Μία νέα φωτογραφική μηχανή point-and-shoot (compact) ανακοίνωσε η Canon, η οποία έχει την ονομασία PowerShot SX740HS και προσφέρει οπτικό ζουμ 40x (24-960mm) απευθυνόμενη σε όσους ταξιδεύουν συχνά, σε vloggers κ.ά.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει την φωτογραφική μηχανή τσέπης PowerShot SX740 HS “ταξιδιωτική” επειδή επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πλησιάσουν τα αξιοθέατα χωρίς την ανάγκη να μεταφέρουν διαφορετικούς φακούς μαζί τους. Η τεχνολογία ZoomPlus επίσης αυξάνει ψηφιακά το οπτικό zoom 40x σε 80x! Η PowerShot SX740 HS επίσης προσφέρει δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4K, WiFi και Bluetooth για σύνδεση με smartphone καθώς και μία σειρά από διαισθητικές αυτόματες ρυθμίσεις, ιδανικές για όσους αναζητούν μια βολική και εύκολη στη χρήση point-and-shoot φωτογραφική μηχανή.

Με τη λειτουργία Hybrid-Auto οι χρήστες επίσης μπορούν να δημιουργούν ταινίες με τα καλύτερα στιγμιότυπα της ημέρας, αξιοποιώντας τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει. Η λειτουργία Zoom Framing Assist από την άλλη ρυθμίζει αυτόματα το zoom ή εστιάζει στα πρόσωπα, για να επιτύχει την καλύτερη φωτογραφική σύνθεση.

Η κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 20,3 Megapixels και σε συνεργασία με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8 είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών με ταχύτητα 7,4fps καθώς και βίντεο ανάλυσης 4K στα 30fps. Η PowerShot SX740 HS επίσης διαθέτει οθόνη LCD που περιστρέφεται κατά 180-μοίρες και επομένως είναι ιδανική για selfies αλλά και vloggers. Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο με τιμή $399.

1.jpg.857beeb42c4c2be3b0656f0d8cc46480.jpg

Engadget