H AMD υποστηρίζει ότι περισσότερα από 100 διαφορετικά μοντέλα φορητών υπολογιστών θα βασίζονται μέσα στους επόμενους μήνες στην επόμενη πλατφόρμα της, την Puma.

 

Αν και η AMD αναμενόταν να κάνει δηλώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα μέσα στον επόμενο μήνα, στελέχη όπως ο John Taylor από το τμήμα γραφικών της εταιρείας, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους αποκαλύπτοντας έτσι κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

 

Συγκεκριμένα, σε μία εκδήλώση τεχνολογίας στην Σιγκαπούρη, ο Tayler αναφέρθηκε στους κατασκευαστές φορητών λέγοντας ότι όσο ανακαλύπτουν τα χαρακτηριστικά του Puma, θα πέφτουν όλο και περισσότερο στην «παγίδα» του. Κύριο πλεονέκτημα της πλατφόρμας θα είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Taylor, τα υβριδικά γραφικά στα οποία η GPU κάνει την «δουλειά» με τα 2D και 3D, ενώ το CPU ασχολείται με τον κύριο όγκο εργασίας του υπολογιστή. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλή κατανάλωση και σχετικά καλή υπολογιστική ισχύ για τα παιχνίδια.

 

Η πλατφόρμα Puma θα χρησιμοποιεί τον AMD Turion X2 Ultramobile επεξεργαστή που έχει Hypertransport 3 διαυλο για μεταφορά 2.6GB/s δεδομένων. Επιπλέον διαθέτει σύστημα διαχείρισης ενέργειας που κλείνει συγκεκριμένα στοιχεία του chipset για ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου, εξοικονομώντας έτσι ακόμα περισσότερη ενέργεια.

 

Τα πρώτα laptops με Puma θα παρουσιαστούν το πιθανότερο στην έκθεση Computex της Ταϊβάν, τον Ιούνιο.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr