Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η σειρά καρτών γραφικών AMD Radeon RX 7000 series θα αποτελείται από GPUs που βασίζονται τόσο στην αρχιτεκτονική RDNA2 όσο και στην αρχιτεκτονική RDNA3.

Οι κάρτες γραφικών που θα ανακοινώσει η εταιρεία μελλοντικά και οι οποίες θα βασίζονται σε GPUs που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA3 και θα κατασκευάζονται στα 5nm θα είναι τα higher-end μοντέλα ενώ οι οικονομικότερες κάρτες γραφικών της σειράς θα βασίζονται στην γνωστή αρχιτεκτονική RDNA2. Οι GPUs αρχιτεκτονικής RDNA3 έχουν κωδικό όνομα Navi 31, Navi 32 και Navi 33 και θα αποτελέσουν την καρδιά των καρτών γραφικών που θα αντικαταστήσουν τις σειρές Radeon RX 6900, 6800 και 6700.

Πάντως, δεν πρόκειται για ένα απλό rebranding όσον αφορά τις lower-end κάρτες που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA2 καθώς οι συγκεκριμένες Navi 2x GPUs θα κατασκευάζονται στα 6nm και όχι στα 7nm όπως συμβαίνει με τις σημερινές. Επομένως, μόνο από την «συρρίκνωση» των transistors μπορούμε να περιμένουμε ορισμένη βελτίωση στον λόγο performance/ watt. Κάποια βελτίωση επίσης μπορούμε να περιμένουμε και από τα αυξημένα ρολόγια.

AMD-Navi-3X-4X-Rumors.png

Στις GPUs αυτού του τύπου περιλαμβάνονται οι Navi 22 και Navi 23 με την πρώτη να διαθέτει 40 RDNA2 CUs (Compute Units) και 192-bit GDDR6 memory bus και την δεύτερη να διαθέτει 32 RDNA2 CUs και 128-bit GDDR6 memory bus.

Όσον αφορά τις Navi 4x GPUs, θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA4 και πρόκειται να κατασκευάζονται στα 3nm/ 5nm.

  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1