Η Microsoft εξαγόρασε τη μητρική εταιρεία της Bethesda, τη ZeniMax, αφού άκουσε ότι το Starfield, ένα παιχνίδι που ανέπτυξε η Bethesda, θα κυκλοφορούσε αποκλειστικά για το PlayStation.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox της Microsoft, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας “FTC κατά Microsoft” ότι η Sony πληρώνει τακτικά τους ανταγωνιστές της για να κρατήσει τα παιχνίδια τους μακριά από το Xbox. Ο Spencer δήλωσε ότι η Sony είχε πληρώσει την Bethesda για να μην κυκλοφορήσει τα Deathloop και Ghostwire στο Xbox και όταν η Microsoft άκουσε ότι και το Starfield θα είχε την ίδια τύχη, αποφάσισε να εξαγοράσει τη ZeniMax.

Η Microsoft ξόδεψε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει τη ZeniMax Media και έκτοτε κυκλοφόρησε το Redfall ως αποκλειστικότητα για Xbox και PC, ενώ το Starfield αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 6 Σεπτεμβρίου για Xbox και PC. Το επερχόμενο παιχνίδι Indiana Jones της Bethesda είναι επίσης αποκλειστικό για Xbox και PC ωστόσο, ο Spencer αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν το Elder Scrolls VI είναι αποκλειστικό για το Xbox ή όχι.

Ο Spencer περιέγραψε τη Sony ως επιθετικό και εχθρικό ανταγωνιστή κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, δηλώνοντας ότι κάθε φορά που η Microsoft κυκλοφορεί ένα παιχνίδι στο PlayStation, η Sony καταλαμβάνει το 30% των εσόδων και το χρησιμοποιεί για να προσπαθήσει να μειώσει την επιβίωση του Xbox στην αγορά. Η εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft και η προσπάθειά της να αποκτήσει την Activision Blizzard είναι ένας τρόπος για να ανταγωνιστεί τη Sony.

Η ακρόαση “FTC κατά Microsoft” είναι μια νομική διαμάχη σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 68,7 δις. δολαρίων . Η FTC κατέθεσε αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για να εμποδίσει τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές στο χώρο του gaming. Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της FTC για έκδοση προσωρινής περιοριστικής διαταγής και όρισε αποδεικτική ακρόαση για τις 22 και 23 Ιουνίου 2023.

Επιπλέον η FTC δεν είναι η μόνη ρυθμιστική αρχή που προσπαθεί να εμποδίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να εμποδίσει επίσης τη συμφωνία τον Απρίλιο, με έμφαση αυτή τη φορά στη μονοπωλιακή κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο cloud gaming. Η Microsoft ασκεί επί του παρόντος έφεση κατά της απόφασης αυτής σε μια υπόθεση που θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου.

  • Like 6
  • Sad 1