Οι προχθεσινές πληροφορίες των New York Times επιβεβαιώνονται, με τη Google να κυκλοφορεί σήμερα μια πολύ σημαντική αναβάθμιση για την εφαρμογή του Google Translate (Μετάφραση Google) για Android και iOS, η οποία μετατρέπει πλέον το smartphone σας σε ένα δυνατό μεταφραστικό εργαλείο.

Το πρώτο από τα δύο νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι η καλύτερη υποστήριξη πολύγλωσσης συζήτησης, με το χρήστη να καλείται να πατήσει μία φορά τη λειτουργία του μικροφώνου στην εφαρμογή, να εκφωνήσει την πρόταση του, και με την εφαρμογή να την αναγνωρίζει και να την εκφωνεί στη συνέχεια σε μία από τις υποστηριζόμενες γλώσσες. Ο συνομιλητής σας το μόνο που έχει να κάνει είναι με τη σειρά του να εκφωνήσει την πρόταση του στη δική του γλώσσα, με την εφαρμογή να την αναγνωρίζει αυτόματα,να τη μεταφράζει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο σε κείμενο και να την εκφωνεί παράλληλα.

 

Η δεύτερη σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής, είναι η ενσωμάτωση της δυνατότητας Word Lens, μέσω της οποίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του smartphone σας, να φωτογραφήσετε ένα κείμενο ή μια πινακίδα, με την εφαρμογή να αναλαμβάνει να τη μεταφράσει σε μία από τις 36 υποστηριζόμενες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών.

 

 

Όπως αναφέρει και η Google, η χρήση της λειτουργίας αυτής μπορεί να σας φανεί χρήσιμη στα ταξίδια σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διαβάσετε για παράδειγμα ιταλικές πινακίδες στο Μιλάνο, ή να επιλέξετε τι θα φάτε στη Βαρκελώνη. Μάλιστα μπορεί να γίνει και μετάφραση σε πραγματικό χρόνο με το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στρέψετε την κάμερα του κινητού σας σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δείτε μεταφρασμένο στην οθόνη σας, ακόμα και αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Η λειτουργία αυτή μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα ενώ σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

 

Στόχος της Google είναι η δημιουργία ενός ενιαίου μεταφραστή μέσω smartphone, για έναν κόσμο «όπου η γλώσσα δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο στην εύρεση πληροφοριών ή την επαφή με άλλους πολιτισμούς».

 

File.png Download: Google Translate (Μετάφραση Google) για Android | για iOS

Link.png Site: Google Translate Blog