Η Microsoft μείωσε πρόσφατα τη διάρκεια της trial συνδρομής των Xbox Game Pass Ultimate και PC Game Pass που κοστίζουν 1 ευρώ, από ένα μήνα σε μόλις 14 ημέρες.

Η ενέργεια της εταιρείας έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του Starfield στις 6 Σεπτεμβρίου Η δοκιμαστική έκδοση με κόστος 1 ευρώ για τους νέους συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate, η οποία λειτουργούσε για χρόνια, διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο, προτού επανέλθει τον περασμένο μήνα, αφού η Microsoft προσάρμοσε την τιμολόγηση του Xbox Game Pass.

Προηγουμένως, οι trial συνδρομές προσέφεραν στους νέους συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate και του PC Game Pass πλήρη πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες για ένα μήνα με μόλις 1 δολάριο/ευρώ. Η Microsoft είχε προηγουμένως σταματήσει και τα δύο δοκιμαστικά προγράμματα του Game Pass επειδή "αξιολογούσε διαφορετικές προωθητικές ενέργειες μάρκετινγκ για νέους συνδρομητές στο μέλλον". Τον Μάιο, παρουσίασε ένα νέο referral πρόγραμμα του Game Pass που επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλούν φίλους με PC για να δοκιμάσουν το PC Game Pass για 14 ημέρες. Κάτι τέτοιο θα είναι χρήσιμο για την ανταλλαγή δοκιμαστικών συνδρομών με φίλους που έχουν PC και θέλουν να ξεκινήσουν να παίζουν το Starfield τον επόμενο μήνα. To Starfield αποτελτεί το πρώτο νέο IP της Bethesda μετά από 25 χρόνια, το οποίο έχει περιγραφεί ως "Skyrim στο διάστημα".

Αυτές οι αλλαγές στο χρονικό διάστημα των trial συνδρομών έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αύξηση των τιμών στο Xbox Game Pass και την εισαγωγή μιας νέας συνδρομής Xbox Game Pass Core που θα αντικαταστήσει το Xbox Live Gold. Η τιμή του Xbox Game Pass Ultimate αυξήθηκε από 14,99 δολάρια το μήνα σε 16,99 δολάρια (14,99 ευρώ / 12,99 λίρες), ενώ η βασική τιμή του Xbox Game Pass για κονσόλες αυξήθηκε επίσης από 9,99 δολάρια το μήνα σε 10,99 δολάρια (10,99 ευρώ / 8,99 λίρες). Επιπλέον, η Microsoft θα διακόψει το πρόγραμμα Xbox Game Pass Friends & Family στις 15 Αυγούστου και δεν είναι σαφές αν αυτό το "preview πρόγραμμα " θα επιστρέψει ποτέ.

  • Like 2