Το Cloud data center της Google θα κατασκευαστεί στην Πολωνία και αναμένεται να λειτουργήσει το 2021.

Η Google σκοπεύει να επενδύσει έως και 2 δις δολάρια σε ένα νέο data center στην Πολωνία, σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα Pulz Biznesu. Η Google όμως δεν είναι η μοναδική εταιρία που ετοιμάζει ένα τέτοιου βεληνεκούς εγχείρημα, καθώς και η Microsoft ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα επενδύσει 1 δις δολάρια για την κατασκευή ενός νέου data center.

Η εφημερίδα στο δημοσίευμά της συμπεριέλαβε και την manager του Google Cloud στην Ευρώπη, Magdalena Dziewguc, η οποία παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο, λέγοντας:

Το Google Cloud data center στη Βαρσοβία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε τέτοιου είδους υποδομές στην Πολωνία. Ετοιμαζόμαστε για να λειτουργήσει στις αρχές του 2021.

Εκτός από την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, το Google Cloud ανακοίνωσε επίσης ότι γίνεται διαθέσιμο και στην Ινδονησία με έδρα την Τζακάρτα. Η επέκταση αυτή αναμένεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Ινδονησίας αφού θα μειώσει τους χρόνους που απαιτούνται για πρόσβαση σε δεδομένα ή εφαρμογές, ώστε σε δεύτερο χρόνο να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους (digital transformation).

Η Google στην Ινδονησία θα φέρει υπηρεσίες όπως Compute Engine, Google Kubernetes Engine, Cloud SQL, Cloud Storage, Cloud Spanner, Cloud Bigtable και BigQuery.