Ένα αρκετά ενδιαφέρον τρόπο να παρακολουθείτε την επικαιρότητα μέσα από 40 αξιόπιστες πηγές (NY Times, Washington Post, Esquire, BBC) παρουσιάζει σήμερα η Google με την ονομασία Fast Flip.

 

Η υπηρεσία Fast Flip είναι προϊόν των Google Labs και σήμερα κάνει τη δημόσια εμφάνιση της με στόχο το συνδυασμό των καλύτερων στοιχείων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων. Παραμερίζοντας το πρόβλημα χρόνου που ξοδεύετε παρακολουθώντας πολλές πηγές συγχρόνως, η υπηρεσία της Google καταφέρνει να κάνει την ανάγνωση πολλαπλών άρθρων, μια αρκετά γρήγορη διαδικασία όπως το ξεφύλλισμα ενός περιοδικού.

 

Σε αντίθεση με τα rss feeds, το Fast Flip εμφανίζει στα πρότυπα ενός περιπτέρου, όλες τις εφημερίδες και περιοδικά με μορφή μικρογραφίας (thumbnail). Έτσι μπορείτε να πάρετε μια γρήγορη γεύση για το περιεχόμενο του άρθρου ενώ με ένα κλικ γίνεται φόρτωση του σε πλήρες μέγεθος. Η πλοήγηση μεταξύ των άρθρων γίνεται πολύ απλά με τα arrow keys του πληκτρολογίου σας ενώ η Google πιστευει ότι με το τρόπο αυτό οι αναγνώστες ενθαρρύνονται στο να διαβάσουν περισσότερα άρθρα οδηγώντας έτσι τους εκδότες σε μεγαλύτερα διαφημιστικά έσοδα.

 

Πρέπει να επισημανθεί ότι αν κάποιο μέσο από οποιαδήποτε χώρα θέλει να συμπεριληφθεί στο Fast Flip, θα πρέπει να υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο, δημοσιεύοντας έτσι ενδιαφέρον τοπικό περιεχόμενο στην υπηρεσια. Ανάλογα με τη στάση που θα υπάρχει από τους εκδότες, το fast flip μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές την εκδοτική βιομηχανία.

 

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι mobile εκδόσεις της υπηρεσίας αρχικά μόνο για τα μοντέλα iPhone ή για συσκευές με εγκατεστημένη την Android πλατφόρμα.

 

Link.png Site: Google Fast Flip

Link.png Site: Google Blog

Video Video: Παρουσίαση