έχει δοθεί στη δημοσιότητα συγκεκριμένη ημερομηνία. Με μήνυμα που υπογράφεται από τον επικεφαλής της 343 Industries, Chris Lee, η εταιρεία μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στην εποχή του κορονοϊού.

Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μεταθέσουμε την κυκλοφορία του τίτλου στο 2021, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της προκειμένου να προσφέρει μία εμπειρία αντάξια του οράματός μας.

Η απόφαση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων που δημιούργησαν επιπρόσθετες προκλήσεις για την ομάδα ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συνθηκών λόγω της Covid-19 που έχει επηρεάσει άπαντες φέτος. Αναγνωρίζω τη σκληρή δουλειά από την ομάδα μας στην 343 Industries η οποία παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, τη δημιουργία ενός σπουδαίου παιχνιδιού και την επίλυση κάθε προβλήματος που προκύπτει στην πορεία. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν, τόσο για τη βιωσιμότητα των μελών της ομάδας μας, όσο και για τη συνολική επιτυχία του παιχνιδιού, η κυκλοφορία του να γίνει τη φετινή εορταστική περίοδο.

Οι φίλοι της σειράς πάντως είχαν εκφράσει την ανησυχία τους έπειτα από το πρόσφατο event της Microsoft. Η εμφάνιση του Halo Infinite εκεί είχε χαρακτηριστεί το λιγότερο αναιμική, με τα μάλλον απογοητευτικά του γραφικά να γίνονται θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο. Στην πορεία η Microsoft είχε σπεύσει να καθησυχάσει τους παίκτες, ανακοινώνοντας παράλληλα τη δωρεάν διάθεση του multiplayer τμήματος του τίτλου.