Δεν είναι μυστικό ότι η Google θα ανακοινώσει νέες συσκευές την ερχόμενη εβδομάδα, και σε μία εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στις συσκευές που θα παρουσιαστούν θα είναι και τα Google Pixel και Google Pixel XL, οι οποίες ήταν γνωστές με τις κωδικές ονομασίες Sailfish και Marlin. Σύμφωνα με φήμες και διαρροές, η Google πρόκειται να εγκαταλείψει το brand Nexus για χάρη ενός νέου brand, του Pixel και τα smartphones που θα φέρουν το νέο brand name θα κατασκευάζονται από την HTC.

 

Το Google Pixel που είναι και το μικρότερο από τις δύο συσκευές αναμένεται σύμφωνα με αναφορές να διαθέτει οθόνη 5,0 ιντσών ανάλυσης 1080 x 1920 pixels και θα βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή 2,0GHz, που θα συνοδεύεται από 4GB RAM, 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία χωρητικότητας 2770mAh. Στην πρόσοψη επίσης αναμένεται να διαθέτει κάμερα 8,0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος αναμένεται να διαθέτει κάμερα 12 Megapixels. Από τον εξοπλισμό του δεν θα απουσιάζει υποδοχή USB Type-C και fingerprint reader.

 

Παρόμοια χαρακτηριστικά θα διαθέτει και το Pixel XL, ωστόσο θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών WQHD όσο και με μεγαλύτερη μπαταρία 3450mAh. Σύμφωνα με αναφορά του Android Police, η τιμή του μικρότερου Google Pixel θα είναι $649.

 

Link.png Site: VentureBeat