Γνωρίζαμε ότι η Microsoft θα έφερνε την υπηρεσία Xbox Cloud Gaming στα μενού των έξυπνων τηλεοράσεων, με την αρχή να γίνεται στις 30 Ιουνίου με συγκεκριμένα μοντέλα της Samsung.

Όπως αναφέρει η κοινή δήλωση των δύο εταιρειών, η εφαρμογή θα κάνει αρχικά την εμφάνισή της στις χώρες που υποστηρίζεται η υπηρεσία -η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σ' αυτές-, και σε συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung. Η λίστα είναι πάντως περιορισμένη αφού αυτή περιλαμβάνει μόνο τις σειρές που η Samsung έχει κυκλοφορήσει φέτος (Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED) όπως επίσης και το Smart Monitor που είδαμε στη CES 2022. Στη CES είχαμε δει περάλληλα και το Gaming Hub, ένα μέρος του έξυπνου μενού των τηλεοράσεων της Samsung όπου η εταιρεία έχει συγκεντρώσει και άλλες cloud gaming υπηρεσίες όπως το Google Stadia και Nvidia GeForce Now, στις οποίες τώρα έρχεται να προστεθεί το Xbox Cloud Gaming.

Για όσους δε γνωρίζουν, η υπηρεσία αποτελεί μέρος του συνδρομητικού πακέτου Xbox Ultimate Pass, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν κάποιο παιχνίδι μέσα από μια μεγάλη συλλογή 100 τίτλων , χωρίς να χρειάζεται κάποια αγορά κονσόλας, αλλά μόνο η σύνδεση ενός bluetooth χειριστηρίου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση αυτή, με τον χρήστη να χρειάζεται να προχωρήσει σε απλές ρυθμίσεις και στη συνέχεια να έχει πρόσβαση σε αρκετά παιχνίδια, τα οποία μπορεί να παίξει άμεσα χωρίς κάποια εγκατάσταση. Το παιχνίδι "κατεβαίνει" στην τηλεόραση μέσω της τεχνολογίας streaming με ελαχιστοποιημένο latency και με Full HD ανάλυση, ενώ η έκδοσή του είναι αυτή που υπάρχει και στο Xbox Series X, με την αντίστοιχη ποιότητα γραφικών.

Μέσα στο χρόνο η Microsoft θα φέρει την εφαρμογή και σε άλλες τηλεοράσεις όχι μόνο της Samsung αλλά και άλλων κατασκευαστών όπως της LG και της Sony, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε αυτό θα γίνει ακριβώς.

  • Like 5
  • Thanks 2
  • Confused 1